ایرانیان جهان

آخرين مطالب

جایگاه لغزنده مکرون فرانسه

جایگاه لغزنده مکرون
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اعتماد /نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد ماری لوپن با کاهش فاصله آرای خود با مکرون به تهدیدی جدی برای رییس‌جمهور فرانسه تبدیل شده است
امیررضا کریمی/ آغاز دیرهنگام کارزار انتخاباتی امانوئل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه و تمرکز ویژه او روی موضوع اوکراین، مکرون را در برابر یک کارزار قوی احتمالی از سوی راستگرایان و جریان راست افراطی آسیب‌پذیر کرده است، اما نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که رییس‌جمهور کنونی فرانسه هنوز بیشترین شانس را برای پیروزی در انتخابات 10 آوریل دارد.
روز یکشنبه، پس از مدت‌ها انتظار از سوی هواداران و کارشناسان سیاسی، امانوئل مکرون در فاصله تنها یک هفته تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری اولین کارزار انتخاباتی خود را در میان بیش از 30 هزار نفر از طرفداران خود در ورزشگاهی در حومه پاریس برگزار کرد. در ورزشگاهی که حاضران، حال و هوای آن را حال و هوای برگزاری یک کنسرت راک توصیف می‌کنند، همه ‌چیز با دقت طراحی شده بود تا رییس‌جمهور فرانسه بیاید و زنگ خطر را برای مردم این کشور به صدا در بیاورد: «فکر نکنید همه‌ چیز از پیش طراحی شده و همه مسائل خود به خود به خوبی پیش خواهد رفت.» 
این هشدار در حالی مطرح می‌شود که تا اندکی قبل این اطمینان وجود داشت که امانوئل مکرون چالشی جدی برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش روی خود نخواهد داشت، اما اتفاقات اخیر این فرصت را به رقبای او داده است که با تکیه بر برخی نارضایتی‌ها در جامعه فرانسه، وضعیت خود را در نظرسنجی‌ها بهبود بخشند.
روزنامه نیویورک‌تایمز در این باره نوشته است: «تلاش‌های دیپلماتیک گسترده به منظور پایان دادن به جنگ در اوکراین، باعث شده است که امانوئل مکرون فرصت زیادی برای فعالیت‌های انتخاباتی در داخل نداشته باشد تا بتواند زنگ خطر را درباره مهاجرستیزان افراطی راستگرا که دیدگاه‌هایی نزدیک به مسکو دارند و بدبینانه به فعالیت‌های ناتو نگاه می‌کنند، به صدا در آورد.»
در چنین شرایطی، مارین لوپن، رهبر جریان راستگرای افراطی جبهه ملی فرانسه که در انتخابات پیش‌رو برای سومین‌بار برای نشستن روی کرسی ریاست‌جمهوری فرانسه خواهد جنگید، تلاش کرده است که شکاف عمیق میان محبوبیت خود و مکرون را با به‌راه انداختن کارزاری با محوریت کاهش هزینه‌های زندگی، افزایش قدرت خرید شهروندان و مبارزه با جرم و جنایت از طریق جلوگیری از ورود مهاجران جبران کند.
گاردین در گزارشی درخصوص نگاه مردم به انتخابات از چرخش آرای بخشی از شهروندان فرانسوی به سوی مارین لوپن می‌نویسد: «الیزابت، زن 68 ساله‌ای که قبلا یک‌بار به جریان چپ‌گرا رای داده است، می‌گوید که این‌بار تصمیم دارد به مارین لوپن رای دهد. او معتقد است همان کسانی که پیش‌تر اظهارات لوپن را زننده توصیف می‌کردند طی سال‌های گذشته بارها از ایده‌ها و حرف‌های او استفاده کردند و در عمل از آن ایده‌ها بهره بردند. الیزابت در 16 سالگی مدرسه را ترک کرده بود و از آن زمان در مشاغل مختلفی مانند کفاشی، کارگر کارخانه و نظافتچی منازل مشغول به کار بوده اما اکنون در حالی که توانایی جسمی زیادی برای کار کردن ندارد، گلایه می‌کند که مستمری 800 یورویی کفاف هزینه‌های خورد و خوراک و قبض‌های خانه را نمی‌دهد. او باور دارد وعده‌های لوپن مبنی بر کاهش مالیات و افزایش حقوق وضعیت زندگی‌اش را بهتر خواهد کرد. الیزابت با ایده‌های مهاجرستیزانه لوپن نیز موافق است و با اشاره به دو بار قربانی سرقت شدن خود می‌گوید این سیاست جلوی جرم و جنایت بیشتر را خواهد گرفت.»
جدیدترین نظرسنجی معتبر درباره انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه که از سوی Ifop-Fiducial برگزار شده نیز رشد قابل‌توجه آرای لوپن را تایید می‌کند. بر اساس این نظرسنجی، در مرحله اول انتخابات ریاست‌جمهوری 21.5 درصد از فرانسوی‌ها از لوپن حمایت خواهند کرد (نزدیک به دو برابر تعداد حامیان اریک زومور دیگر کاندیدای راست افراطی) و این یعنی یک خطر جدی امانوئل مکرون که نظرسنجی‌ها رای 28 درصدی را برای او در دور اول نشان می‌دهند، تهدید می‌کند. نظرسنجی 
 Ifop-Fiducial نشان می‌دهد اگر مکرون و لوپن در دور دوم رقابت‌ها که 24 آوریل برگزار خواهد شد رو‌به‌روی هم قرار گیرند، رییس‌جمهور کنونی فرانسه 53.5 درصد و رهبر جبهه ملی این کشور 46.5 درصد آرا را از آن خود خواهد کرد. این در حالی است که در سال 2017 میلادی، امانوئل مکرون با کسب 66درصد آرا در دور دوم قاطعانه مارین لوپن را شکست داده بود.
