ایرانیان جهان
صادرات محصولات نانويي ايراني به 21 کشور/حذف نيترات آب تهران تا حد استاندارد
دوشنبه 13 شهريور 1396 - 2:03:27 PM
ايسنا

سرزمين ايرانيان- علي طهاري با تاکيد بر اينکه در سند دوم توسعه ستاد توسعه فناوري نانو بر توليد و توسعه صنعتي محصولات مبتني بر فناوري نانو تاکيد شده است، افزود: صادرات از ديگر تاکيدات اين سند است.

وي با اشاره به کاربردهاي فناوري نانو در حوزه‌هاي صنعتي چون خودروسازي، نفت، نساجي، صنايع غذايي و بهداشتي، اظهار کرد: بازار و فروش مناسب بستر مطلوبي براي ورود محصولات جديد مبتني بر فناوري نانو خواهد بود.

طهاري با تاکيد بر ضرورت نظارت بر توليدات محصولات نانويي، خاطر نشان کرد: براي اين منظور در ستاد توسعه فناوري نانو واحد ارزيابي محصولات دانش بنيان براي بررسي محصولات تقلبي و يا فاقد مجوز ايجاد شده است ضمن آنکه با پيگيري‌هاي صورت گرفته کميته نانو فناوري در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و جهاد کشاورزي براي نظارت بر محصولات توليدي راه‌اندازي شده است.

مديرگروه ترويج صنعتي ستاد توسعه فناوري نانو با تاکيد بر اينکه در اين کميته‌ها علاوه بر محصولات توليدي، محصولات وارداتي نيز نظارت مي‌شوند، ادامه داد: همچنين نظارت‌هايي در زمان توليد محصول نيز صورت مي‌گيرد؛ به اين صورت که نمونه‌هايي از خط توليد برداشت شده و صحت ادعاي محصول توليدي مجددا مورد ارزيابي قرار خواهد گرفت.

پايش بازار محصولات نانويي

طهاري از برنامه ستاد نانو جهت رصد و پايش بازار داخلي محصولات نانويي خبر داد و گفت: براي اين منظور به صورت تصادفي اقدام به خريداري محصولات مبتني بر نانو از بازار داخلي و انجام تست‌هاي کنترل کيفيت خواهد شد تا از اين طريق تعيين شود که ادعاي اوليه مورد تاييد است يا خير.

وي اضافه کرد: بر اساس نتايج تست‌ها گواهينامه آزمايشي نانو مقياس به محصولات اعطا خواهد شد که مدت اين گواهينامه يک ساله است.

مديرگروه ترويج صنعتي ستاد توسعه فناوري نانو اولويت اين ستاد را حوزه‌هاي آب، محيط زيست، انرژي و نانو مواد و تجهيزات ذکر کرد و گفت: در حال حاضر 257 شرکت دانش‌بنيان موفق به دريافت گواهينامه نانو مقياس شده‌اند.

طهاري خاطرنشان کرد: از اين تعداد 157 شرکت 367 محصول مبتني بر فناوري نانو توليد کرده‌اند که داراي گواهينامه نانو مقياس هستند.

به گفته وي، در ستاد توسعه فناوري نانو سامانه «تبادل فناوري» به منظور تجاري‌سازي ايجاد شده است تا محصولاتي که داراي تاييديه از ستاد باشند و در اين سامانه بارگذاري شده باشند، به صنعتگران جهت سرمايه‌گذاري معرفي شوند.

طهاري يادآوري شد: در سال 95 از 3500 تقاضاي ارسال شده از طريق اين سامانه، 330 تقاضا واقعي بوده است که از اين تعداد 288 تقاضا در حال مذاکره و 42 مورد منجر به عقد قرار داد انتقال فناوري شده است.

اجراي برنامه رسوخ فناوري در صنعت

طهاري با اشاره به اجراي برنامه رسوخ فناوري در صنعت، خاطر نشان کرد: در اين راستا 200 طرح در دست اجرا است؛ ضمن آنکه بسته‌هاي حمايتي از شرکت‌هاي بزرگ در زمينه‌هايي چون رصد بازار، تحليل فناوري، کاهش ريسک، تحقيق و توسعه، سرمايه‌گذاري، مشوق‌هايي براي خريد از شرکت‌هاي فناور و تسهيلاتي براي اخذ استاندارد در نظر گرفته شده است.

وي اضافه کرد: در حوزه سلامت و بهداشت نيز 27 شرکت در حال فعاليت هستند که اقدام به توليد داروهاي مبتني بر نانو فناوري چون «کورکومين» و «سينادوکسوزوم» کرده‌اند.

