ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سريع‌ترين روش براي اندازه‌گيري سرعت انتقال نانوذرات آلمان

  بزرگنمايي:

محققان اين دانشگاه معتقدند اين روش، اولين روش فوق سريع براي اندازه‌گيري سرعت انتقال نانوذرات طلا در آب محسوب مي‌شود.

نام اين روش ذره بيني الکتروني چهاربعدي در مايعات است. زماني که نانوذرات طلا که به نور حساس هستند، با پالس‌هاي قدرتمند ليزر برانگيخته مي‌شوند، نيروي قدرتمندي از طرف نانوحباب‌هاي توليد شده در اطراف سطح اين ذرات ايجاد مي‌شود که مي‌تواند به توسعه نانومواد حساس به نور در محيط‌هاي مايع کمک زيادي بکند.

حرکت ذرات معلق در مايعات يک حرکت نامنظم و تصادفي است که اولين بار بوسيله "رابرت براون"(Robert Brown) در سال 1827 ديده شد که به افتخار وي به آن حرکت براوني نيز گفته مي‌شود. اين حرکت سبب مي‌شود ذرات پراکنده شده و با هم مخلوط شوند. آلبرت اينشتين در سال 1905 نشان داد که اين حرکت به خاطر برخورد ذرات با مولکول‌هاي محيط اطراف است.

در سال‌هاي اخير محققان به مطالعه حرکت‌هاي به دور از تعادل پرداخته‌اند تا بتوانند از اصول حرکت براوني براي کاربردهاي پزشکي و نانوفناوري بهره بگيرند.

دستاورد محققان "کلتک" يکي از نمونه‌هاي استفاده از اين قاعده در رابطه با دنياي نانومواد است.

سرزمين ايرانيان- در اينجا يک نيروي خارجي مي‌تواند ذره را از تعادل خارج کرده و به حرکت براوني وادار کند. چنين سامانه‌هايي در طبيعت به وفور ديده مي‌شوند که از نمونه‌هاي آن مي‌توان به حرکت باکتري‌ها و سلول‌ها اشاره کرد.

اين نيروها به عنوان يک موتور محرک مصنوعي حساس به نور براي به حرکت درآوردن نانو ذرات محسوب مي‌شوند و مي‌توانند در جراحي‌هاي غيرتهاجمي و همچنين دارورساني در بدن مورد استفاده قرار بگيرند.

شناخت صحيح روند حرکتي نانومواد در مايعات به دليل نبود تکنيک‌هاي کارآمد در تصويربرداري ميکروسکوپيک از مايعات يکي از چالش‌هاي پيش روي محققان محسوب مي‌شود.

براي مثال، ميکروسکوپ الکتروني سلول مايع ابزار نسبتا مناسبي است، اما تصاويري که به دست آمده است، يا ثابت هستند يا به دليل پاسخ ميلي ثانيه از آشکارساز به آرامي به دست مي‌آيند و نمي‌توانند نيازهاي محققان را برآورده کنند.

محققان "کلتک" به رهبري "احمد زويل"محقق مصري که متاسفانه سال گذشته فوت کرد، به تازگي يک تکنيک به نام "4D-EM" ايجاد کرده‌اند که مدت زمان پاسخ دهي آن محدود نيست، اما اولين ميکروسکوپ آنها تنها قادر به کار در حالت جامد بود.

همين تيم در حال حاضر به طور موفقيت آميز تکنيک را بهبود مي‌بخشد. تکنيکي که آنها آن را "سلول مايع 4D-EM" ناميده‌اند. بنابراين در فاز مايع کار مي‌کند و از آن براي تصوير برداري از تبديل فوق العاده سريع و چرخش نانوذرات طلا در آب به عنوان ذرات برانگيخته با پالس‌هاي فمتوثانيه‌اي (يک ميليون ميلياردم ثانيه يا 10 به توان منفي 15) ليزر استفاده مي‌شود.

محققان افزايش چهار تا پنج برابري ضريب انتشار نانوذرات را تحت قرارگيري در معرض اشعه ليزر، مشاهده کردند. اين افزايش معادل با انتشار در سرعت‌هاي نانو ثانيه است.

آنها مي‌گويند اين حرکت به واسطه تشکيل نانوحباب‌هاي عکس گرفته شده بر روي سطح ذرات هدايت مي‌شود و سپس ذرات را به حرکت در مي‌آورد.

اين حباب‌ها را مي‌توان با استفاده از "4D-EM" همزمان با حرکت ذرات مشاهده کرد.

با استفاده از پالس‌هاي برانگيزاننده مداوم و مکرر، گرما توليد مي‌شود که منجر به ترکيب نانوحباب‌هاي کوچکتر مي‌شود تا نمونه‌هاي بزرگتر و قابل رويت آنان بتوانند نانوذرات را در مسيرهاي مختلف حرکت دهند.

"ژوون فو" سرپرست تيم تحقيقاتي توضيح مي‌دهد: "4D-EM" يک تکنيک تصويربرداري فوق العاده سريع است که ليزرهاي فوق سريع و انتقال ميکروسکوپي الکتروني را ترکيب مي‌کند.

