ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چین می‌خواهد اسد را از سرما خارج کند آسیا

چین می‌خواهد اسد را از سرما خارج کند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - بشار اسد رئیس جمهور سوریه که در مه شدید غرق شده بود در شهر هانگژو چین فرود آمد و در 21 سپتامبر در اولین سفر رسمی خود به آن کشور از سال 2004 میلادی به این سو از هواپیمای خط هوایی ایر چاینا خارج شد.
برای مقام‌های سوری این سفر امید‌ را برای خروج بیش‌تر دولت از انزوای بین المللی پس از پذیرش مجدد سوریه در اتحادیه عرب به همراه داشت.
درگیری‌های داخلی نیمه منجمد سوریه، اقتصاد بحرانی آن کشور و نقش بازیگران خارجی موضوعاتی بودند که در اولویت بحث قرار گرفتند.
باید دید که آیا سوریه می‌تواند با حمایت چین در پی سفر اسد به موفقیت‌های مشابهی دست یابد یا خیر. با این وجود، این سفر دست کم پیروزی‌های نمادین به همراه داشت. به نظر می‌رسد و اعلام خبر غافلگیرکننده "مشارکت استراتژیک" انتظارات برای روابط نزدیک‌تر میان دو کشور را افزایش داده است.
آیا چین اسد را از سرما خارج خواهد کرد؟ مقام‌های سوریه در حالی که شی از همتای سوری خود ستایش به عمل آورد نقش مهمان مودب را در هانگژو محل برگزاری بازی‌های آسیایی که اسد و اسماء همسرش در آنجا حضور داشتند ایفا کردند.
شی خطاب به اسد گفت: "به استواری شما درود می‌فرستم. شما با شجاعت از کشورتان دفاع کردید. ما در چین از نزدیک تمام تحولات سوریه را دنبال می‌کنیم و با شما هستیم. چین از مخالفت سوریه با مداخله خارجی، قلدری و یکجانبه گرایی حمایت می‌کند و از بازسازی سوریه پشتیبانی به عمل خواهد آورد".
او هم چنین با بیان عباراتی که خطاب به امریکا بود افزود: " چین از همه کشور‌های مربوطه می‌خواهد تا تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه علیه سوریه را فورا لغو کنند".
تمایل چین برای استقبال از فردی که متهم به ارتکاب جنایات جنگی است تاکیدی بر تهدید چین و دوستان اش در روسیه، ایران و سوریه علیه ما می‌باشد".
نمادگرایی به همین جا ختم نشد. . هم چنین تصاویر هجوم شهروندان چینی برای استقبال از اسد در یک معبد نیز از سوی مقام‌های سوریه به مثابه پیروزی‌ای در عرصه روابط عمومی قلمداد می‌شود.
"کامیل اوتراکجی" تحلیلگر می‌گوید که زمان این دیدار به دلایل مختلف بسیار منطقی بود. او می‌افزاید: "حامیان و مخالفان اسد به شدت تحولات این دیدار را زیر نظر داشتند و در نهایت هر دو طرف می‌توانستند ادعا کنند که انتظارات و ترجیحات آنان برآورده شده است. از یک سو، پیمان‌های متعددی از جمله "توافق راهبردی" امضا شد، اما از سوی دیگر فقدان اقدامات مشخصی وجود داشت که می‌تواند به تغییر محسوس در وضعیت سوریه تبدیل شود.
در حالی که چین به عنوان یک حامی اقتصادی بالقوه بزرگ برای سوریه معرفی شده هر گونه کمک واقعی به دمشق مشکلات و پیچیدگی‌های خود را خواهد داشت. در مرحله فعلی بعید به نظر می‌رسد که دولت چین آمادگی بیش تری برای مقابله با آمریکایی‌ها و چارچوب پیچیده تحریم‌های آنان علیه سوریه داشته باشد. ".
به اقتصاد بحران زده سوریه امیدوار باشید . بیش از یک دهه جنگ، تحریم‌های فلج‌کننده غرب و بحران اقتصادی در لبنان کشور همسایه اقتصاد سوریه را متلاشی کرده است.
دمشق مدت‌ها امیدوار بود که چین بتواند بازسازی را پیش ببرد و سرمایه گذاری خارجی را ارائه دهد هرچند طرف چینی که امنیت و تحریم‌ها کماکان برایش یک مسئله مهم باقی مانده رویه‌ای محتاطانه را در قبال سوریه در پیش گرفته است. "الکساندر لانگلویس" کارشناس امور خاورمیانه می‌گوید معتقد است که سفر اسد می‌تواند مهم باشد. او می‌افزاید: "اگرچه دمشق شاهد پیشرفت‌های دیپلماتیک منطقه‌ای بوده، اما پس از بازگشت به اتحادیه عرب در ماه مه کمک‌های اقتصادی قابل توجهی دریافت نکرده است".
اسد احتمالا به بودجه بازسازی کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس امیدوار بود که هرگز محقق نشد که احتمالا به دلیل بی‌علاقگی او نسبت به اعطای جدی هرگونه امتیاز ملموسی تاکنون بوده است. سفر به چین در همین چارچوب قرار می‌گیرد و لحظه مهمی را برای دمشق به منظور جلب حمایت اقتصادی ارائه می‌کند. تجارت چین و سوریه قابل توجه نیست، اما در سا‌لیان اخیر شاهد بوده ایم که کسب و کار‌ها و سرمایه گذاران کوچک‌تر چینی که مایل به پذیرش خطر تحریم‌ها و درگیری‌ها هستند در سوریه اقدامات تجاری انجام داده‌اند .
سوریه در سال 2022 به طرح کمربند و جاده چین پیوست و در طول سفر اسد "لونا الشبل" دستیار وی چشم انداز مشارکت در این عرصه را مطرح کرد.
او گفت: "سوریه بخش مهمی از چشم انداز چین برای ثبات در جهان می‌باشد به ویژه با توجه به آن که چین شکل جدیدی را در سیاست جهانی ایجاد کرده است". با این وجود، وضعیت بد اقتصادی سوریه مستلزم دریافت کمک بیش از هر زمان دیگری است، زیرا بیش از 90 درصد جمعیت آن کشور در حال حاضر زیر خط فقر جهانی زندگی می‌کنند و دولت مجبور به انجام مجموعه‌ای از کاهش‌های نامطلوب و دشوار در هزینه است.
در همین حال، دمشق از زمان پیوستن به طرح ابتکار عمل کمربند و جاده هنوز شاهد سرمایه گذاری یا ساخت و ساز قابل توجه چینی نبوده است. کاهش ارزش واحد پول ملی سوریه به حدی بدتر شده که حتی تامین نیاز‌های اولیه آن کشور نیز دشوار شده است. به گفته "حسن دروان" رئیس سندیکای داروخانه‌های سوریه در دمشق دولت سوریه تصمیم گرفته قیمت دارو‌ها را 50 درصد افزایش دهد.
در اصل سفر دولتی اسد به چین که مدت‌ها به تعویق افتاده بود انتقال یک پیام از سوی بود این که فارغ از روابطی که با روسیه و ایران دارد مایل است به پکن نزدیک شود . با این وجود، اولویت اصلی سوریه نقدینگی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1069959/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمریکا هشدار سفر به آلمان را تشدید کرد

