کاهش «آسيت» در جوجههاي گوشتي با استفاده از برگ زيتون
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
رضايي با بيان اين مطلب اظهار کرد: در اين مطالعات با
استفاده از مقدار يک درصد برگ زيتون در جيره غذايي جوجههاي گوشتي، ميتوان
مقدار تلفات ناشي از «آسيت» (تجمع غير طبيعي مايعات در حفرات بدن طيور که
منجر به تلفات در آنها ميشود) را کاهش داد.
رضايي ميزان تلفات ناشي از شيوع «آسيت» را در جوجههايي که
جيره غذايي معمولي دارند، 8 درصد ذکر کرد و يادآور شد: در جوجههايي که در
جيره آنها برگ زيتون استفاده شد، ميزان تلفات به 2 درصد کاهش يافته است؛ از
اين رو در اين مطالعات به اين نتيجه رسيديم که استفاده از برگ زيتون ميزان
تلفات ناشي از اين بيماري را 6 درصد کاهش ميدهد.
به گفته وي، براي کاهش تلفات ناشي از «آسيت» در جوجههاي
گوشتي ميتوان از پودر برگ زيتون در جيره غذايي جوجههاي گوشتي آرين به
مقدار يک درصد استفاده کرد.
رضايي، کاهش طول دوره پرورش و بهبود ضريب تبديل غذايي زمينه
بروز بيماري متابوليکي «آسيت» در جوجههاي گوشتي را از مزاياي اين جيره
غذايي عنوان کرد و يادآور شد: اين بيماري متابوليکي باعث تلفات قابل توجهي
در جوجههاي گوشتي ميشود، به گونهاي که تلفات ايجاد شده بوسيله اين
بيماري درتعداد جوجههاي گوشتي معمولي 5 تا 8 درصد گزارش شده است که
ميتواند در تعداد جوجههاي سنگينتر به 20 تا 30 درصد نيز برسد.
رييس موسسه تحقيقات علوم دامي خاطرنشان کرد: با توجه به شرايط
کنوني، اين جوجه گوشتي سهم ناچيزي را در تأمين جوجه يک روزه مورد نياز
مرغداريهاي گوشتي کشور دارد، لذا به منظور حفظ و نگهداري اين سرمايه عظيم
ملي و استعداد بالقوه موجود، توسل به توصيههاي مديريتي در زمينههاي مختلف
جهت کاهش عارضه «آسيت» امري ضروري و اجتناب ناپذير است.
-
دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۳:۰۲:۰۸ PM
-
۴۴۳ بازديد
-
ايسنا
-
کاهش «آسیت»
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/3709/