ایرانیان جهان
تلاش محققان براي توليد چاي مقاوم به خشکي
چهارشنبه 25 مرداد 1396 - 6:34:26 AM
ايسنا

سرزمين ايرانيان- دکتر ميرزايي اظهار کرد: با توجه به کاهش 25 درصدي مساحت زمين‌هاي کشاورزي در جهان به علت خشکي، توليد محصولات کشاورزي به لحاظ کمي و کيفي بطور چشمگيري کاهش يافته است.

رييس پژوهشکده علوم پايه کاربردي جهاد دانشگاهي ادامه داد: بنابراين معرفي گياهان با ارزش غذايي بالا مانند گياه لاتيروس (با حدود 34 درصد پروتئين) و يا توليد گياهان مقاوم به خشکي مي‌تواند از راهکارهاي مناسب در بهبود کمي (عملکرد) و کيفي باشد.

وي افزود: همچنين جايگزيني گياهان پير با گياهان نوپا از طريق کشت بافت به عنوان يکي از روش‌هاي سريع تکثير گياهان با صفات ژنتيکي يکسان و غالب از ديگر اهداف گروه پژوهشي فيزيولوژي و ژنتيک گياهي است.

ميرزايي تصريح کرد: گروه پژوهشي فيزيولوژي گياهي، بيشترين تحقيقات خود را روي گياه استراتژيک چاي به عنوان دومين نوشيدني پر مصرف پس از آب در دنيا و با معرفي حدود 4 تا 4.5 درصد از مصرف کل چاي دنيا متمرکزکرده است. لذا در راستاي رسيدن به اهداف ذکر شده، چندين طرح‌ شاخص را در کارنامه تحقيقاتي خود داشته و برنامه هاي ويژه‌اي براي تکميل پژوهش در خصوص اين گياه استراتژيک در دست انجام داريم.

رييس پژوهشکده علوم پايه کاربردي جهاد دانشگاهي ادامه داد: افزايش عملکرد گياه چاي (Camellia sinensis)از طريق دست ورزي ژنتيکي خواب جوانه، تکثير گياه چاي از طريق کشت بافت و افزايش مقاومت به خشکي در ارقام حساس گياه Lathyrus sativus  از طريق دست‌ورزي ژنتيکي از جمله اقدامات در حال اجرا توسط اين گروه پژوهشي است.

وي در پايان طرح‌ها و برنامه‌هاي آينده گروه پژوهشي فيزيولوژي گياهي را دست‌ورزي ژنتيکي ارقام کلوني موجود چاي جهت ايجاد مقاومت به تنش خشکي و تکثير آن از طريق کشت بافت و بهينه سازي کيفي چاي سياه ايراني، افزايش ميزان کاتچين در برگ چاي از طريق افزايش بيان آنزيم‌هاي موثر عنوان کرد.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/4982/تلاش-محققان-براي-توليد-چاي-مقاوم-به-خشکي
بستن   چاپ