براساس این نظرسنجی در میان دیگر کاندیداها، «ژان لوک ملانشون» از حزب «فرانسه تسخیرناپذیر» جایگاه سومی خود را در فهرست نامزدها تثبیت کرده است. ملانشون با جذب آرای هواداران محیط‌زیست، سوسیالیست‌ها و دیگر هواداران چپ 15درصد شانس پیروزی در انتخابات دارد. «والری پکرس» و «اریک زمور» دو نامزد راستگرای دیگر انتخابات برای جایگاه چهارم و پنجم با یکدیگر مبارزه می‌کنند؛ تا این لحظه زمور از حزب «تسخیر مجدد» با 10،5درصد از پکرس جمهوری‌خواه با 9 درصد، پیشی گرفته است. «یانیک ژادو» از حزب «اروپ اکولوژی سبزها» با 5درصد، «فابین روسل» 3،5 درصد، «ژان لاسال» 2،5درصد، «نیکلا دوژن انیان»، «آن ایدالگو» و «فیلیپ پوتو» هر کدام با 2 درصد و «ناتالی ارتو» 0،5درصد در جایگاه‌های بعدی فهرست نامزدهای انتخابات فرانسه قرار دارند.
این نظرسنجی نشان می‌دهد در صورتی که رویارویی نهایی سال 2017 میان مکرون و لوپن تکرار شود، 79درصد از هواداران زمور به لوپن رای خواهند داد. این رقم درمیان هواداران ملانشون 20درصد است. این نظرسنجی همچنین نرخ غایبان انتخابات را مهم ارزیابی کرده و نشان می‌دهد که 31 درصد واجدان شرایط در انتخابات شرکت نخواهند کرد. این در حالی است که نرخ عدم مشارکت در سال 2017 میلادی در دور اول و دوم به ترتیب 22،23 و 25،44درصد بوده است.
نیکلاس تنزر، استاد علوم سیاسی در دانشگاه ساینس‌پو می‌گوید: «خیلی متوهمانه است که از هم‌اکنون آقای مکرون را پیروز نهایی انتخابات بدانیم. با توجه به حجم بسیار بالای آرای ممتنع و آرای منفی رییس‌جمهور نزد بخشی از گروه‌ها در جامعه این احتمال واقعا وجود دارد که یک شگفتی رقم بخورد و خانم لوپن در انتخابات پیروز شود.»
ادوارد فیلیپ، سیاستمداری که در سال‌های آغازین دولت مکرون نخست‌وزیر بود نیز هفته گذشته هشدار داد که در صورت تداوم این روند «لوپن می‌تواند پیروز نهایی انتخابات باشد.»
چند ماه قبل، با نگاهی به کاندیداهای انتخاباتی و درنظر گرفتن شکست‌های مارین لوپن در سال‌های 2012 و 2017 او بیشتر یک سیاستمدار مرده به نظر می‌رسید و شرایط به گونه‌ای بود که از اریک زمور، سیاستمدار ضد مهاجر و اسلام هراس به عنوان اصلی‌ترین گزینه جریان راست افراطی نام برده می‌شد. اما اکنون تمام نظرسنجی‌ها ثابت می‌کند که مارین لوپن با انتخاب درست موضوعات محوری کارزار خود اصلی‌ترین بازیگر جریان راست افراطی است.
راجر کوهن، تحلیلگر امریکایی بدترین سناریو برای امانوئل مکرون را این‌گونه توصیف می‌کند: «اگر آرای حامیان اریک زمور در دور دوم به حساب مارین لوپن واریز شود و در مقابل چپ‌گرایانی که معتقدند مکرون در دور اول ریاست‌جمهوری به آنها خیانت کرده و راستگرایانی که موضوع جلوگیری از ورود مهاجران برای آنها یک موضوع حیاتی است، با عدم حمایت از مکرون کارزار رقیب را تقویت کنند، آنگاه بدترین سناریو رقم می‌خورد.»
نگرانی از تحقق همین سناریو است که مکرون و حامیان سیاسی او را به تکاپو انداخته و آنها را به هشدار دادن به مردم فرانسه وا داشته است. هفته گذشته جرالد دارمانین، وزیر کشور دولت مکرون هشدار داد که مارین لوپن یک خطر بالقوه برای آینده فرانسه و غرب اروپاست و تاکید کرد غفلت مردم فرانسه در این مورد می‌تواند به پیروزی این فرد «خطرناک» منجر شود. امانوئل مکرون نیز روز یکشنبه تصریح کرد که اگر مردم به برنامه رادیکالی که در دستور کار لوپن قرار دارد، نگاه نکنند و آن را در نظر نگیرند ممکن است لوپن را «فردی خوب بیابند» و هشدار داد که این یک خطر بزرگ برای آینده است.
آنچه باعث شده کارزار لوپن به تهدیدی جدی برای مکرون تبدیل شود تمرکز او روی مسائل اقتصادی است. لوپن وعده داده قیمت گاز و برق را کاهش می‌دهد، تاکید کرده از اتباع خارجی مالیات خواهد گرفت و آن را به نفع فرانسوی‌ها هزینه خواهد کرد، وعده داده 35 ساعت کار در هفته را حفظ خواهد کرد و سن بازنشستگی را به 62 سال خواهد رساند.
نقطه ضعف بزرگ مارین لوپن رابطه خوب او با ولادیمیر پوتین است که لوپن سعی دارد آن را با توجیهاتی نظیر «نگاه واقع‌بینانه» یا «در اولویت بودن منافع فرانسه نسبت به منافع اروپا» بپوشاند. لوپن پیش‌تر گفته بود اوکراین باید بخشی از «حوزه نفوذ روسیه» باشد و اخیرا هم به ‌شدت با تحریم گاز روسیه مخالفت کرده است. لوپن در کارزار انتخاباتی خود تحریم انرژی روسیه را خودکشی معرفی کرده: «آیا ما می‌خواهیم بمیریم؟ اگر ما واردات گاز را از روسیه قطع کنیم از نظر اقتصادی خواهیم مرد.» از طرفی، پیروزی او اتحاد اروپا را تهدید، متحدان فرانسه از واشنگتن تا ورشو را نگران و اتحادیه اروپا را با بزرگ‌ترین بحران خود از زمان برگزیت مواجه می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/308515/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»

استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود

بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه

چرا بورس درجا می‌زند؟!

برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه

بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه

موشک‌های ایرانی، امارات را بر سر عقل آورد؟

سیگنال نگران‌کننده واشنگتن برای تل‌آویو

تائید کشته شدن نظامی صهیونیست در حمله مقاومت فلسطین

سی‌ان‌ان: سرکوب اعتراضات و حمایت از صهیونیست‌ها آرای بایدن را می‌خورد

سال گذشته چقدر پول خرج واردات بنزین کردیم؟

روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه 17 اردیبهشت

بازگشت احتمالی ترامپ و ضرورت آرایش تازه

دخل و خرج نابرابر

روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد

پایان دور کنونی مذاکرات برای آتش بس در غزه؛ هیئت حماس امشب قاهره را ترک می‌کند

شکست جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی در یمن

فیش های حقوقی جدید بازنشستگان کارگری صادر شد

آخرین قیمت مدل‌های مختلف پیکان

وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال 1402 یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است

نظام درمانی را به کجا می‌برند؟

گسترش ماموریت سپاه به نیمکره جنوب

درخت‌کُشی در تهران

اشتیاقی که گم شد؛ گذری بر 34 دوره نمایشگاه کتاب تهران

مهدی نصیری و شتاب منحصر به فردش

نتانیاهو از رفتن به زندان جان به در برد

انتخابات داخلی حزب بعث؛ گام نخست سوریه برای ورود به دوره پساجنگ

روایتی دردناک از وضعیت مردم غزه

دعوا در جلسه کابینه رژیم صهیونیستی

پیش بینی بورس هفته سوم اردیبهشت 1403

شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد

آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت

طالبان به دنبال گسترش همکاری‌های اقتصادی با ترکیه

‏افزایش 200 میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین

جراح فلسطینی که اسرائیل او را ربود و زیر شکنجه به شهادت رساند

ترکیه: اگر از جنگ کنونی غزه درس نگیریم، تکرار خواهد شد

زخمی‌شدن 10 یمنی در حملات ساعات گذشته ارتش عربستان

حماس: به فرمول یک توافق مشخص دست یافته‌ایم

تصاویری از حمله قسام به پایگاه اسرائیلی در شرق رفح

وقوع انفجار در کابل

انتقاد حسن خجسته از نحوه بستن بودجه در کشور

وضعیت قیمت دلار، سکه و بازار سهام امروز چگونه بود؟

پیش‌ بینی بازار اجاره در نیمه اول سال؛ تهران جهنم مستاجران

پیش‌ بینی قیمت دلار 17 اردیبهشت 1403

25 اردیبهشت آخرین مهلت صدور مجوز‌های الکترونیکی

گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه

تعاونی‌های تولید؛ مصداق مشارکت مردم در اقتصاد

پس از اعتراضات دانشجویی، دانشگاه‌های غربی تاکنون چه اقداماتی را علیه اسرائیل در پیش گرفته‌اند؟

خودزنی آمریکا با تحریم روسیه؛ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!

تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق