ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بهبود کیفیت گوشت با افزودن گلبرگ زعفران به جیره غذایی مرغ فرانسه

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- امروزه به ­دلیل اثرات نامطلوب آنتی‌اکسیدان‌های صنعتی، استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی افزایش یافته است. گیاهان دارویی مثل «زعفران» ازجمله ترکیباتی هستند که پتانسیل جایگزینی با آنتی‌اکسیدان‌های صنعتی را دارند.

اغلب از زعفران برای بهبود رنگ و طعم مواد غذایی استفاده شده است، بااین‌حال در طب سنتی از این گیاه به‌عنوان داروی ضد انقباض، ضد نفخ و درد معده نیز استفاده می‌­شود. گلبرگ زعفران که دارای مولکول‌های آلی موسوم به «ترکیبات فنولی» مختلف است، از محصولات فرعی زعفران بوده و مقدار آن به بیش از 10 هزار تن در سال می­‌رسد که اغلب بدون استفاده باقی می­‌ماند.

به همین منظور، مهدی ناقوس،  سید محمد حسینی و همایون فرهنگ فر از پژوهشگران «دانشگاه بیرجند»، به‌منظور استفاده بهینه از این گلبرگ‌ها، اثر آن‌ها را بر خصوصیات کیفی گوشت ران جوجه، مورد آزمایش قرار داده‌اند.

بدین منظور، محققان از 250 قطعه جوجه گوشتی استفاده کردند. این جوجه‌ها در طول دوره پرورش، به‌طور آزاد به آب و خوراک دسترسی داشتند و به‌منظور آزمایش، در جیره غذایی برخی از آن‌ها از گلبرگ زعفران استفاده شد.

پژوهشگران، در انتهای دوره آزمایش مصادف با 42 روزگی جوجه‌ها، آن‌ها را ذبح کرده و جهت تعیین شاخص‌­های کیفیت گوشت، عضله ران آن‌ها را جدا و در دمای 4 درجه سانتی­گراد نگهداری کردند. سپس شاخص‌­های کیفی گوشت شامل ظرفیت نگهداری آب، افت وزنی، رنگ گوشت، اسیدیته و میزان ماده مالون دی آلدهید را در یک، سه و پنج روز پس از کشتار اندازه‌گیری کردند. همچنین میزان افت پخت، تست آبداری و طعم، ماده خشک، پروتئین و چربی گوشت ران جوجه‌های مورد آزمایش اندازه­‌گیری شد.

نتایج پژوهش نشان داد بااین‌که تفاوتی در افت وزنی، اسیدیته، رنگ گوشت و افت پخت بین جوجه­‌های مصرف‌کننده گلبرگ زعفران و بقیه آن‌ها مشاهده نشد، ولی ظرفیت نگهداری آب گوشت ران در روزهای اندازه‌­گیری تفاوت داشت، به‌گونه‌ای که کمترین میزان ظرفیت نگهداری آب در روز پنجم بود.

محققان همچنین در ادامه نتایج پژوهش خود بیان کردند که بالاتین میزان «مالون دی آلدهید» را که نشان‌دهنده چربی در گوشت است، جوجه‌­هایی داشته‌اند که گلبرگ زعفران مصرف نمی‌­کردند.

به گفته این محققان، توانایی نگهداری آب در گوشت از عوامل مؤثر در کیفیت گوشت است و بر ویژگی‌­های چشایی گوشت نیز تأثیر می­‌گذارد. همچنین اسیدیته پایین با کاهش ظرفیت نگهداری آب رابطه مستقیم دارد که خود منجر به افزایش افت وزنی و افت پخت می­‌شود.

نتایج نهایی این مطالعه که در مجله «پژوهش‌­های زعفران» وابسته به دانشگاه بیرجند انعکاس یافته‌ است، نشان داد که گلبرگ زعفران دارای ترکیبات فنلی است و افزودن حداقل 2.5 گرم در کیلوگرم آن به جیره غذایی جوجه‌های گوشتی، می‌­تواند باعث بهبود در اکسیداسیون چربی گوشت و همچنین بهبود تردی و آبداری گوشت شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/5710/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

کشف 3 هزار لیتر سوخت قاچاق از 10 خودرو

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت

تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت