فاز دوم احراز سلامت برنج تراریخته ایرانی به اتمام رسید
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
سرزمین ایرانیان- بهادر حاجی محمدی، رئیس مرکز تحقیقات سلامت ایمنی و غذا دانشگاه علوم
پزشکی یزد، از انجام ارزیابیهای متعدد برای سنجش سلامت برنج تراریخته خبر
داد و گفت: ایران به عنوان اولین کشور دارنده دانش فنی تولید برنج تراریخته
طارم مولایی شناخته شده و صدور مجوز تولید این برنج با احراز سلامت این
محصول در مرکز تحقیقات سلامت ایمنی و غذا انجام خواهد شد.
وی افزود: برای بررسی سلامت این محصول آزمایشات مختلفی در قالب یک طرح
تحقیقاتی جامع انجام شده است. فاز اول این طرح به اتمام رسیده و گزارش آن
در اختیار مراجع مربوطه از جمله وزارت بهداشت قرار گرفته است.
رئیس مرکز تحقیقات سلامت ایمنی و غذا دانشگاه علوم پزشکی یزد، تاکید
کرد: وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی به
عنوان زیر مجموعه وزارت بهداشت، مسئول بررسی سلامت این محصولات هستند و در
حال حاضر هم این آزمایش ها روی برنج تراریخته به عنوان یکی از محصولات
آماده تولید انجام شده است.
وی گفت: فاز دوم این طرح پژوهشی نیز به اتمام رسیده و نتایج آن در حال تدوین برای ارسال به مراجع ذیربط است.
حاجی محمدی از وزارت بهداشت به عنوان مرجع صدور مجوز تولید محصولات
غذایی تراریخته نام برد و گفت: برای تولید ملی محصولات تراریخته طبق قانون
ملی ایمنی زیستی، شورای ملی ایمنی زیستی متشکل از نمایندگان وزارت بهداشت،
جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست باید پس از جمع بندی مستندات لازم
مجوز تولید و کشت محصول را صادر کند.
برنج تراریخته طارم مولایی توسط مهندسان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی
با هدف تولید غذای سالم و کاهش استفاده از سموم شیمیایی خطرناک طراحی شده و
در انتظار صدور مجوز کشت است.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/5331/