ایرانیان جهان

آخرين مطالب

هدف از افشای فایل محرمانه ظریف تداوم دولت روحانی با کمک آمریکا بود! خواندنی ها

هدف از افشای فایل محرمانه ظریف تداوم دولت روحانی با کمک آمریکا بود!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
طرف مصاحبه ظریف در گفت‌و‌گوی محرمانه سه سال پیش که فایل صوتی آن درز داده شد، فاش کرد: انتشار آن فایل محرمانه، عمدی بود و پالسی به دولت بایدن که اگر می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که بتواند به جریان همسوی دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند (!)
اردیبهشت دو سال قبل، درز فایل صوتی گفت‌و‌گوی محرمانه محمدجواد ظریف با «مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری»، اعتراض‌های بسیاری را موجب شد. ظریف در این مصاحبه، عملکرد شهید سلیمانی را زیر سؤال برده و به دروغ، این عملکرد و عملکرد نیروهای نظامی را موجب ناکامی ‌برجام معرفی کرده بود.
سه سال بعد، سعید لیلاز که فرد مصاحبه‌کننده بود، می‌گوید افشای آن فایل (قرار بود محرمانه و مثلا برای ثبت در آرشیو و اسناد ملی باشد) عمدی بوده است!

لیلاز در گفت‌و‌گو با شرق، درباره این که چرا حامی مذاکره بود اما منتقد برجام شد، می‌گوید: ما درباره دو مسئله حرف می‌زنیم؛ مذاکره و برجام. من در آن زمان موافق مذاکرات برابر بودم. بله، من به برجام نقد دارم؛ چون خروجی مطلب و آن مذاکرات نبود. من موافق مذاکره برابرم و فکر می‌کنم در آن سال مذاکره برابر انجام شد. نتیجه آن دو سال مذاکره برابر به یک توافق رسید. اتفاقا اگر ما برجام یک را امضا نمی‌کردیم و به شکست نمی‌رسید، من مخالف جدی برجام 2 و 3 نبودم؛ ولی وقتی برجام اول این سرنوشت را پیدا کرده است، دیگر برجام‌های بعدی فایده‌ای ندارد. این را سعید لیلاز به شما قول می‌دهد. مخالفت من نتیجه یک سیر تحلیلی از تطور تاریخی مذاکرات و نتیجه آن است. وقتی ما نتیجه برجام را در شرایط کنونی می‌بینیم، واقعا دیگر نباید نگاه مثبتی به مذاکرات نابرابر- تاکید دارم مذاکرات نابرابر- داشت. نه درباره توان موشکی و دفاعی و نه درباره نفوذ منطقه و دیگر مسائل نمی‌توان مذاکره کرد. در همان زمان هم مشخص بود که ما درباره برنامه موشکی و دفاعی و نظامی اصلا نمی‌توانیم حرف بزنیم و این نگاه کاملا قابل دفاع است.
لیلاز افزود: بایدن هم همان چیزی را می‌خواست که دونالد ترامپ می‌خواست. یعنی نگاه آمریکا اساسا در مقابل ایران یک نگاه طمع‌کارانه است و سعی می‌کرد برای بازگشت به برجام سال 2015، امتیازات فراتری را بگیرد که اصلا قابل دفاع نبود. مثلا در حوزه موشکی یا دفاعی یا پهپادی و منطقه‌ای امتیاز بدهیم تا برجام احیا شود.
او درباره افشای فایل گفت‌وگوی محرمانه‌اش با محمدجواد ظریف اظهار کرد: من از گفتن جزئیات خودداری می‌کنم. فقط سربسته می‌گویم که ماجرای انتشار آن فایل مصاحبه‌، بدون آنکه بگویم چه کسی چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل و جنبه‌های افشاگری آن، با هدف ارسال پالس بود که اگر دولت بایدن می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متاسفانه حتی همین کمک را هم نکرد.
لیلاز می‌افزاید: «آمریکایی‌ها در دولت بایدن، نه در چند ماه پایانی دولت روحانی کاری برای احیای برجام کردند که مثلا به سود اصلاح‌طلبان و میانه‌روها تمام شود و نه حتی در دولت رئیسی توانستند برجام را احیا کنند که به سود اصولگراها باشد و نهایتا به شرایط حال حاضر کشور رسیدیم که احتمال دارد دوباره دونالد ترامپ هفت ماه دیگر در انتخابات آمریکا پیروز شود.