درگیری پلیس با دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه ویرجینیا آمریکا

مشارکت کره جنوبی در رزمایش سایبری آمریکا

بلایی که موشک های رژیم صهیونیستی بر سر بیمارستان خان یونس آوردند

قبض‌های میلیونی در انتظار دارندگان کولر گازی

افتتاح آرش مال نقطه عطفی در توسعه تجاری و فرهنگی منطقه آزاد انزلی

کیش؛ پایتخت نوآوری ایران می‌شود/ حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه جزیره، در دستور کار است

دیدار استاندار مرکزی با خانواده شهید معلم سردار «جواد کریمی طاهری»

مادر شهیدان والامقام «دزفولی» به دیدار فرزندان شهیدش پیوست

ادامه اعتراضات دانشجویان کالیفرنیا

زمان برگزاری دومین حراج سکه در سال 1403 مشخص شد

وزیر صمت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم

نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی

رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی

پرچم فلسطین در جشن فارغ‌التحصیلی در آمریکا

خانواده‌های اسرای صهیونیست خطاب به نتانیاهو: تاریخ تو را نمی‌بخشد

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد

سد کوثر گچساران سرریز شد

کاهش یکدست قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار ثابت ماند

افت پنج هزار واحدی شاخص بورس

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

المانیتور: معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است

رئیس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود

شورای نگهبان طرح ساماندهی مسکن را تائید کرد

طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟

بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند

اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند

مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست

شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک

شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند

هشدار مکرون: اروپا با خطر قریب‌الوقوع مواجه است

کشته شدن مردی که با خودرو به موانع امنیتی کاخ سفید برخورد کرد

جنگ علیه غزه وارد هشتمین ماه خود شد

حماس: حمله به رفح، برای اسرائیلی‌ها پیک‌نیک نخواهد بود

نوجوان 16 ساله با شلیک پلیس استرالیا کشته شد

ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در انتظار تایید برنامه هفتم

واریزی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی سه برابر شد

اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی

آینده بورس در چند پرده

جلسه رفع موانع تولید استان در واگن های زرند

بریتانیا بر لبه پرتگاه اقتصادی

بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره 2024 تا 2029

پیشرفت 90 درصدی معاهده نظامی واشنگتن-ریاض

آناتومی یک رقابت

مخالفان نتانیاهو بار دیگر به خیابان‌ها آمدند

بمباران محله الصبره در مرکز غزه توسط ارتش متجاوز صهیونیست

ولزی‌ها در حمایت از مردم فلسطین به خیابان‌ها آمدند

هشدار مجارستان برای احتمال وقوع جنگ جهانی سوم

آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد