بزرگنمايي:
دانشمندان قند کميابي کشف کردهاند که در تنظيم قندخون موثر است و ميتواند جايگزين خوبي براي شيرينکنندههاي کم کالري باشد.
آنها در مطالعات حيواني خود دريافتند، قند نادر طبيعي به نام allulose
ميتواند به تنظيم سطح قندخون کمک کند و با عدم افزايش وزن و چربي شکمي
همراه است.
استفاده از شربت ذرت با فروکتوز بالا که براي شيرين کردن مواد غذايي
استفاده ميشود با ديابت نوع دو و چاقي در ارتباط است. محققان در حال
بررسي کشف ساير شيرينکنندهها هستند که خطرات آنها کمتر از شربت ذرت و
ساکارز باشد.
ساکارز، يک شيرينکننده طبيعي است که معمولا در محصولات غذايي استفاده ميشود و استخراج آن نسبت به نيشکر بسيار آسانتر است.
محققان در حال بررسي توليد allulose، در مقادير زياد از شربت ذرت با
فروکتوز بالا هستند و اينکه چگونه اين قند کمياب ممکن است در کنترل قندخون
از ساکارز موثرتر باشد.
اين بررسي بر روي سه گروه از موشها انجام شد؛ به يک گروه آب ساده، به
گروه ديگر آب با شربت ذرت با فروکتوز بالا و گروه سوم، شربتي از قندهاي
کمياب يا RSSبا فروکتوز، allulose و قندهاي کمياب براي يک دوره 10 روزه
داده شد.
نتايج بررسيها نشان داد به موشهايي که آب با RSS داده شده بود، افزايش
وزن کمتر و چربي شکمي کمتري داشتند. علاوه بر اين قندخون آنها پايينتر و
سطح انسولين هم نسبت به موشهايي که شربت ذرت با فروکتوز مصرف کرده بودند،
پايينتر بود.
علاوه براين، هسته سلول کبدي در موشهايي که RSS مصرف کرده بودند،
آنزيمي که با تبديل گلوکز به گليکوژن، سطح قند خون را کاهش ميدهد هم
بالاتر بود.
به گزارش يونايتدپرس، اين مطالعه در مجله Agricultural and Food Chemistry منتشر شده است.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/3371/