ایرانیان جهان

آخرين مطالب

انتقاد آقای اقتصاد به سیاست های تعدیل اقتصادی اخبار ایران

انتقاد آقای اقتصاد به سیاست های تعدیل اقتصادی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار مهر 18 اردیبهشت ماه سال روز وفات حسین عظیمی آرانی است که اساتید و کارشناسان علم اقتصاد او را به عنوان یکی از چهره‌های برتر علم اقتصاد می‌شناسند که نقدهای جدی به سیاست تعدیل اقتصادی داشت و بارها نسبت به این سیاست که مورد حمایت دولت پنجم به بعد بود انتقادات جدی وارد کرد.
تحصیلات دوره ابتدایی را در شهرستان آران گذراند و در سال 1344 دوره دبیرستان را در شهرستان کاشان در رشته ریاضی فیزیک به اتمام رساند.
همان سال با ورود به دانشگاه تهران در رشته اقتصاد مشغول به تحصیل شد. در سال 1349 دوره فوق لیسانس (کارشناسی ارشد) اقتصاد با گرایش توسعه دانشگاه تهران، موفق به اخذ بورس تحصیلی دانشگاه آکسفورد انگلستان شد. پس از عزیمت به انگلستان، به فراگیری علم اقتصاد در یکی از معتبرترین دانشگاه‌های نوبل آور جهان پرداخت. در سال 1980 میلادی دوره دکتری رشته اقتصاد توسعه این دانشگاه را با درجه عالی به پایان رساند. موضوع رساله او " بررسی رابطه رشد اقتصادی، توزیع درآمد و فقر با توجه به مسائل ایران بود.
مسئولیت‌های اجرایی
شروع فعالیت‌های کاری زنده یاد حسین عظیمی از سال 1345 با کارآموزی در سازمان برنامه و بودجه وقت آغاز شده و تا سال 1346 ادامه یافت. از سال 1348 در مؤسسه تحقیقات اقتصادی دانشگاه تهران به طور رسمی مشغول به کار شد که تا سال 1351 ادامه یافت. در سال 1345 به خدمت مؤسسه برنامه ریزی ایران درآمد؛ مؤسسه ای که تحت پوشش دوگانه سازمان برنامه و بودجه ایران و سازمان ملل متحد فعالیت می‌کرد. در این دوره مسئولیت اجرایی تحقیقات و ارائه آموزش‌های کاربردی برنامه و بودجه مؤسسه را به عهده گرفت و تا سال 1356 به فعالیت خود در این مؤسسه ادامه داد.
از سال 1359 تا سال 1368 در سازمان برنامه و بودجه در رده‌های مختلف مختلف شغلی از جمله کارشناس، مشاور، معاونت دفتر، ریاست دفتر و عضویت در ستاد مرکزی برنامه و بودجه فعالیت کرد.
از سال 1381 با قبول مسئولیت ریاست مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی که از ادغام دو مؤسسه آموزشی و پژوهشی در برنامه ریزی و توسعه به وجود آمده بود، به یکی از ارکان مهم سازمان مدیریت و برنامه ریزی بازگشت مؤسسه ای که در سال 1345 نیز سابقه خدمت در آن را تجربه کرده و با این انتصاب و فعالیت‌های اجرای – تحقیقاتی خود در این مؤسسه را مجدداً آغاز کرد. این آخرین مسئولیت اجرایی او بود.
شاید سرنوشت این بوده که شروع و پایان کارش در مؤسسه باشد. زنده یاد دکتر عظیمی در مدت کوتاهی که ریاست مؤسسه را بر عهده داشت تلاش گسترده‌ای را برای تهیه مقدمات برنامه چهارم توسعه آغاز کرد در اسفند 1381 بزرگترین همایش اقتصاد ایران با عنوان چالش‌ها و چشم انداز اقتصاد ایران را با حضور بیش از 35 مؤسسه تحقیقاتی و حضور بیش از 600 نفر از صاحب نظران محققین و دانشگاهیان کشور برگزار کرد.
