ایرانیان جهان
روش ابداعي محققان کشور براي درمان سرطان ريه
سه شنبه 14 شهريور 1396 - 2:25:21 PM
ايسنا
سرزمين ايرانيان- ليلا کرمي گدللو، دانشجوي دکتري مهندسي پرتوپزشکي و پژوهشگر مرکز تحقيقات فيزيک واحد علوم و تحقيقات با اشاره به شيوع بيماري سرطان در دنيا گفت: سرطان معضلي است که به همراه پيشرفت تکنولوژي و صنعتي شدن گريبان بشر را بيش از پيش گرفته است و متاسفانه آمار تعداد و تنوع آن روبه افزايش است.

وي با بيان اينکه محققان دنيا در حال تلاش براي ابداع روش‌هاي جديد و مؤثرتر هم در زمينه تشخيص و هم در حيطه درماني هستند، اظهار کرد: در اين راستا پروژه تحقيقاتي در زمينه درمان سرطان در قالب تز دکترا از سال 1393 در اين دانشگاه تعريف شد.

کرمي ادامه داد: به کمک تجهيزات موجود در مرکز تحقيقات فيزيک پلاسما بخش عملي پروژه در اين مرکز و سپس آزمايشات کلينيکي آن تحت نظر دکتر ليلا عطائي فشتمي (استاد راهنماي دوم) در محل مرکز تحقيقات ليزر در پزشکي جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشکي تهران روي سلول‌هاي سرطاني ريه انسان انجام شد و به مدت سه سال بطول انجاميد تا موفق به اثبات ايده اين تز شديم.

اين محقق در رابطه با اين روش درماني جديد توضيح داد: تکنيک فتودايناميک تراپي (PDT) بعنوان يک روش موثر در درمان انواع سرطان‌ها بويژه سرطان پوست شناخته شده است. اگرچه روش نسبتا ارزان و غيرتهاجمي است؛ اما اثربخشي آن نسبت به روش‌هاي راديوتراپي کمتر است.

اين پژوهشگر واحد علوم و تحقيقات اظهار کرد: از سوي ديگر روش جديدتري نيز در دنيا و در مرکز تحقيقات فيزيک واحد علوم و تحقيقات در دست اقدام است که از پلاسماي فشار اتمسفري سرد (CAP) براي درمان انواع سرطان به خصوص سرطان پوست استفاده مي‌شود. البته هرکدام از اين روش‌ها داراي محدوديت‌هايي هستند. براي مثال اعمال روش فتودايناميک تراپي پس از مدت زماني باعث کاهش اکسيژن در بافت‌هاي تحت تابش مي‌شود، در حالي که اتم‌هاي اکسيژن توليد شده توسط پلاسما در محل تابش بازترکيب شده و اکسيژن لازم را تامين مي‌کند.

کرمي افزود: در اين تحقيق با ترکيب دو روش فتودايناميک تراپي و پلاسماي فشار اتمسفري سرد (CAP)  موفق شديم اثربخشي درمان را تا 37 درصد نسبت به PDT و 41 درصد نسبت به  CAP افزايش دهيم.

وي با بيان اينکه در گام بعدي قرار است اين پروژه ضمن مراعات اخلاق پزشکي براي درمان سرطان مستقيما روي بدن انسان استفاده شود، خاطرنشان کرد: امروزه فتودايناميک تراپي به کمک فيبر نوري و پلاسما به کمک پراب سوزني مينياتوري براي درمان سرطان‌هاي عميق بدن استفاده مي‌شود و اين بدان معناست که اين روش ترکيبي مي‌تواند کارايي بالايي جهت درمان انواع سرطان‌ها داشته باشد.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/5066/روش-ابداعي-محققان-کشور-براي-درمان-سرطان-ريه
بستن   چاپ