تلاش محققان براي توليد چاي مقاوم به خشکي
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
سرزمين ايرانيان- دکتر ميرزايي اظهار کرد:
با توجه به کاهش 25 درصدي مساحت زمينهاي کشاورزي در جهان به علت خشکي،
توليد محصولات کشاورزي به لحاظ کمي و کيفي بطور چشمگيري کاهش يافته است.
رييس پژوهشکده علوم پايه کاربردي جهاد دانشگاهي ادامه داد: بنابراين
معرفي گياهان با ارزش غذايي بالا مانند گياه لاتيروس (با حدود 34 درصد
پروتئين) و يا توليد گياهان مقاوم به خشکي ميتواند از راهکارهاي مناسب در
بهبود کمي (عملکرد) و کيفي باشد.
وي افزود: همچنين جايگزيني گياهان پير با گياهان نوپا از طريق کشت بافت
به عنوان يکي از روشهاي سريع تکثير گياهان با صفات ژنتيکي يکسان و غالب از
ديگر اهداف گروه پژوهشي فيزيولوژي و ژنتيک گياهي است.
ميرزايي تصريح کرد: گروه پژوهشي فيزيولوژي گياهي، بيشترين تحقيقات خود
را روي گياه استراتژيک چاي به عنوان دومين نوشيدني پر مصرف پس از آب در
دنيا و با معرفي حدود 4 تا 4.5 درصد از مصرف کل چاي دنيا متمرکزکرده است.
لذا در راستاي رسيدن به اهداف ذکر شده، چندين طرح شاخص را در کارنامه
تحقيقاتي خود داشته و برنامه هاي ويژهاي براي تکميل پژوهش در خصوص اين
گياه استراتژيک در دست انجام داريم.
رييس پژوهشکده علوم پايه کاربردي جهاد دانشگاهي ادامه داد: افزايش
عملکرد گياه چاي (Camellia sinensis)از طريق دست ورزي ژنتيکي خواب جوانه،
تکثير گياه چاي از طريق کشت بافت و افزايش مقاومت به خشکي در ارقام حساس
گياه Lathyrus sativus از طريق دستورزي ژنتيکي از جمله اقدامات در حال
اجرا توسط اين گروه پژوهشي است.
وي در پايان طرحها و برنامههاي آينده گروه پژوهشي فيزيولوژي گياهي را
دستورزي ژنتيکي ارقام کلوني موجود چاي جهت ايجاد مقاومت به تنش خشکي و
تکثير آن از طريق کشت بافت و بهينه سازي کيفي چاي سياه ايراني، افزايش
ميزان کاتچين در برگ چاي از طريق افزايش بيان آنزيمهاي موثر عنوان کرد.
-
چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۶:۳۴:۲۶ AM
-
۱۴۶۷ بازديد
-
ايسنا
-
دکتر میرزایی
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/4982/