ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آغاز برنامه مطالعاتی ژن های ایرانیان با نام «ایرانوم» انگلیس

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- دکتر رضا ملک زاده در نشست خبری، مهم ترین اقدامات معاونت تحقیقات وزارت بهداشت در 4 سال گذشته را انجام فعالیت های زیر ساختی برای انجام پژوهش های دقیق در راستای ارتقاء سطح سلامت بیان کرد و گفت: برای انجام یک پژوهش دقیق نیاز به تحقیقات طولانی مدت است تا بتوان به یک نتیجه دقیق دست یافت و برای این مدل تحقیقات نیاز به زیر ساخت داریم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به وجود موسسه تحقیقات علوم پزشکی، گفت: این موسسه به عنوان یک مرکز ملی برای اختصاص اعتبار به طرح های تحقیقاتی است تا بتوانند تحقیقات خود را انجام دهند.

وی یکی دیگر از برنامه های حوزه تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت را نظام ثبت بیماری ها بیان کرد و گفت: در اکثر کشور نظام ثبت بیماری ها وجود دارد و همه بیماران تحت این نظام تحت مراقبت، درمان و پژوهش قرار می گیرند.

ملک زاده راه اندازی برنامه کوهورت بزرگسالان را از دیگر اقدامات معاونت تحقیقات و فناوری بیان کرد و افزود: این برنامه در 20 دانشگاه علوم پزشکی در مناطقی با جمعیتی بین 40 تا 50 هزار نفر در حال اجرا است و افراد مورد مطالعه قرار میگیرند و بیماری ها در زمینه پژوهش پیگیری می شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به ایجاد و راه اندازی مراکز تحقیقاتی با اهداف خاص، افزود: یکی از برنامه های مهم برنامه ایرانوم است که یک برنامه مطالعاتی روی ژن های ایرانی ها است که برای اولین بار افتتاح خواهد شد.

دکتر ملک زاده با تاکید بر این که تعداد مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده های ما افزایش یافته است، افزود: تعداد مراکز تحقیقاتی از 479 مرکز به 724 مرکز و تعداد پژوهشکده ها از 12 به 44 پژوهشکده افزایش یافته است و توانستیم برای بسیاری از مراکز تحقیقاتی ردیف بودجه مستقل داشته باشیم و تعداد مراکزی که دارای ردیف بودجه مستقل هستند از 34 به 53 مرکز با ردیف بودجه مستقل رسیده است.

معاون تحقیقات و فناوری همچنین با اشاره به ایجاد 10 اتاق تمیز در سطح دانشگاه های علوم پزشکی و تولید دارو توسط این اتاق ها در جهت فناوری، گفت: توانستیم 11 آزمایشگاه جامع در سطح قطب های دانشگاه های علوم پزشکی کشور را تکمیل کنیم.

ملک زاده افزود: در موسسه نیماد تقریبا 160 طرح تحقیقاتی توسط این موسسه حمایت می شود و امیدواریم در راستای تحقیق و پژوهش جهش و تحولاتی ایجاد کنیم .

معاون تحقیقات و فناوری در ادامه ضمن اشاره به وجود 143 کمیته اخلاق در پژوهش ، افزود: به دلیل وجود تقلب و دستبردهای علمی این کمیته ها با هدف نظارت بر کیفیت تحقیقات در دانشگاه های علوم پزشکی ایجاد شده است.

وی با اشاره به 1 درصد بودجه ای که قرار بود به بخش تحقیق اختصاص داده شود، افزود: از محل این یک درصد توانستیم 300 پروژه تحقیقاتی را حمایت کنیم.

ملک زاده با بیان این که در سال 2016 در بخش تولید مقالات علمی در رتبه 16 جهانی قرار داشتیم، گفت: همچنین در منطقه رتبه اول را داشتیم و هم از نظر کمی و هم ازنظر تعداد استنادات و شاخص کیفی، ما در جایگاه خوبی قرار گرفته‌ایم .

وی با تاکید بر لزوم وجود مجلات الکترونیک و کتابخانه دیجیتال برای هر دانشگاهی، گفت: وزارت بهداشت تنها وزارتخانه‌ای است که تا کنون توانسته است همه مجلات را مشترک شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت ضمن اشاره به ایجاد بیش از 70 مرکز رشد در دانشگاه‌ها در بخش فناوری، افزود: 9 شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه‌ها وجود دارند که توانسته‌اند بیش از 50 درصد بودجه‌های نو آوری را به خود اختصاص دهند.

ملک ‌زاده با اشاره به تولید 100 قلم داروی مورد نیاز مردم در کشور با انجام طرح‌های تحقیقاتی، تاکید کرد: یکی از این داروها قرصی برای بیماری هپاتیت C است که بیش از این یک عدد آن به قیمت هزار و 20 دلار توسط بیماران خریداری می‌شد و یک دوره درمان هزینه زیادی را بر مردم تحمیل می‌کرد که این دارو در حال حاضر در داخل کشور تولید می‌شود و مشمول بیمه نیز می‌شود.

وی افزود: داروی دیگری که توسط محققان ما در حال حاضر تولید شده است، داروی «هیومرا» است که این داروی پرفروش دنیا برای اقسام بیماری‌ها از جمله بیماری‌های روماتیسمی و روده‌ای کاربرد دارد و در حال حاضر توسط یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان کشور تولید شده است. قبلا هر نسخه از این دارو 20 میلیون تومان بود و در حال حاضر مردم یک دوره از این دارو را با 100 هزار تومان دریافت می‌کنند.

