ایرانیان جهان

آخرين مطالب

افزایش فشارها بر برلین برای سختگیری بیشتر بر ایران آلمان

افزایش فشارها بر برلین برای سختگیری بیشتر بر ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
المانیتور: فعالان حقوق بشر آلمان بر دولت فشار می‌آورند تا با برداشتن گام‌های قاطع علیه تهران مانع از اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد که تابعیت دوگانه آلمانی- ایرانی دارد، شود
رابطه جمهوری اسلامی ایران و آلمان هر روز تیره‌تر از پیش می‌شود. از زمان آغاز ناآرامی‌ها در ایران در شهریور ماه 1401 تاکنون، برلین یکی از تند و تیزترین موضع‌گیری‌ها در قبال تحولات داخلی را داشته و همزمان مساله ادعای حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین هم بر تنش رابطه تهران و برلین افزوده است. سایت المانیتور در تازه‌ترین گزارش به بررسی فشارهای بیشتر بر برلین برای برداشتن گام‌های قاطعانه‌تر در برابر تهران پرداخته و نوشته است: 
فعالان حقوق بشر آلمان بر دولت در برلین فشار می‌آورند تا گام‌های قاطعی علیه تهران بردارد تا اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد که تابعیت دوگانه آلمانی-ایرانی دارد، متوقف شود. روز چهارشنبه، آلمان در واکنش به صدور این حکم اعدام، تصمیم به اخراج دو کارمند سفارت ایران در برلین گرفت، اما چندین سیاستمدار آلمانی معتقدند این اخراج به اندازه کافی پیام قوی به ایران برای توقف اعدام نیست. نوربرت روتگن یکی از نمایندگان پارلمان که از مدت‌ها پیش خواستار غیرقانونی اعلام کردن فعالیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سوی آلمان شده بود، روز پنجشنبه اعلام کرد که احضار نماینده ایران برای توبیخ توسط وزارت خارجه آلمان و تصمیم متعاقب آن مبنی بر اخراج دو کارمند سفارت ایران کافی نیست. او در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «اگر ربوده شدن یک شهروند و تهدید به قتل او با عواقب سختی مواجه نشود به این معنا خواهد بود که ما به ساخته شدن یک ابزار فشار علیه خود کمک می‌کنیم.» المانیتور در ادامه این گزارش به فعالیت‌های غزل شارمهد، دختر جمشید، از زمان بازداشت او در دوبی و انتقال او به ایران و محاکمه شدنش اشاره می‌کند. دادگاه انقلاب تهران روز سه‌شنبه هفته گذشته حکم اعدام جمشید شارمهد، سرکرده گروهک تروریستی «تندر» را به اتهام «افساد فی‌الارض» و طراحی و هدایت چندین عملیات تروریستی در اماکن دینی و اقتصادی حساس صادر کرد. به گفته قوه قضاییه ایران، شارمهد قصد انجام 23 اقدام تروریستی داشته که موفق به انجام پنج مورد آن شده است. به گزارش دادگستری کل استان تهران، متهم در مراحل مختلف رسیدگی به پرونده، مسوولیت تمام اقدامات گروه تندر را برعهده گرفته است. پس از صدور این حکم، دختر شارمهد از جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان درخواست کرد تا بر تهران برای آزادی پدرش فشار بیاورند.
به گزارش المانیتور، غزل شارمهد آشکارا از اقدامات انجام شده توسط آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان انتقاد نکرد اما فشار عمومی بر دولت برلین برای ممانعت از اعدام شارمهد افزایش یافته است. المانیتور در ادامه این گزارش ادعا کرده که برلین با یک معضل پیچیده مواجه است. آلمان به همراه فرانسه دو کشوری بودند که برای تصویب موج پنجم تحریم‌ها علیه ایران که روز دوشنبه تصویب شد، تلاش زیادی کردند اما صدور حکم اعدام برای یک شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی نشان می‌دهد که این فشارها منجر به تغییر در رفتار تهران نشده است. المانیتور در بخش دیگری از این گزارش می‌نویسد: هم پاریس و هم برلین در چند سال گذشته رهبری تلاش‌ها برای ازسرگیری مذاکرات با تهران برای تجدید توافق هسته‌ای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را برعهده داشته‌اند اما برخورد با تظاهرات‌کنندگان در ایران، هر دو پایتخت اروپایی را مجبور به اتخاذ سیاست متفاوتی کرد. فرانسه و آلمان همراه با بریتانیا، از تحریم‌ها علیه مقامات ارشد ایرانی به واسطه آنچه سرکوب معترضان می‌خوانند، حمایت می‌کنند. در چندین مورد، این سه کشور به موازات بیانیه‌های منتشر شده از سوی اتحادیه اروپا، بیانیه‌های مشترک سه جانبه درباره این موضوع منتشر کردند. المانیتور در ادامه می‌نویسد: «برلین ابزارهای دیپلماتیک کمی دراختیار دارد تا تهران را وادار به عدم اجرای حکم اعدام شارمهد کند. اعدام ماه گذشته علیرضا اکبری، یک تبعه دوتابعیتی انگلیسی-ایرانی، یک مقام ارشد سابق دفاعی ایران که به اتهام جاسوسی برای بریتانیا محکوم شده بود، نشان می‌دهد که تهران قصد ندارد زیر بار فشار اروپا تسلیم شود.» المانیتور در ادامه نوشته است: آلمان می‌ترسد که قرار گرفتن سپاه پاسداران در لیست سیاه با واکنش تند و متفاوت تهران رو‌به‌رو شود. وزیر خارجه آلمان اخیرا اعلام کرده بود که کارشناسان آلمانی هیچ دلیل قانونی برای قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی پیدا نکرده‌اند. بدون اینکه حداقل یکی از اعضای اتحادیه اروپا سپاه را در لیست گروه‌های تروریستی خود قرار ندهد، اتحادیه اروپا به عنوان یک مجموعه نمی‌تواند سپاه را به فهرست سازمان‌های تروریستی این اتحادیه اضافه کند. آلمان و فرانسه همچنین با مشکلات دیگری در تحریم ایران در بلوک اروپایی مواجه شده‌اند. مجارستان تمایلی به تصویب دهمین بسته تحریم‌ها علیه روسیه ندارد، بسته‌ای که باید شامل تحریم‌هایی علیه شرکت‌های ایرانی فعال در دو حوزه تولید یا فروش قطعات پهپادهای ایرانی که گفته می‌شود در جنگ اوکراین استفاده شده هم بشود. المانیتور در ادامه این گزارش ادعا کرده که باید به روابط تنش‌آمیز بین برلین و تهران، گزارش‌هایی مبنی بر افزایش جاسوسی ماموران اطلاعاتی ایران از ایرانیان تبعیدی مقیم آلمان در ماه‌های اخیر را هم اضافه کرد. دولت آلمان اخیرا ادعا کرده که در چند ماه اخیر «نشانه‌های فزاینده‌ای مبنی بر جاسوسی احتمالی از گردهمایی‌ها و افراد مخالف» توسط نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایران یافته است. 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/399099/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

