ایرانیان جهان

آخرين مطالب

توليد 350 محصول درحوزه سلول‌هاي بنيادي/حضور 30 محقق ايراني خارج از کشور در کنگره پزشکي بازساختي ایرانیان اسکاندیناوی

  بزرگنمايي:

سرزمين ايرانيان- دکتر اميرعلي حميديه در نشست خبري امروز با اشاره به اقدامات ستاد سلول‌هاي بنيادي در کشور افزود: به منظور قرار دادن تمام فعالان حوزه علوم سلول‌هاي بنيادي در کنار يکديگر اقدام به تجميع کليه برنامه‌هاي اين ستاد در اين حوزه کرديم.

وي با بيان اينکه برنامه‌هاي اين ستاد شامل بخش‌هاي مختلفي مي‌شود، اظهار کرد: بر اين اساس اقدام به برگزاري کنگره بين‌المللي سلول‌هاي بنيادي و پزشکي بازساختي، کارگاه‌هاي آموزشي، برگزاري نمايشگاهي از دستاوردهاي شرکت‌هاي دانش‌بنيان، کانون انديشه نوآوري، اعطاي جايزه ملي، بخش دانش‌آموزي، برگزاري رويداد استارتاپ و فن‌بازار کرده‌ايم.

دبير ستاد توسعه علوم و فناوري سلول‌هاي بنيادي معاونت علمي زمان برگزاري اين برنامه‌ها را از 22 تا 24 تيرماه جاري ذکر کرد و يادآور شد: کارگاه‌هاي آموزشي از روز گذشته آغاز شده است و قرار است 200 کارگاه در مراکزي چون مرکز بن‌ياخته، دانشگاه تربيت مدرس، دانشگاه علوم پزشکي تهران، پژوهشگاه رويان و سازمان انتقال خون برگزار شود.

به گفته وي، در اين کارگاه‌ها به موضوعاتي چون ژن‌درماني، استفاده از حيوانات آزمايشگاهي، دست‌ورزي‌هاي ژنتيکي، مهندسي بافت و استفاده از فيبروبلاست در دوران بيماري‌هاي پوستي بحث و تبادل‌نظر خواهد شد.

برگزاري استارتاپ در دانشگاه تهران

حميديه برگزاري استارتاپ را از ديگر رويدادهاي کنگره سلول‌هاي بنيادي نام برد و ادامه داد: در اين رويداد که از 19 تا 21 تيرماه برگزار مي‌شود، ايده‌هاي فناورانه در حوزه‌هاي علوم سلول‌هاي بنيادي و طب بازساختي عرضه خواهد شد.

وي با تاکيد بر اينکه اين رويداد در دانشگاه تهران برگزار مي‌شود، خاطرنشان کرد: رويکرد اصلي اين رويداد تجاري‌سازي ايده‌ها است.

اعطاي جايزه ملي

دبير ستاد توسعه علوم و فناوري سلول‌هاي بنيادي معاونت علمي از اعطاي جايزه ملي در کنگره علوم سلول‌هاي بنيادي خبر داد و يادآور شد: بر اين اساس به مقالات، پايان‌نامه‌ها، ايده‌ها، اختراعات و پيشکسوتان برتر جايزه ملي اعطا مي‌شود.

حميديه با تاکيد بر اينکه داوري‌هاي اوليه اين بخش انجام شده است، گفت: مرحله نهايي داوري‌ها در روزهاي برگزاري کنگره انجام مي‌شود و در روز شنبه همزمان با برگزاري مراسم اختتاميه به برترين‌ها ارائه مي‌شود.

وي تاکيد کرد: اين جايزه به پيشکسوتان برتر در قالب اعطاي گرند خواهد بود.

حميديه از معرفي شرکت‌هاي دانش‌بنيان برتر در اين حوزه خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر بيش از 70 شرکت دانش‌بنيان در حوزه سلول‌هاي بنيادي فعال هستند که تاکنون حدود 350 محصول را به توليد رسانده‌اند که در اين کنگره به شرکت‌هاي برتر در قالب ارائه تسهيلات جوايزي اهدا مي‌شود.

بخش دانش‌آموزي کنگره سلول‌هاي بنيادي

دبير ستاد توسعه علوم و فناوري سلول‌هاي بنيادي معاونت علمي بخش دانش‌آموزي را از ديگر بخش‌هاي کنگره علوم سلول‌هاي بنيادي ذکر کرد و افزود: اولين دوره المپياد دانش‌آموزي سلول‌هاي بنيادي امسال برگزار مي‌شود که براي اين منظور سالن اجلاس در نظر گرفته شده است.

