آخرين مطالب

40سال دیگر شکلات جهان تمام می شود! نوشتارها

40سال دیگر شکلات جهان تمام می شود!

  بزرگنمايي:

سرزمین ایرانیان- محققان سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا پیش بینی می کنند جهان تا 40 سال آینده با قحطی شکلات روبرو می شود زیرا گیاه این ماده خوراکی در آب وهوای گرم نمی تواند زنده بماند.

درختان کاکائو در 20 درجه شمال و جنوب خط استوا می رویند و نیازمند شرایط خاصی مانند رطوبت بالا و باران فراوان هستند. این درحالی است که طبق پیش بینی دانشمندان به دلیل گرم شدن آب و هوا در 30 سال آتی دمای جهان 2.1 درجه سانتیگراد افزایش می یابد. همین امر چالشی برای رشد گیاه کاکائو و در نتیجه صنعت شکلات سازی جهان ایجاد می کند.

دانشمندان معتقدند به دلیل افزایش جیوه و کاهش آب در خاک و گیاهان احتمال کمی دارد بارش ها به اندازه ای باشد که رطوبت از دست رفته را جبران کند و به این ترتیب احتمالا کشت کاکائو باید به کوهپایه ها منتقل شود.

کشورهایی مانند ساحل عاج و غنا بیش از 50 درصد شکلات جهان را تولید می کنند. مقامات این کشورها اکنون بر سر دوراهی حفظ محیط زیست یا ادامه تامین ذخیره کاکائوی جهان هستند.

این در حالی است که از دهه 1990 میلادی بیش از 500 میلیون نفر از چین، اندونزی، هند، برزیل و ... وارد بازار کاکائو شده اند.

 با وجود افزایش تقاضا ذخایر این ماده غذایی همچنان محدود و در حال کاهش است.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

چای سبز سلاح جدیدی در برابر سرطان

شناسایی نقش یک پروتئین کوچک در فرایندهای متابولیکی عضلات

افزایش شتاب‌دهنده‌های زیست‌فناوری در سال جاری

تشخیص سرطان مری و معده با آزمایش تنفس

انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توانند همه نیاز بشر به انرژی را تامین کنند

عملکرد موفق "انسولین خوراکی" در آزمایش انسانی

اعلام آمادگی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی برای تامین برق سازمان‌ها از طریق انرژی خورشیدی

غلبه بر افسردگی به کمک آزمایش "الکتروانسفالوگرافی"

آیا مشاغل سخت فیزیکی احتمال مرگ زودرس را افزایش می‌دهند؟

"رس‌پاشی"مسکنی برای مقابله با هیولای‌سرخ/تهدیداتی که جان مرجان‌ها را نشانه‌ گرفته است

طراحی نرم افزار موقعیت یاب اماکن سرپوشیده توسط استارتاپ ایرانی

شناسایی گونه‌های درختی سازگار با اقلیم سمنان توسط محققان کویرشناسی دانشگاه سمنان

یافته های جدید محققان برای درمان نوعی از سرطان خون با سلول بنیادی

ساخت ورقه‌های محکم کربن در دمای پایین

جراحی بیماران پارکینسون در خواب

طراحی خانه بازی رباتیکی/ ربات ها دوست و همبازی بچه ها می شوند

فناوری‌هایی که امسال دنیا را تکان می‌دهند/ مراقب هوش مزاحم باشید

نانوذرات طلا سلولهای سرطانی را رصد می کنند

بررسی وضعیت ریزگردهای تهران و اهواز در دانشگاه امیرکبیر

نرم افزار ساخت رنگ دلخواه طراحی شد

همایش منطقه‌ای «مدیریت پیشگیری و کنترل تهدیدات زیستی و بیولوژیک»

روان‌درمانی جایگزین قابل اعتماد داروهای ضدافسردگی برای زنان نابارور

الهام از سیستم بینایی انسان برای بازشناسی اشیاء

ارائه آخرین یافته‌های تحقیقاتی علوم و صنایع غذایی در ساری/لزوم توجه به سلامت جامعه دردانشگاه‌ها

درمان استرس مزمن با مکمل‌های روغن ماهی

دلایل عدم توفیق کشور در توسعه نجوم حرفه‌ای

آیا خدمه پرواز، بیشتر به سرطان سینه مبتلا می‌شوند؟

تولید اولین بطری تصفیه آب دارای پمپ

درمان بیماری کرون با سلول های بنیادی

رصد بارش شهابی شلیاقی در هفته جهانی نجوم/ترویج علم ستاره‌شناسی در یک روز جهانی

استخراج انرژی بیشتر از سلول‌های خورشیدی

تبدیل گرمای وسایل الکترونیکی به برق با نانو نوار

پروتئینی که به نگهداری ژنوم‌ها کمک می‌کند

پیوند سلول های بنیادی بیمار مبتلا به ام اس برای بهبودی

دیابتی‌ها از شر سوزن زدن به انگشت خود خلاص می‌شوند

الهام از بال سنجاقک برای تولید سطوح آنتی‌باکتریال

تحول در دنیای الکترونیک با مغناطیس اتمی

دلیل حرکت جنین در رحم کشف شد

انسان‌ها در گذشته، رنگ آبی را تشخیص نمی‌دادند!

ساخت آفت‌کش‌های سازگار با طبیعت

دستگاه تایپ افکار ساخته شد

یک دهه تلاش برای ذخیره میراث زیستی/ توسعه کشاورزی با بذر هیبریدی

آیا کند کردن روند پیری در آینده ممکن خواهد شد؟

ارائه روشی برای حفظ کیفیت اسپرم پس از انجماد

تولید اسپری پودر هموستات که باعث آمبولیسم نمی‌شود

گرده‌افشانی با زنبورهای رباتیک

غرور ملی ایرانیان چگونه شکل می‌گیرد؟

عوامل تاثیر گذار در بیماری «ام اس» بررسی شد

هواپیمای ضد صاعقه ساخته می شود

حل مشکل مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها با ویروس باکتری خوار