ایرانیان جهان
تاثير نور مصنوعي در ابتلا به سرطان پستان
دوشنبه 30 مرداد 1396 - 7:01:57 AM
ايسنا
سرزمين ايرانيان- يک مطالعه طولاني مدت توسط گروهي از محققان دانشکده پزشکي دانشگاه هاروارد نشان مي‌دهد زناني که در طول شب بيشتر در معرض نور مصنوعي هستند، خطر ابتلا به سرطان سينه در آنها افزايش مي‌يابد. روشنايي مصنوعي شامل چراغ‌هاي خياباني، علائم تجاري و ديگر روشنايي‌هاي شبانه در اطراف خانه‌هاي ما است.

در واقع آنها دريافتند که خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان تحت چنين شرايطي بيش از 14 درصد است. به خصوص زناني که در مناطقي زندگي مي‌کنند که داراي سطح بالايي از روشنايي فضاي باز در شب است، مستعدتر هستند.

سرطان پستان يا سرطان سينه(Breast Cancer) به نوعي سرطان گفته مي‌شود که از بافت پستان آغاز مي‌شود.

زن بودن، مهم‌ترين عامل احتمال بروز سرطان پستان است. اگرچه مردان نيز به اين سرطان مبتلا مي‌شوند اما احتمال آن در زنان ببيش از صد برابر است.

ساير علائم سرطان پستان مي‌تواند يک توده در سينه، تغيير در شکل سينه، گودي پوست، ترشح مايع از نوک سينه يا پوسته شدن قسمتي از سينه باشد.

در افرادي که بيماري در اندام‌هاي ديگر آنها گسترش پيدا کرده باشد، اين علائم مي‌توانند درد استخوان، غدد لنفاوي متورم، تنگي نفس، يا يرقان باشند.

عوامل خطر ابتلا به سرطان پستان عبارتند از: مرض چاقي، عدم تمرين فيزيکي، نوشيدن نوشيدني‌هاي الکلي، درمان جايگزيني هورمون در طول يائسگي، پرتوهاي يوني، اولين قاعدگي در سنين پايين و دير بچه‌دار شدن يا بچه‌دار نشدن.

اگرچه قبلا مطالعات مشابهي انجام شده است، اما شايد اين پژوهش يکي از جامع‌ترين آنهاست که ارتباط بين نور مصنوعي و خطر سرطان پستان را بررسي مي‌کند.

تحقيقات ارتباط ميان قرار گرفتن در معرض نور مصنوعي و سرطان پستان را بررسي مي‌کند.

در واقع، محققان داده‌هاي مربوط به نزديک به 110 هزار زن را بين سالهاي 1989 تا 2013 مطالعه کردند. آنها همچنين تصاوير ماهواره‌اي شبانه از زمين را به ويژه در مناطق مسکوني هر يک از شرکت کنندگان مورد مطالعه قرار دادند.

همچنين وضعيت اجتماعي، اقتصادي و بهداشت و سلامتي هر شرکت کننده و نيز کار شبانه، در مطالعه مورد توجه قرار گرفت.

همانطور که در بالا ذکر شد، خطر ابتلا به سرطان پستان براي زنان با قرارگيري در معرض نور مصنوعي در فضاي باز 14 درصد نسبت به زناني که کمتر در معرض اين نورها قرار دارند، بيشتر است.

در ميان شرکت کنندگان، 3549 مورد ابتلا به سرطان پستان ثبت شد.

جالب توجه است که اين پيوند در ميان زنان پيش از يائسگي ديده شد که سيگاري‌هاي گذشته يا حال بودند.

يک ارتباط قوي نيز ميان ابتلا به سرطان پستان و زناني که شيفت شب کار مي‌کردند، نشان مي‌دهد که شايد ترکيب نور مصنوعي با کار شبانه باعث افزايش خطر ابتلا به اين بيماري مي‌شود.

اين اولين مطالعه‌اي نيست که رابطه بين قرارگيري در معرض نور مصنوعي و سرطان پستان را بررسي مي‌کند. همانند مطالعات قبلي، محققان معتقدند که نوردهي حتي در ساعات شبانه، اختلال هورمون را ايجاد کند.

"پيتر جيمز" استاد دانشکده پزشکي هاروارد و نويسنده اصلي اين پژوهش مي‌گويد: تحقيقات روزافزون در مورد نور در شب و سرطان پستان بر اساس داده‌ها نشان مي‌دهد که قرار گرفتن در معرض نور در طول ساعات شب ترشح شبانه ملاتونين را مختل مي‌کند و موجب اختلال در الگوهاي شبانه روزي مي‌گردد.

ملاتونين يک هورمون طبيعي است که توسط يک غده کوچک در مغز ترشح مي‌شود، همچنين مي‌تواند در مواد غذايي و مکمل‌هاي مختلف يافت شود. اين يک هورمون است که به طور خاص مسئول به خواب رفتن و بيدار شدن است که به نوبه خود بر چرخه و روند سلول‌هاي بدن تاثير مي‌گذارد.

مقدار بسيار کمي از ملاتونين در غذاهايي مانند گوشت‌ها، حبوبات، ميوه‌ها و سبزيجات وجود دارد. ملاتونين همچنين به صورت مکمل غذايي در بازار وجود دارد، هرچند ارزش تغذيه‌اي شناخته‌شده‌اي ندارد.

محققان معتقدند که توضيح احتمالي اثرات ملاتونين بر خطر ابتلا به سرطان، اين است که اختلال در الگوهاي معمول روزانه، منجر به تقسيم غيرطبيعي سلول مي‌شود.

جالب توجه است که اثرات مضر نور مصنوعي نه تنها بر انسان تاثير مي‌گذارد، بلکه در آزمايش‌هاي قبلي، در موش‌هايي که تحت چرخه‌هاي نور معکوس قرار گرفته بودند، تومورهاي پستان بيشتري مشاهده شد.

علاوه بر اين، مطالعه اخير نيز نشان داد که بهره‌وري زنبورها در مناطق تحت تاثير نور مصنوعي به طور قابل توجهي تحت تاثير منفي قرار مي‌گيرد.

به دليل اين نتايج، محققان بر اين باورند که مطالعات بيشتر براي کشف اثرات نورپردازي مصنوعي ضروري است. همچنين ممکن است اثرات منفي آن فقط به زنان منحصر نباشد. به خصوص از آنجايي که مطالعات قبلي ارتباط با انواع ديگر سرطان مانند سرطان پروستات را نشان داده‌اند.

اين پژوهش در مجله "Environmental Health Perspectives" منتشر شده است.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/5003/تاثير-نور-مصنوعي-در-ابتلا-به-سرطان-پستان
بستن   چاپ