ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آمادگي 3 ماهواره براي پرتاب به فضا/سرنوشت پروژه اعزام انسان به فضا انگلیس

  بزرگنمايي:

دکتر همايون صدر در نشست خبري امروز با اشاره به پروژه‌هاي فضايي سازمان فضايي افزود: سازمان فضايي پروژه ماهواره «پارس يک» را تعريف کرده که اين پروژه از طريق پنج دانشگاه و پژوهشگاه‌هاي فضايي کشور در حال اجرا است.

وي با بيان اينکه طراحي‌هاي اين طرح انجام شده است، اضافه کرد: براي سوخت اين ماهواره کنسرسيومي تشکيل شده است و هدف ما از تشکيل اين کنسرسيوم تشکيل يک بخش خصوصي سازنده ماهواره بوده است.

صدر با اشاره به اجراي پروژه‌هاي فضايي در پنج تا شش سال گذشته، خاطرنشان کرد: اين پروژه‌ها به دليل عدم مديريت صحيح به خوبي اجرايي نشده است؛ از اين رو در سال‌هاي اخير با برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته اقدام به مديريت پروژه‌هاي فضايي کرديم که بر اين اساس پروژه ماهواره «پارس يک» تعريف شد و در دستور کار قرار گرفت.

معاون توسعه کاربرد و خدمات فضايي سازمان فضايي ايران با تاکيد بر اينکه فاز دوم پروژه «پارس يک» از طريق اين کنسرسيوم اجرايي مي‌شود، يادآور شد: علاوه بر آن براي دستيابي به اهداف افق 1404 بعد از پروژه ماهواره «پارس يک»، پروژه ماهواره پارس دو و سه نيز اجرايي خواهد شد.

به گفته وي، در پارس دو و سه هم تصاوير با دقت بالاتري ارائه مي‌شود و هم در جهت کاربردهاي مخابراتي باند کي‌يو (KU) کشور را تامين مي‌کند.

صدر با تاکيد بر اينکه ماهواره «پارس يک» يک ماهواره سنجشي است، خاطرنشان کرد: قرارداد ماهواره مخابراتي «ناهيد يک» بسته شده است و در  6 ماه اول سال جاري آماده پرتاب مي‌شود.

وي اضافه کرد: قرارداد ماهواره «ناهيد دو» با پژوهشگاه فضايي منعقد شده است و علاوه بر آن ماهواره دانشگاه علم و صنعت با نام «ظفر» نيز در اين دانشگاه در حال اجرايي شدن است.

توضيح سازمان فضايي درباره پروژه ماهواره «سها»

معاون توسعه کاربرد و خدمات فضايي سازمان فضايي ايران درخصوص انتشار خبري مبني بر پرتاب ماهواره «سها» توضيح داد: پروژه‌هايي که از سوي اين سازمان تعريف و به مراکز تحقيقاتي و دانشگاهي واگذار مي‌شود، داراي منابع مالي است.

وي با تاکيد بر اينکه ولي در مقابل، ساير مراکز تحقيقاتي از اجراي پروژه‌هاي ماهواره‌اي منع نشده‌اند، اضافه کرد: پروژه «سها» از جمله پروژه‌هاي سازمان فضايي نيست.

3 پروژه اخير سازمان فضايي

صدر با اشاره به جزئيات پروژه‌هاي اخير سازمان فضايي گفت: در حال حاضر ماهواره دانشگاه شريف با عنوان ماهواره «دوستي» کاملا آماده پرتاب است و منتظر هستيم تا مراجع متولي پرتاب اين ماهواره را در نوبت پرتاب قرار دهند.

وي پروژه ديگر اين سازمان را ماهواره اميرکبير با نام «پيام» ذکر کرد و ادامه داد: اين ماهواره در سه ماهه اول سال‌جاري که دو ماه آن سپري شده است، آماده خواهد شد و اين ماهواره در نوبت پرتاب بر اساس سياست‌گذاري‌هاي کشور قرار مي‌گيرد.

معاون توسعه کاربرد و خدمات فضايي سازمان فضايي ايران ماهواره «ناهيد يک» را از ديگر پروژه‌هاي در دستور کار اين سازمان نام برد و اظهار کرد: قرارداد اجرايي اين پروژه با پژوهشگاه فضايي منعقد شده است و در 6 ماه اول سال‌جاري آماده پرتاب مي‌شود.

وي با تاکيد بر اينکه هدف ما از پرتاب ماهواره‌ها تست فناوري‌هاي به دست آمده است، گفت: پرتاب ماهواره‌ها از سوي ايران علي‌رغم عکس‌العمل‌هايي که در جوامع بين‌المللي خواهد داشت، ولي براي ما کسب قابليت اطمينان از فناوري‌هاي به دست آمده است.

صدر با اشاره به نمونه‌هايي در اين زمينه ادامه داد: به عنوان مثال در پروژه ماهواره‌هاي مخابراتي درصدد هستيم تا دقت تنظيم دوربين‌ها را جهت عکسبرداري و پايداري در هر مرحله مورد ارزيابي قرار دهيم.