ملک‌زاده در خصوص فعالیت کمیته تخصصی مالکیت فکری و ثبت اختراع، گفت: کمیته تخصصی مالکیت فکری و ثبت اختراع، کمیته‌ای است که متعاقب این‌ که در بخش پژوهش و فناوری فعال شدیم، ایجاد شد و بیشتر نگرانی این است که همه نوآوری‌ها و اختراعات و پتنت‌هایی را که در ایران داریم، علاوه بر ثبت ملی، ثبت جهانی شوند.

وی با بیان اینکه پروسه ثبت جهانی اختراعات هم پیچیده و هم گران است و به این دلیل بسیاری از نوآورهای ما نمی‌توانند این کار را انجام دهند، گفت: در حال حاضر این کمیته ساز و کاری را با موسسه WIPO که در حقیقت موسسه بین‌المللی ثبت اختراعات می باشد، برقرار کرده است تا کمک کند بتوانیم اختراعاتمان را ثبت بین‌المللی کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/5470/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر : تنوع نرخ ارز ام‌الفساد است

گزارش سفیر ایران در روسیه به امیرعبداللهیان

آمریکا در 45 سال اخیر هیچ پیروزی‌ای در مقابل جمهوری اسلامی نداشته است

مشرق: چرا آقازاده‌های خاص با فیلیمو همکاری تنگاتنگی دارند؟

چرا «کاهش مصرف کالری» در ایران خطرناک است؟

وزیر نفت با وزیر تعاون، کار و رفاه‌ اجتماعی دیدار کرد/ مرتضوی: وزرات نفت بخش قابل توجهی از عقب‌ماندگی اقتصادی کشور را رفع کرد

سپرهسته‌ای؛ افسانه غرب یا نیاز داخلی؟

یک اقتصاددان: تعریف دولت از مردم آنهایی است که می‌توانند جت شخصی بخرند

راه‌حل معمای امنیت در خاورمیانه

توافق بزرگ عربستان و امریکا؛ عربستان هسته‌ای می‌شود؟

تقویت زیرساخت‌های شرق کشور، همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان را به دنبال دارد

هاآرتص: تل‌آویو نگران همه گیر شدن تحریم علیه اسرائیل است

پیام جالب یک مستاجر به صاحب خانه اش | چرا فکر می‌کنی مقصر همه مشکلات اقتصادی‌ات من هستم؟ | ببینید

کارشناسان صهیونیست: جنگ، اسرائیل را ورشکسته کرده است

اسرائیل زیر منگنه پذیرش آتش‌بس

یورش همه‌جانبه ارتش اسرائیل به رفح

فرجام دوئل داغ اصولگرایان

شوک دوم به شانا

الگوی چینی ترک برداشت

اردن: نتانیاهو به دنبال ادامه جنگ غزه برای حمایت از آینده سیاسی خود است

فرمانده انتظامی کیش: دی‌جی مجوز ندارد؛ نباید فعالیت غیرقانونی انجام شود

تضارب آراء در سیاست‌های ارزی طبیعی است

تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران

تردید در سلامت آب‌های معدنی!

عضو حماس: اسرائیل با هیچ پیشنهادی موافقت نکرده و هنوز در مورد چیزی به توافق نرسیده‌ایم

حلقه اتحاد دانشجویان دانشگاه شیکاگو در مقابل نیروهای نظامی

گزارش اختصاصی «به افق فلسطین» از رفح؛ آوارگان فلسطینی: اسرائیل دروغ می‌گوید، هیچ جا امن نیست

حماس: نتانیاهو در «رفح» به دنبال پیروزی خیالی است

معترضان اسرائیلی به ادامه جنگ، یک بزرگراه را در تل‌آویو بستند

چاقوکشی در چین 23 کشته و زخمی برجای گذاشت

بمباران محله الجنیه در شرق رفح

اعتراضات دانشجویی ضد رژیم صهیونیستی در سراسر دنیا

اخراج سرباز اسرائیلی از دانشگاه جورج واشنگتن

با خرید 100 خودرو هم مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شوید!

وزیر صمت: تنوع نرخ ارز ام‌الفساد است

فروردین خاموش مسکن تهران

لیست هزینه اجاره‌نشینی در آپارتمان‌های لوکس تهران؛ پاسدارن 140متری، 3 میلیارد و 400 میلیون رهن کامل

رسانه عبری: آمار نشان می‌دهد اسرائیل همه چیز را می‌بازد

اعتراف مقام آمریکایی درباره ایران به روایت سردار فدوی

جزئیات جلسه ارزی کمیسیون اقتصادی مجلس با مخبر

محمد مهاجری: چرا تجربه شکست خورده را تکرار می‌کنید؟

روزنامه اصولگرا: «افعی تهران» احوال بخشی از طبقه متوسط پس از شکست‌های نمادین سیاسی است

حذف معلم‌بلاگرها؛ حریم شخصی کودک از ادعا تا واقعیت

روایت «فارن افرز» از جاه‌طلبی‌های هسته‌ای عربستان

بازتاب پذیرش طرح آتش‌بس توسط حماس و حمله به رفح، در داخل اسرائیل چگونه بوده است؟

بازگشت مذاکره کنندگان صهیونیست به قاهره طی ساعات آینده

سازمان ملل: اسرائیل از ورود کارکنان ما به گذرگاه رفح جلوگیری می‌کند

نتانیاهو توافق ‌پیشنهادی برای آتش‌بس را رد کرد

وزیر جنگ اسرائیل: آماده تعمیق عملیات در غزه هستیم

پاکستان: هیچ پایگاه نظامی در اختیار ارتش آمریکا قرار نداده‌ایم