طهاري با تاکيد بر اينکه 7 شرکت در حوزه‌هاي آب و انرژي مشغول به فعاليت هستند، اضافه کرد: يکي از چالش‌هاي جدي در تهران وجود نيترات در آب است که در اين راستا شرکت‌هاي فعال با استفاده از نانو فناوري سامانه‌اي براي حذف نيترات از آب عرضه کردند که با نصب آن در يکي از چاه‌هاي آب در «اصفهانک» تهران توانستند ميزان نيترات آب را در حد مجاز کاهش دهند.

مدير گروه ترويج صنعتي ستاد توسعه فناوري نانو از کاربردي شدن اين فناوري به‌ويژه در مناطق محروم مانند کرمان خبر داد و يادآور شد: علاوه بر اين سامانه، پايلوت شيرين‌سازي آب‌هاي شور و لب شور نيز از سوي اين شرکت‌ها عرضه شده است.

وي با اشاره به مشکلات اکثر پالايشگاه‌هاي کشور در زمينه توليد پساب، گفت: سامانه تصفيه پساب صنعتي به روش پلاسما يکي از دستاوردهاي شرکت‌هاي دانش‌بنيان براي رفع اين مشکل است. در حال حاضر پالايشگاه تبريز از اين سامانه بهره‌برداري کرده و توانسته مشکلات زيست محيطي ناشي از تصفيه پساب را رفع کند.

طهاري نانو سيالات خنک کننده نيروگاهي را از ديگر فناوري‌هاي رسوخ کرده به بخش صنعتي نام برد و گفت: در ماه‌هاي تير و مرداد که دماي هوا روند افزايشي دارد، دماي سيستم‌هاي نيروگاهي افزايش مي‌يابد که اين نانو سيالات راهکاري براي رفع اين چالش است، به گونه‌اي که کاربردي شدن آن در نيروگاه‌ها موجب کاهش هزينه‌ها شده است.

وي با اشاره به رسوخ فناوري در بخش صنعت ساخت و ساز، تاکيد کرد: در اين زمينه 16 شرکت دانش‌بنيان محصولاتي را عرضه کردند که يکي از آنها شيشه‌هاي کنترل‌کننده انرژي است. البته استفاده از اين فناوري به دليل پايين بودن انرژي در کشور فراگير نشده است.

طهاري، نانو بتن‌هاي سبک را از ديگر دستاوردهاي محققان کشور عنوان کرد و افزود: استفاده از نانو فناوري در اين بتن موجب شده که يک کيلو از وزن بتن نسبت به نمونه‌هاي غير نانويي کاهش يابد.

مديرگروه ترويج صنعتي ستاد نانو با اشاره به موفقيت 45 شرکت دانش‌بنيان در حوزه ساخت تجهيزات‌ آزمايشگاهي مرتبط با فناوري نانو اظهار کرد: درحال حاضر 78 آزمايشگاه دانش‌آموزي با تجهيزات ساخت داخل مجهز شده‌اند و برنامه داريم که اين تعداد به 400 آزمايشگاه دانش‌آموزي بالغ شود.

محصولات نانويي ايران در بازارهاي جهاني

مدير گروه ترويج صنعتي ستاد توسعه فناوري نانو با اشاره به توليد دستگاه نانو الياف گفت: پس از راه‌اندازي خط توليد صنعتي نانو الياف موفق به صادرات اين فناوري به کره جنوبي شديم، ضمن آنکه قرارداد صادرات آن به کشور چين منعقد شده است.

به گفته وي، با استفاده از اين دستگاه 400 نيروگاه از فيلترهاي نانويي بهره‌مند شدند، ضمن آنکه ماسک‌هاي نانويي بيمارستاني نيز وارد بازار داخلي شده است.

اين مقام مسؤول تاکيد کرد: محصولات مبتني بر نانو فناوري ايراني به 21 کشور صادر مي‌شود.

طهاري با تاکيد بر اينکه حجم بازار محصولات نانويي از سال 92 که اين محصولات کاربردي شده، رشد 100 درصدي داشته است، خاطر نشان کرد: در سال 1392 حجم بازار اين محصولات 79 ميليارد تومان بوده است که اين ميزان براي سال 1393 حدود 161 ميليارد تومان و در سال  1394 بالغ بر 309 ميليارد تومان برآورد شده است.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/5059/صادرات-محصولات-نانويي-ايراني-به-21-کشور-حذف-نيترات-آب-تهران-تا-حد-استاندارد
بستن   چاپ