توضيح درخصوص سرانجام پروژه اعزام انسان به فضا

معاون توسعه کاربرد و خدمات فضايي سازمان فضايي ايران با اشاره به روند تعريف و اجراي پروژه اعزام انسان به فضا توضيح داد: وقتي سند توسعه جامعه فضايي تدوين مي‌شد، صحبت از اين بود که اهدافي تا سال 1404 تعريف شود؛ از اين رو در جلسات شوراي عالي انقلاب فرهنگي چند هدف کمي در بخش‌هاي هوايي و فضايي تعريف شد.

وي ساخت هواپيماي 100 تا 150 نفره را از جمله اهداف کمي در بخش هوايي نام برد و افزود: در بخش فضايي علاوه بر ساخت ماهواره، قرار دادن انسان در مدار تعريف شد؛ ولي نکته‌اي که در آن زمان مغفول ماند، اين بود که براي اعزام انسان به فضا بين 15 تا 20 ميليارد دلار و زمان 15 ساله نياز داريم.

صدر تاکيد کرد: هيچ نهاد و سازماني قادر به تامين چنين بودجه‌ و چنين پروژه‌اي نبوده است، از اين رو اين طرح به پروژه‌هاي کوچکتري تقسيم شد.

به گفته وي، اعزام محموله‌هاي ساده به فضا جايگزين طرح اعزام انسان به فضا شد که از اين طرح سطح پروژه ساده‌تر و کسب فناوري‌هاي مورد نياز آسان‌تر شده است.

صدر اضافه کرد: پروژه اعزام انسان به فضا هرچند که مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي بوده، ولي چون توانمندي مالي در کشور وجود نداشت، اين پروژه به پروژه کوچکتري تقسيم و اجراي آن به پژوهشگاه فضايي واگذار شده است.

صدر با تاکيد بر اينکه نبايد انتظار داشت در مدت پنج سال انسان به فضا اعزام شود، به پروژه طراحي و ساخت ماهواره 100 تا 150 نفره اشاره کرد و گفت: در اين پروژه هدف‌گذاري شده بود تا 1404 سه فروند هواپيماي 100 تا 150 نفره توليد شود و از آنجايي که توانمندي‌هاي لازم در کشور وجود ندارد، اين طرح به طرح «توسعه فناوري‌هاي هواپيماي 100 تا 150 نفره» تبديل شد.

به گفته وي، اجراي چنين پروژه‌اي 800 ميليارد تومان هزينه نياز داشت که تا زمان اجراي آن تنها 80 ميليون تومان آن اختصاص يافت.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/3619/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«امنیت» و «تجارت» محور رایزنی ایران و پاکستان

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

روزنامه‌نگار اسرائیلی: باید چند رودخانه از خون اهالی غزه جاری کنیم

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

روزنامه‌های اقتصادی چهارشنبه 5 اردیبهشت

خیز ایران و پاکستان برای رشد 5 برابری تبادلات تجاری

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

جت شخصی چند؟

کودک فلسطینی: خواب دیدم توسط ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدم!

همبستگی با غزه مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در امان

سانسور گسترده رسانه‌های جهان بخاطر حفظ منافع رژیم صهیونیستی

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

پیشگامی آذربایجان شرقی برای تحقق شعار سال

ضرورت اجرایی شدن سریع‌تر توافقات ایران و پاکستان

تنبیه رژیم صهیونیستی از سوی ایران برعظمت جهان اسلام افزود

جدال ادامه دار بر سر تعطیل روز شنبه یا پنج شنبه

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

برای از ما بهتران؟

موضع جدید عربستان در رابطه با توقف تجاوز اسرائیل

هشدار قاهره درباره یورش زمینی رژیم صهیونیستی به رفح

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم/ فشار را از دوش تولید کنندگان بر داریم

تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!

توسعه همکاری با پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است

گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی

جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

پیدایش ابرقدرت اسلامی

نانسی پلوسی: نتانیاهو مانع صلح است و باید استعفا کند

فرمانده 26 ساله فلسطینی که عملیات‌های بسیاری در کرانه باختری علیه ارتش اسرائیل انجام داده، کیست؟

رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد

فروش 2.7 تن طلا در 20 حراج؛ 80 کیلو طلا امروز فروخته شد

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

بورس صعودی می‌ماند؟

مقامات ایالت سند در دیدار آیت الله رئیسی: تنبیه رژیم صهیونیستی از سوی ایران بر عزت و عظمت جهان اسلام افزود

اولویت‌های پیشنهادی مجلس برای شکوفایی اقتصادی کشور منتشر شد

با تعطیل شدن پنجشنبه 25 درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می‌دهیم

رئیسی: توسعه همکاری با کشورهای همسایه و مسلمان بویژه پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است

توسعه همکاری با همسایگان جزو اولویت‌های سیاست خارجی ایران است

قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان فلسطینی

عمار حکیم: جامعه جهانی رژیم صهیونیستی را وادار به اجرای آتش‌بس کند