محققان: انگور، معجون بازدارنده آلزايمر است
آلمان
بزرگنمايي:
اين تحقيقات با کمک 10 داوطلب مرد و زن انجام شد که همگي در مرحله اوليه
ابتلا به آلزايمر قرار داشتند. در اين تحقيقات نيمي از داوطلبان به مدت شش
ماه، هر روز مقداري پودر انگور کامل که معادل دو فنجان انگور تازه است در
رژيم غذايي خود مصرف کردند.
نيمي ديگر از داوطلبان در همين مدت مادهاي
مصرف کردند که در ظاهر و طعم شبيه پودر انگور بود؛ اما در واقع يک دارونما
و فاقد پلي فنولهاي انگور بود.
تواناييهاي شناختي اين داوطلبان و
متابوليسم مغز آنها از طريق اسکن PET، يک بار در ابتداي تحقيق و يک بار در
انتهاي آن مورد بررسي و مطالعه قرار گرفت.
در اين مطالعات معلوم شد در
گروهي که از دارونما استفاده کردند، سوخت و ساز مغز آنها در قسمتهاي تحت
تاثير آلزايمر، کاهش داشته است، اما مغز گروهي که پودر انگور مصرف کرده
بودند، سوخت و ساز طبيعي داشت. عملکرد شناختي گروه اخير نشاندهنده بهبود
قابل توجه در تواناييهاي شناختي و حافظه آنها بود.
اين اثر تحت عنوان
خواص ضد اکسيداني و ضد التهابي پلي فنولها شناخته ميشود و محققان بر اين
باورند که پلي فنولها موجب کاهش فشار اکسيدشدن در مغز و بهبود جريان خون
در آن ميشوند و ميزان ترکيبات شيميايي لازم براي افزايش کارآيي حافظه را
در آن حفظ ميکنند.
بيماري پيشرونده آلزايمر شايعترين نوع زوال عقل است
که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار فرد مي شود. اين بيماري از ديدگاه
علمي بر اثر کاهش ماده شيميايي سروتونين در مغز بروز مي کند و به اين ترتيب
انتقال پيام هاي عصبي مختل مي شود. دليل اين بيماري هميشه کهولت سن نيست و
عوامل ژنتيکي، سکته مغزي و شوک عاطفي نيز مي توانند منجر به اين بيماري
شوند.
بر اساس آمار مرکز بين المللي آلزايمر، در حال حاضر 46.8 ميليون
نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و اين تعداد تا سال 2050
ميلادي، به 131.5 ميليون نفر به ويژه در کشورهاي در حال توسعه مي رسد.
محققان
دانشگاه کاليفرنيا در سان فرانسيسکو چاقي، باريک شدن شريان کاروتيد،
افسردگي، سطح پايين تحصيلات، افسردگي، فشار خون بالا، کم تحرکي، استعمال
دخانيات، سطح بالاي اسيد آمينه و ديابت نوع 2 را به عنوان مهمترين عوامل
خطر آلزايمر برشمرده اند.
** رژيم غذايي مناسب در کاهش آلزايمر
-هر روز ميوه و سبزيجات، به ويژه سبزيجاتي که برگ سبز پهن دارند استفاده کنيد.
-آجيل را در برنامه غذايي خود بگنجانيد و سعي کنيد به جاي تنقلات ناسالم فقط از آجيل استفاده کنيد.
-در هفته چند بار لوبيا مصرف کنيد.
-حداقل دو بار در هفته از گوشت ماکيان استفاده کنيد.
-حداقل يک بار در هفته ماهي بخوريد.
-حداقل دو بار در هفته از يکي از محصولات خانواده توت (خشک يا تازه) استفاده کنيد.
-مصرف گوشت قرمز، کره و مارگارين، شيريني، پنير پرچرب (مانند پنير پيتزا) فست فود و غذاي سرخ کرده را محدود کنيد.
-
يکشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۳:۰۱:۳۸ PM
-
۷۱۶ بازديد
-
ايرنا
-
انگور
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/3233/