◄ وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد

فراخوان ارسال مقالات به همایش بین المللی «75 سال اشغالگری در فلسطین»

روزنامه‌های اقتصادی چهارشنبه 12 اردیبهشت

5 نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها

طرح‌های اقتصادی در استان بوشهر حمایت می‌شوند

پاسخ روزنامه شهرداری تهران به شبهات قرارداد چین

هم‌میهن گزارش داد: توقیف‌های پولساز خودروها

پایان رفاقت؟

عادی‌سازی ریاض و تل آویو در ایستگاه پایانی؟

جهان: یک سال به انتخابات، اصلاح طلبان در فکر ریاست جمهوری هستند

ابعاد فاجعه بار بافت فرسوده تهران

سیگنال قطر برای حماس، اسرائیل و آمریکا

ادعای بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است

کاخ سفید: همچنان با حمله اسرائیل به رفح مخالفیم

مسئول حمله به نمازگزاران هرات مشخص شد

رشد اقتصادی ایران در 2023 بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود

وزیر صمت: ظرفیت‌های تولید شناخته شده و باید در جستجوی راه‌های صادراتی باشیم

کارگران ستون فقرات تولید ملی و اقتصاد ایران اسلامی هستند

تداوم تظاهرات علیه نتانیاهو در تل آویو

پیش بینی بورس برای فردا

مصیبتی دیگر برای مستاجران؛ قیمت کارتن موز باورنکردنی شد

نیتسح یهودا؛ عقب‌نشینی آمریکا از اجرای نمایش تحریم علیه اسرائیل

تحصن دانشگاه کلمبیا؛ ساعت صفر نزدیک است؟

چفیه فلسطینی روی دوش مجسمه جورج واشتنگتن در لبنان

رسانه عبری: در اسرائیل هم دانشگاهیان معترض هستند

واکنش حماس به عملیات شهادت طلبانه شهروند ترکیه

حمله مجدد آمریکا و انگلیس به الحدیده یمن

گوترش: تحقیقاتی مستقل درباره گورهای جمعی غزه انجام شود

افشای یک رسوایی اخلاقی دیگر در بی بی سی

دردسر استفاده از خودروهای لوکس برای مقامات سیاسی ترکیه

رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد

جابه‌جایی بودجه برخی دستگاه‌های دولتی

ادامه واردات گوشت قرمز تا به ثبات رسیدن بازار

بذرپاش عازم ابوظبی شد

رئیس جدید اداره امور شعب استان گلستان معرفی شد

وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد

دبیرکل ناتو: از اعتماد اوکراین به ائتلاف کاسته شده است

عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از مواضع خود در طرح پیشنهادی به حماس

حزب‌‌الله یک مرکاوای اسرائیلی دیگر را منهدم کرد

چرا 30 سرباز اسرائیلی از پذیرفتن دستور فرماندهان خود برای جنگ در رفح امتناع کردند؟

حمله پلیس اسب‌سوار آمریکا به معترضان در دانشگاه «تولین»

اخطار به صاحبان خانه‌های خالی برای پرداخت مالیات

حال مستاجران بهتر می‌شود؟

واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت

تبدیل مناطق آزاد ویژه اقتصادی مازندران از واردات صرف به دانش فنی و صادرات

رکوردشکنی 80 ساله تورم

رفت و برگشت ادامه دارد

ارزش واقعی دستمزد در پایین‌ترین سطح سه سال گذشته

شگردهای دانشگاه‌ها برای سرکوب دانشجویان معترض در آمریکا

دانشجویان فلسطینی، سفیر آلمان را با سنگ و کفش از دانشگاه بیرون انداختند