فعالیت‌های دانشگاهی
در سال 1349 اولین تدریس دانشگاهی خود را در دانشگاه تهران تجربه کرد و وارد جرگه معلمی شد. علاوه بر دانشگاه تهران، دانشجویان دانشگاه‌های علامه طباطبایی و تربیت مدرس تهران نیز در کلاس درسش، علم اقتصاد را آموخته اند. از سال 1371 تا 1372 به عنوان استاد مدعو در دانشگاه آکسفورد انگلستان که زمانی در آن تحصیل می‌کرد، به آموزش علم اقتصاد پرداخت. پس از جدا شدن از سازمان برنامه و بودجه در سال 1368، به عضویت هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی درآمد و به عنوان مدیر گروه اقتصاد واحد علوم. تحقیقات تهران به تعلیم و تربیت دانشجویان رشته اقتصاد در مقاطع تکمیلی پرداخت و تا پایان عمر، با حفظ این سمت، معلمی می‌کرد.
مجموعه آثار عملی
زنده یاد حسین عظیمی در تولید آثار علمی مکتوب، تلاش ارزنده‌ای داشت. علاوه بر مجموعه سخنرانی‌هایی که از ارزش علمی بسیار بالایی برخوردار بوده و قابل جمع آوری و تألیف هستند، مجموعه آثار مکتوب او به بیش از پنج هزار صفحه استاندارد می‌رسد.
مجموعه آثار منتشر شده زنده یاد عظیمی شامل 8 جلد کتاب تألیفی و ترجمه شده و حدود یکصد مقاله علمی است که اکثر مباحث آنها در حوزه علم اقتصاد در مجلات معتبر علمی منتشر شده است. از جمله کتاب‌هایی که وی به رشته تحریر درآوده است می‌توان به بانک‌های توسعه‌ای با تکیه بر بانک توسعه صنعت و معدن ایران؛ مقدمه‌ای بر نظریه اقتصاد سنجی؛ تورم مقدمه‌ای بر علم اقتصاد؛ سیاست اجتماعی در کشورهای توسعه نیافته؛ مدارهای توسعه نیافتگی در اقتصاد ایران؛ چشم انداز اقتصاد ایران؛ ایران امروز در آئینه مباحث توسعه اشاره کرد.
نظریات حسین عظیمی، از روش شناسی خاصی برای تحلیل تمدن جدید صنعتی یاهمان توسعه وارایه پیشنهادات برای توسعه اقتصادی ایران برخوردار است. ایشان اعتقادی به علم اقتصاد واحد نداشته و معتقد بود که علم اقتصاد در کشورهای در حال توسعه (در حال گذر) همان اقتصاد توسعه است و تدریس نظرات غیر توسعه‌ای کشورهای غربی برای کشورهای در حال توسعه کاربرد ندارد. از این‌رو، دکتر عظیمی معتقد بود که باید از نظرات شکل گرفته در غرب استفاده کرد اما بایدآن‌ها را بومی و توسعه‌ای کرد. بسیاری از تئوری‌های غربی نامناسب هستند که باید کنار گذاشته شوند. در این خصوص مهارت دکتر عظیمی در غربال سازی اندیشه‌های علمی بود. ایشان به خوبی در انطباق دادن نظریات اندیشمندان توسعه در بعد از جنگ جهانی دوم با شرایط اجتماعی- اقتصادی ایران مهارت داشت و به خوبی عدم تطابق بسیاری از نظریات را بیان می‌کرد.
عظیمی در اولین سمینار بازسازی اقتصاد ایران پس از جنگ، که در سال 1368 برگزار شد، به صراحت نقایص و اشتباهات فاحش سیاست‌های تعدیل اقتصادی در برنامه اول توسعه را تشریح نموده و به درستی، بحران اقتصادی ناشی از آن را پیش‌بینی کرده بود.
کد خبر 6100139