او می‌گوید: اکنون ایران زمین بازی را عوض کرده است. غنی‌سازی را تا 60 درصد برده، فلز اورانیوم تولید کرده و سانتریفیوژهای نسل جدید را هم به کار برده است. پس دیگر روند بازی عوض شده است. چرا؟ چون ایران فهمیده اگر کماکان به انفعال و مماشات خود ادامه دهد، حد یقفی برای زیاده‌خواهی آمریکا وجود ندارد و مرتبا جلوتر می‌آید».
یادآور می‌شود انتقال فایل صوتی مصاحبه محرمانه ظریف به فضای مجازی و شبکه صهیونیستی اینترنشنال، یکی از صد‌ها افتضاحات امنیتی در دولت روحانی بود. و نکته قابل تامل این که سردبیری شبکه صهیونیستی اینترنشنال هم در اختیار رمضانپور(معاون وزیر ارشاد دولت خاتمی/ مدیر روزنامه زنجیره‌ای آفتاب امروز) قرار داشت.
ظریف در این مصاحبه، عملکرد شهید سلیمانی را زیر سؤال برده و به دروغ، این عملکرد و عملکرد نیروهای نظامی را موجب ناکامی ‌برجام معرفی می‌کند.
ظریف در این مصاحبه که اسفند 1399 در قالب «تاریخ شفاهی دولت تدبیر و امید» ضبط شده، به شکلی مغرضانه و تحریف‌آمیز ادعا می‌کند: «من دیپلماسی را بیشتر برای میدان هزینه کردم، تا میدان برای دیپلماسی هزینه شده باشد. هیچ زمانی نتوانستم به فرمانده میدان [نظامی] بگویم کاری را بکن، چون در دیپلماسی نیاز دارم. تقریبا هربار که من برای مذاکره رفتم، این سلیمانی بود که می‌گفت می‌خواهم تو این خاصیت یا نکته را بگیری». او در پاسخ به سؤالی درباره چرایی دخالت نظامی در تصمیمات دولت گفته بود: «وقتی میدان [نظامی] تصمیم‌گیر باشد، این می‌شود. وقتی که میدان بخواهد بر استراتژی کشور حاکم شود، ‌این می‌شود که می‌‌توانند با ما بازی کنند.»
ظریف همچنین گفته بود: «بین 23 تیر 94 که برجام نهائی شد تا 26 دی 94 که برجام به مرحله اجرا درآمد، پشت ‌سر هم اتفاقاتی افتاد که به توافق ضربه زد؛ سفر سلیمانی به روسیه، گرفتن دو قایق جنگی آمریکایی (22 دی 94)، نوشتن مرگ بر اسرائیل روی موشک و... سفر آقای سلیمانی به روسیه، به اراده مسکو شکل گرفت، نه به اراده ما. ادعا می‌کنیم که آقای سلیمانی، پوتین را به جنگ کشید. اما پوتین تصمیمش را گرفته بود. پوتین وارد جنگ شد، اما با نیروی هوایی، اما نیروی زمینی ایران را هم به جنگ کشید».
این روایت غلط -که آمریکا را برای گردن‌کشی و گروکشی بیشتر در مذاکرات احیای برجام تشویق کرد- در حالی بود که خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در‌باره سفر شهید سلیمانی به مسکو نوشته بود: «دیدار مهم ژنرال سلیمانی با پوتین، نقشی مؤثر در نقش‌آفرینی روسیه در جنگ سوریه داشت. یکی از قدرتمندترین مقامات نظامی ایران، نشستی سه‌ ساعته را با پوتین روسیه داشت تا او را متقاعد کند. فرمانده نیروی قدس سپاه، ماه اوت (مردادماه 94) به مسکو رفت. سلیمانی و پوتین، نقشه‌ها و عکس‌ها را بررسی کردند و به تبادل اطلاعات پرداختند. بررسی‌ها نشان داد گروه‌های ‌تروریستی، در صورتی که مسکو وارد عمل نشود، فعالیت‌شان را به نزدیکی روسیه در منطقه قفقاز گسترش خواهند داد. در این نشست درباره برنامه تشکیل یک مرکز مشترک تبادل اطلاعات میان عراق، سوریه، ایران و روسیه توافق شد. این نقش‌آفرینی، حاکی از نفوذ شدید ایران در منطقه است».

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1130520/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت‌های سرمربی تیم ملی والیبال درباره عملکرد ایران

دانشگاه توکیو به دنبال افزایش شهریه‌ها

غذای خیابانی در ژاپن؛ پخت استیک زبان گاو در توکیو (فیلم)

گزارشی تکان‌دهنده از ایرانی‌هایی که قاچاقی به اروپا می‌روند

امره چان: شانس رئال بیش‌تر است اما جام از ما دور نیست

قهرمانی دورتموند در لیگ قهرمانان اروپا با برتری 3-1 مقابل یوونتوس (1997/5/28) / فیلم

اروپا در انتظار گرم‌ترین تابستان تاریخ

جنگل‌های شگفت‌انگیزی که در «فروچاله‌های چین» روییده‌اند

تاکید چین بر حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی یمن

گورخرماهی انتخاب چین برای آزمایش‌های فضایی در ایستگاه مداری

چین در واردات سنگ آهن رکورد زد

شکوفایی صنعت خودروسازی مراکش؛ صادرات به اروپا بیشتر از چین

قیمت افغانی به تومان امروز سه شنبه 8 خرداد 1403

زلزله کابل لرزاند

بمب افکن هسته‌ای آمریکا پرواز کرد

دو گام بزرگ آمریکا برای مذاکره با ایران

نظر ایلان ماسک نسبت به ورود خودروهای برقی چینی به آمریکا عوض شد

وقتی ترامپ دستور ترور سردار سلیمانی را داد، یکی دو ثانیه خشکم زد / فکر می‌کردند با این ترور، ایران در آن زمان پای میز مذاکره می‌آید / حمله به مراکز نفتی ایران به جای ترور ژنرال جزو گزینه‌ها بود / 2 جنگنده را در پشت سر هواپیمای سلیمانی به سمت دمشق به پرواز

حسین شریعتمداری خطاب به شورای نگهبان درباره احراز صلاحیت‌ها: کسانی که راه‌حل همه مشکلات را در همراهی با آمریکا می‌دانستند، شایستگی لازم برای ریاست جمهوری را ندارند

دلار یا پوند؟ کدام ارز برای سرمایه گذاری مناسب تر است؟

فرمانده سابق سنتکام: شلیک صدها موشک به سمت اسرائیل توانمندی‌های ایران را به نمایش گذاشت

هاشمی: پاداش پای سکوی برخی کشورها مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه به اندازه ما نیست/ نمی خواهیم مقابل وزنه برداران قرار گیریم+فیلم

رودریگو دی پل: حالا که قهرمان هستیم، همه می‌خواهند شکست ما را ببینند

عربستان موجودیت اسرائیل را پذیرفت!/ مروری بر یک تحول تاریخی

افزایش تلفات طوفان و گردباد ویرانگر در آمریکا

(ویدئو) چرت‌زدن بایدن در مراسم روز یادبود نظامیان کشته‌شدهٔ آمریکایی

گاف جدید بایدن ؛ چرت زدن در مراسم روز یادبود نظامیان کشته شده آمریکایی |‌ ویدئو

انتخابات و رویکرد اصلاحات

عراقی‌ها جنایت جدید صهیونیست‌ها را محکوم کردند

بحران جمعیتی؛‌ هشدار تازه غول‌های اقتصادی آسیا

اسپانیا کشور مستقل فلسطین را به‌ رسمیت شناخت

تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه تورنتو

لهستان: نباید احتمال اعزام نیرو به اوکراین را رد کنیم

بمباران یک مسجد توسط توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی

رئیس کل بانک مرکزی: فعلا امکان تک نرخی کردن ارز وجود ندارد

قیمت سیمان امروز 8 خرداد 1403

تشریح سیاست‌های بانک مرکزی در بازار ارز

خودرو ایرانی خودروی خارجی را کنار می­زند؟

استاد اقتصاد: بانک مرکزی نرخ رشد نقدینگی را کمی کنترل کرده

شرط بررسی افزایش سرمایه ایران خودرو و سایپا اعلام شد

قیمت دینار عراق امروز سه شنبه 8 خرداد 1403

کاهش شاخص قیمت مصرف کننده و تولیدکننده نتیجه اجرای سیاست تثبیت اقتصادی است

احیای 66 واحد اقتصادی چهارمحال و بختیاری از دستاوردهای رئیس‌جمهور شهید است

خرید اتوبوس‌های برقی برای شهرداری بجنورد صرفه اقتصادی ندارد

تسهیلات تکلیفی علت العلل بسیاری از مشکلات نظام بانکی است

آیا دلار ارزان‌تر می‌شود؟

آغاز نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت

پیش‌بینی رشد اقتصادی ترکیه

کاپیتان رئال: قهرمانی اروپا تصمیم را عوض نمی‌کند

مارسکا در یک‌قدمی نیمکت چلسی