حميديه همچنين خاطرنشان کرد: از سوي ستاد سلول‌هاي بنيادي تاکنون پژوهش‌سراهاي سلول‌هاي بنيادي در استان‌هاي البرز، کرمان و فارس راه‌اندازي شده است و امسال نيز تعداد ديگري از اين پژوهش‌سراها در کشور راه‌اندازي مي‌شود.

کانون انديشه

وي با تاکيد بر اينکه در سال گذشته تجربه خوبي در زمينه دعوت و جذب محققان ايراني مقيم خارج داشته‌ايم، افزود: در اين راستا معاونت علمي برنامه‌هاي مدوني در زمينه جذب محققان خارج از کشور داشته است و ستاد توسعه سلول‌هاي بنيادي نيز در اين زمينه اقدام کرد.

دبير ستاد علوم و فناوري سلول‌هاي بنيادي معاونت علمي از تهيه ليستي از 180 محقق ايراني خارج از کشور که در حوزه سلول‌هاي بنيادي فعال هستند، خبر داد و يادآور شد: در سال گذشته در اين کنگره حدود 23 نفر از محققان خارج از کشور به ايران دعوت شدند که تعدادي از آنها به صورت دائم يا موقت به کشور بازگشته‌اند.

به گفته وي، در دومين کنگره سلول‌هاي بنيادي از بيش از 30 محقق ايراني مقيم خارج دعوت به عمل آمده است.

بخش نمايشگاهي کنگره سلول‌هاي بنيادي

حميديه با اشاره به عرضه دستاوردهاي شرکت‌هاي دانش‌بنيان در عرصه سلول‌هاي بنيادي گفت: يکي ديگر از برنامه‌هاي جنبي کنگره سلول‌هاي بنيادي برگزاري نمايشگاهي از دستاوردهاي شرکت‌هاي دانش‌بنيان است که در اين نمايشگاه 40 شرکت محصولات خود را عرضه مي‌کنند.

وي با اشاره به جزئيات اين نمايشگاه گفت: در اين نمايشگاه غرفه‌اي به دانشگاه علوم پزشکي کرمان و شهيد باهنر کرمان اختصاص داده شده است که در آن دستاوردهاي اولين مزرعه حيوانات آزمايشگاهي عرضه مي‌شود.

دبير ستاد توسعه علوم و فناوري سلول‌هاي بنيادي معاونت علمي با تاکيد بر اينکه در اين نمايشگاه دستاوردهاي دو مرکز جامع در حوزه سلامت عرضه مي‌شود، اظهار کرد: در سال گذشته دو مرکز جامع در حوزه سلامت در استان‌هاي فارس و آذربايجان راه‌اندازي شد که دستاوردهاي آن در اين نمايشگاه عرضه مي‌شود.

حميديه راه‌اندازي شتاب‌دهنده تحت عنوان «شهر سلول» را از اقدامات دانشگاه خوارزمي در حوزه سلول‌هاي بنيادي نام برد و ادامه داد: در اين نمايشگاه غرفه‌اي براي اين منظور در نظر گرفته شده است.

برگزاري چالش‌هايي در حوزه سلول‌هاي بنيادي

وي برگزاري چالش‌هايي در حوزه سلول‌هاي بنيادي را از ديگر برنامه‌هاي جنبي کنگره سلول‌هاي بنيادي دانست و افزود: به منظور تهيه برخي از ملزومات حوزه سلول‌هاي بنيادي اقدام به برگزاري فن‌بازار کرديم که در قالب آن ايده‌هاي نوآورانه در حوزه ملزومات و محصولات سلول‌هاي بنيادي عرضه مي‌شود.

حضور 30 محقق ايراني مقيم خارج در کنگره سلول‌هاي بنيادي

دبير ستاد توسعه علوم و فناوري سلول‌هاي بنيادي معاونت علمي با اشاره به برگزاري دومين کنگره بين‌المللي سلول‌هاي بنيادي از 22 تيرماه گفت: در اين کنگره 30 سخنراني از سوي محققاني از کشورهاي چون آمريکا، فرانسه، انگلستان، آلمان، چين، سوئيس، اتريش و هلند ارائه مي‌شود.

به گفته وي، در اين کنگره 600 مقاله ارسال شده است که از اين تعداد 140 مقاله در قالب سخنراني و 200 مقاله در قالب پوستر پذيرش شدند.

حميديه خاطرنشان کرد: در افتتاحيه اين کنگره از سامانه علمي تخصصي حوزه سلول‌هاي بنيادي با حضور دکتر ستاري، معاون علمي و فناوري رييس‌جمهور رونمايي مي‌شود.

به گفته وي، اين سامانه به منظور شبکه‌سازي ميان محققان کشور که در حوزه سلول‌هاي بنيادي فعاليت دارند، راه‌اندازي مي‌شود.

تلاش براي کسب بازار 20 ميلياردي سلول‌هاي بنيادي

دبير ستاد علوم و فناوري سلول‌هاي بنيادي معاونت علمي با بيان اينکه براساس پيش‌بيني‌ها تا سال 2020 ميزان گردش مالي حوزه سلول‌هاي بنيادي بالغ بر 20 ميليارد دلار مي‌شود، افزود: بر اين اساس ما بايد سهمي از بازار داشته باشيم که در اين زمينه اقداماتي صورت گرفته است، به‌گونه‌اي که تا دو سال گذشته ما قادر به توليد محيط کشت سلول‌ها نبوديم، ولي امروزه شرکت‌هاي دانش‌بنيان داخلي توانستند بازار داخلي را تامين کنند.

حميديه اضافه کرد: در حال حاضر 44 مرکز تحقيقاتي، پژوهشي و دانشگاهي در حوزه سلول‌هاي بنيادي فعال هستند.

وي با اشاره به دستاوردهاي محققان کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر مجوز استفاده از سه محصول سلولي قابل استفاده در درمان بيماري‌ها از سوي سازمان غذا و دارو صادر شده است.

دبير ستاد علوم و فناوري سلول‌هاي بنيادي معاونت علمي با بيان اينکه بررسي 10 محصول ديگر براي صدور مجوز در دستور کار سازمان غذا و دارو قرار دارد، خاطرنشان کرد: علاوه بر آن در سال گذشته اولين آيين‌نامه سلول‌درماني در حوزه پوست به همه دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کشور ابلاغ شده است.

حميديه محصولاتي چون توليد فيبروبلاست براي درمان بيماري‌هاي پوستي و پرده آمنيون را از جمله محصولاتي دانست که مجوز آن‌ها از سوي سازمان غذا و دارو صادر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/4816/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روزنامه‌های اقتصادی شنبه 1 اردیبهشت

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

دارندگان کارت سوخت بخوانند

توقیف محموله سوخت قاچاق در سمنان

طالبان خواستار تکمیل پروژه‌های نیمه تمام سازمان ملل شد

روزیِ نو؛ مجله‌ای رادیویی با رویکرد امیدبخشی

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

پایان اردیبهشت آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به شناسه یکتا

پافشاری بانک مرکزی بر اجرای سیاست‌های غلط/ صندوق تثبیت ارزی با دلار 3 نرخی کارایی ندارد

تنها تا 26 اردیبهشت برای تبدیل مجوز‌های کاغذی کسب و کار به الکترونیکی فرصت وجود دارد

چهارمحال و بختیاری در جایگاه ششم صدور پروانه کسب الکترونیکی کشور

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

وحدت نظر در تدوین سازوکارهای مشارکت مردم در عرصه اقتصاد ضروری است

آمادگی ایران برای ارتقای روابط با الجزایر

«موزه دین و زندگی» در بلوار پیامبر اعظم (ص) ایجاد می‌شود

هشدار وزیر فرهنگ لبنان نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورش

آمریکا به کمک آرژانتین می‌رود

«محسن رضایی» با اعضای شورای نگهبان دیدار و گفتگو کرد

بایدن در آستانه شکست؟

ارمنستان 4 روستای منطقه «قزاق» را به آذربایجان واگذار کرد

اذعان صهیونیست ها به تداوم قدرت مقاومت فلسطین در غزه

لاوروف: برای مذاکره در مورد اوکراین آماده‌ایم

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

غیبت ایران در بازار 75 میلیارد دلاری بنگلادش

توقیف خودروی قاچاق در ساری

لغو پروازهای شرکت‌های اروپایی به اراضی اشغالی

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

جنگ غزه و حملات ایران جایگاه اقتصادی اسرائیل را کاهش داده است

همکاری اسلامی: حق وتو آمریکا، ناقض مفاد سازمان ملل متحد است

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری

آنچه که اسراییل را تا امروز سرپا نگه داشته گنبد رسانه‌ای‌اش است