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1130801/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا دولت بعدی به بحران بورس پایان می‌دهد؟

آرایش سیاسی مجلس جدید

عطاری اصلاح‌طلبان دمنوش انتخاباتی دارد!

قطع اینترنت و شبکه های ارتباطاتی در رفح

تنفس‏‌مصنوعی به مستاجرهای پایتخت

معاون بانک مرکزی: 97 درصد خدمات بانکی در ایران به طور الکترونیکی ارائه می‌شود

مذاکرات «شیپور» و سکوی جدیدی به نام «ملاک» برای یک همکاری استراتژیک

دبیرکل نجباء: شهید رئیسی تکیه‌گاه مقاومت و شهید امیرعبداللهیان سفیر اسلام بود

کشورهای عربی و اسلامی برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه اقدام کنند

بهره‌برداری از 160 طرح عمرانی ـ اقتصادی در گرمی

تشریح مرحله چهارم عملیات ارتش یمن در دریای سرخ، عرب و مدیترانه

تشریح مرحله چهارم عملیات ارتش یمن در دریاهای سرخ، عرب و مدیترانه

«یحیی سریع» از عملیات‌های گسترده نیروهای مسلح یمن خبر داد

سومین سالگرد قهرمانی تیم شگفت‌انگیز توخل؛ چه بر سر چلسی آمد؟

کابل:براساس منافع مشترک عزم جدی در توسعه روابط با مسکو داریم

چرا چین بر خلاف فشار آمریکا همچنان نفت ایران را می‌خرد؟

ترامپ: زمان من حمله می‌شد، مسکو و پکن را بمباران می‌کردم

آیا آمریکا هم شاعران بزرگ و تاثیرگذار در ادبیات جهان داشته؟

آتش بس میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی تمدید می شود؟/ تشدید تنش با تهران تا پیش از پایان جنگ در غزه و برگزاری انتخابات در ایران، سودی برای غرب ندارد

رئیس‌جمهور بودم، پکن و مسکو را بمباران می‌کردم

احتمال تشدید تحریم‌های نفتی روسیه از سوی آمریکا

در میان اصولگرایان چه کسانی می‌مانند؟

روز وزن‌کشی

روزنه امید اصلاح‌طلبان

جنگ بالونی دو کره با زبان «زباله»!

افزایش 3 برابری خدمات روان درمانی به صهیونیست‌ها از آغاز طوفان الاقصی

ماجرای بازنشر 40 میلیونی پویش «همه چشم‌ها به رفح دوخته شده»

توقف صادرات مرغ و تخم مرغ ایران به عراق با ممنوعیت فصلی

در دیدار وزیر کشور عراق با سرلشکر باقری چه گذشت؟

سرلشکر باقری: توافق خلع سلاح تروریست‌های اقلیم شمال عراق کاملاً اجرا شود

رئیس کل بانک مرکزی: بهبود شاخص‌های اقتصادی ادامه دارد

دیپلماسی همسایگی چین؛ آیا پکن از دکترین مونورو آمریکا الگو برداری کرده است؟

تکلیف بورس برای هفته آینده هم مشخص شد ؛ دستورات مهم برای حمایت از بورسی‌ها

توافق امارات و کره جنوبی برای تقویت تجارت دوجانبه

درخواست چین از اسرائیل

صادرات تجهیزات پزشکی ساخت ایران به آفریقا

طالبان: کشورهای جهان امارت اسلامی را به رسمیت بشناسند

دبیر ستاد حقوق بشر به حمایت نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل واکنش نشان داد

رسوایی جدید برای نتانیاهو؛ ماجرای واکسن‌های فایزر چیست؟

نسخه چهارگانه برای نجات بورس

«مهدی تقوی» کارشناس اقتصادی درگذشت

فروش کفن 2 میلیون تومانی در بهشت‌ زهرا !

معرفی دومین گروه از دبیران اجرایی رویدادهای فرهنگی و هنری جزیره کیش

سرلشکر باقری:‌ بر خلع سلاح کامل گروهک‌های تروریستی کردستان عراق تاکید داریم

سرلشکر باقری در دیدار وزیر کشور عراق: خلع سلاح گروه‌های تروریستی کردستان عراق باید کامل اجرا شود

تاکید عراق بر اقدام ویژه کشورهای عربی-اسلامی برای توقف نسل‌کشی در فلسطین

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «ماروسی»

فرش قرمز دولت سیزدهم برای بخش خصوصی/ خدمات «شهید جمهور» در گلستان

مهدی تقوی کارشناس اقتصادی درگذشت

گروه سخن از دانشگاه تهران به دور بعدی مسابقات مناظرات دانشجوی راه یافت