وي افزود: ما از دو پرتو فوق کوتاه ليزر استفاده مي‌کنيم. اولين مورد براي حرکت ذرات در مايع استفاده مي‌شود، در حالي که يک پالس الکتروني دقيق که توسط پالس دوم ليزر فوق توليد شده است، براي تصويربرداري از حالت زود گذر فرآيند ديناميکي استفاده مي‌شود.

براي تصويربرداري از فرآيند انتشار سريع نانو ذرات در مايع، ما يک سلول مايع طراحي کرديم که يک لايه فوق نازک (صدها نانومتر) را در تگنا قرار مي‌دهد و آن را با "4D-EM" ادغام مي‌کند.

اين سلول مايع مي‌تواند در خلاء بالا کار کند و براي هر دو پالس‌هاي ليزري فوق کوتاه و پالس‌هاي الکتروني، تصويربرداري با رزولوشن بالا با يک پالس الکتروني ضعيف و عکاسي نانوذرات برانگيخته شده در مايع را امکان پذير مي‌سازد.

"فو" خاطرنشان کرد: براي تصويربرداري از تحرکات نانوذرات در مايعات ما يک سلول مايع طراحي کرديم که اطراف يک لايه مايع فوق نازک را مي‌پوشاند تا به  4D-EM متصل شوند. با توجه به شفاف بودن اين سلول و امکان کار کردن آن در خلاء با پالس‌هاي ليزري و الکتروني، تصويربرداري با وضوح بسيار بالا از اين سلول‌ها امکان‌پذير مي‌شود.

مکانيسم‌ حرکتي نانوحباب‌هايي که از اين فناوري استفاده مي‌کنند مي‌تواند در شناخت سامانه‌هاي فيزيکي و زيستي نامتعادل کمک کند و بينش بهتري براي مطالعات آينده فراهم کند.

حال محققان در حال تلاش هستند تا ببينند که چطور مي‌توانند از اين فناوري‌هاي نانويي حساس به نور در دنياي واقعي و خارج از آزمايشگاه استفاده کنند.

محقق ارشد اين تحقيق گفت: ما سعي خواهيم کرد تا با استفاده از تکنيک پيشرفته تصويربرداري 4D-EM در محيط مايع پيشرفت کنيم و از آن براي بررسي پروسه‌هاي ديناميکي که در مواد شيميايي و تغييرات بيولوژيکي موجود در مايعات رخ مي دهد، توان‌مندتر شويم و تحولاتي نظير واکنشهاي شيميايي، تبديل مولکول‌ها و نانوبلورها و همچنين ديناميک سازگاري مولکول‌هاي زيستي را به خوبي مورد ارزيابي قرار دهيم.

اين تحقيق در ژورنال علمي Science Advances منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/5036/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

تمام ایده‌های دانش‌بنیانی قدرت تولید انبوه را دارند؟

روزنامه‌های اقتصادی شنبه 1 اردیبهشت

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

دارندگان کارت سوخت بخوانند

توقیف محموله سوخت قاچاق در سمنان

طالبان خواستار تکمیل پروژه‌های نیمه تمام سازمان ملل شد

روزیِ نو؛ مجله‌ای رادیویی با رویکرد امیدبخشی

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

پایان اردیبهشت آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به شناسه یکتا

پافشاری بانک مرکزی بر اجرای سیاست‌های غلط/ صندوق تثبیت ارزی با دلار 3 نرخی کارایی ندارد

تنها تا 26 اردیبهشت برای تبدیل مجوز‌های کاغذی کسب و کار به الکترونیکی فرصت وجود دارد

چهارمحال و بختیاری در جایگاه ششم صدور پروانه کسب الکترونیکی کشور

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

وحدت نظر در تدوین سازوکارهای مشارکت مردم در عرصه اقتصاد ضروری است

آمادگی ایران برای ارتقای روابط با الجزایر

«موزه دین و زندگی» در بلوار پیامبر اعظم (ص) ایجاد می‌شود

هشدار وزیر فرهنگ لبنان نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورش

آمریکا به کمک آرژانتین می‌رود

«محسن رضایی» با اعضای شورای نگهبان دیدار و گفتگو کرد

بایدن در آستانه شکست؟

ارمنستان 4 روستای منطقه «قزاق» را به آذربایجان واگذار کرد

اذعان صهیونیست ها به تداوم قدرت مقاومت فلسطین در غزه

لاوروف: برای مذاکره در مورد اوکراین آماده‌ایم

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

غیبت ایران در بازار 75 میلیارد دلاری بنگلادش

توقیف خودروی قاچاق در ساری

لغو پروازهای شرکت‌های اروپایی به اراضی اشغالی

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

جنگ غزه و حملات ایران جایگاه اقتصادی اسرائیل را کاهش داده است

همکاری اسلامی: حق وتو آمریکا، ناقض مفاد سازمان ملل متحد است