ایرانیان جهان
راه‌اندازي نخستين مرکز سلول‌هاي بنيادي جهاد دانشگاهي قم در هفته دولت
چهارشنبه 18 مرداد 1396 - 2:06:12 PM
ايسنا

سرزمين ايرانيان- سيدرضا طباطبايي افزود: مراکز خدمات تخصصي معاونت پژوهشي در سه حوزه شامل مرکز خدمات تخصصي فناوري پزشکي، مرکز خدمات تخصصي معماري و شهرسازي و مرکز درمان ناباروري فعاليت و خدمات تخصصي ارائه مي‌کنند.

معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد قم، همچنين از طي شدن مراحل پاياني اخذ موافقت اصولي دو گروه پژوهشي خبر داد و گفت: دو گروه پژوهشي سلامت باروري و سلول‌هاي بنيادي مزانشيمال به زودي با دراختيار گرفتن موافقت اصولي در مجموعه فعال خواهند شد و جذب هيات علمي خواهيم داشت.

وي با بيان اينکه حوزه اصلي فعاليت متمرکز بر مرکز درمان ناباروري قم است، ادامه داد: اين مرکز سالانه 35 هزار مراجعه از اقصي نقاط کشور دارد که 70 درصد اين مراجعات از استان و 30 درصد از خارج استان است، 3 درصد مراجعات نيز در قالب توريسم‌درماني از کشورهاي حوزه خليج فارس و عمدتا کشور عراق است.

طباطبايي در خصوص مراجعات به مرکز گفت: بيشترين مراجعات خارج از استان از سه استان اراک، اصفهان و تهران بوده است؛ اين مساله از آن حيث حائز اهميت است که زماني به دليل ضعف خدمات درماني در قم بيماران در حوزه تخصصي ناگزير مراجعه به پايتخت بودند، ليکن امروز در ارائه سطح خدمات درماني اتفاقي افتاده که ما از تهران مراجعات درمان تخصصي در حوزه ناباروري داريم.

معاون پژوهش‌وفناوري جهاد دانشگاهي واحد قم ادامه داد: با وجود اينکه نرخ موفقيت درمان ناباروري در روش ميکرواينجکشن (ICSI) در بهترين مراکز دنيا 30 تا 35 درصد است، آمار سال گذشته مرکز درمان ناباروري جهاد دانشگاهي قم 44 درصد موفقيت بود و در 4 ماهه اول امسال اين آمار 40 درصد است.

وي گفت: سال گذشته مرکز فوق تخصصي درمان ناباروري 40 درصد افزايش مراجعات و ارائه خدمات داشته است.

طباطبايي اظهار کرد: مرکز فوق تخصصي درمان ناباروري جهاد دانشگاهي قم جزء اولين مراکز در ارائه بسته طرح تحول سلامت در حوزه درمان نازايي بود که با اجراي اين طرح از تابستان سال گذشته خدمات درماني در اين مرکز با پوشش 85 درصدي تعرفه دولتي به بيماران ارائه مي‌شود.

وي از راه‌اندازي مرکز سلول‌هاي بنيادي در قم خبر داد و گفت: در هفته دولت مرکز سلول‌هاي بنيادي با آزمايشگاه‌هاي تخصصي در فضايي بالغ بر 600 متر مربع و اعتبار 2 ميليارد تومان راه‌اندازي مي‌شود؛ با راه‌اندازي اين مرکز مي‌توان بسياري از فعاليت‌هاي پژوهشي سال‌هاي اخير را به عرصه کلينيکال نزديک و در قالب فعاليت‌هاي درماني به استان ارائه کرد.

معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي قم اضافه کرد: بخش ديگري که ذيل سلول‌هاي بنيادي از سال 90 ارائه خدمت در آن صورت مي‌گيرد، ذخيره‌سازي خون بند ناف است، افتخار داريم که بعد از تهران دومين استان هستيم که تمام مراحل ذخيره سازي خون بندناف را در استان انجام مي‌دهيم؛ اهميت اين موضوع از آنجاست که خون بندناف حاوي سلول‌هاي خون‌ساز است که در مقاطع سني ديگر دسترسي به آنها وجود ندارد، اين سلول‌ها در درمان سرطان خون استفاده مي‌شوند.

راه‌اندازي نخستين نرم‌افزار حوزه درمان ناباروري در جهاد دانشگاهي قم

معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي قم از راه اندازي نخستين نرم‌افزار درمان نازايي در اين مرکز خبر داد و گفت: نرم‌افزارهاي موجود در زمينه ارائه خدمات توان و فايده لازم را نداشتند، از اين رو طي سفارشي مرکز خدمات تخصصي فناوري اطلاعات معاونت پژوهشي جهاد دانشگاهي قم نرم‌افزار لازم را توليد کرد که در شهريور ماه راه‌اندازي مي شود؛ اين نرم‌افزار در حوزه آزمايشگاهي و تشکيل پرونده تحت قالب ساختارهاي نرم‌افزاري عمل مي‌کند و با الکترونيکي کردن پرونده‌ها ارائه خدمات را تسهيل و از نظر تحقيقات آماري در جهت دستيابي به درمان مناسب‌تر ما را ياري مي‌کند.

وي در خصوص پتانسيل‌هاي موجود در توريسم درماني عنوان کرد: توريسم درماني در حوزه درمان ناباروري از دو جنبه قابل بررسي است؛ اول بعد فني کار است، درمان ناباروري از پيش از پيروزي انقلاب اسلامي تا اوايل دهه 70 دومين عامل خروج ارز از کشور بود، ليکن امروز سطح ارائه خدمات در اين حوزه به گونه‌اي است که مي‌توان گفت در بعد فني روي لبه تکنولوژي روز دنيا هستيم؛ تا آنجا که بسياري از کشورها ايران را صاحب فن و تکنيک در درمان نازايي مي‌دانند.

طباطبايي جنبه دوم اهميت توريسم درماني در حوزه درمان ناباروري را اختلاف چندين ده برابري هزينه‌هاي درمان در ايران و کشورهاي پيشرفته دانست و گفت: اين اختلاف فاحش هزينه‌ها بسياري از بيماران را راغب مي‌کند که براي درمان به ايران بيايند، لذا در اين زمينه در حال طراحي زيرساخت‌هاي لازم و پيگيري اخذ مجوزها هستيم.

معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي قم با اشاره به انجام مذاکراتي با کشور عراق، گفت: اميدواريم در آينده نزديک پايگاهي جهت ارائه خدمات درماني اوليه در عراق داشته باشيم و بيماران در سطح ثانويه که خدمات تخصصي است، به ايران بيايند.

وي در پايان با اشاره به پتانسيل بالاي کشور درزمينه توريسم درماني اظهار کرد: اين پتانسيل نيازمند طراحي زيرساخت‌هاي لازم اعم هتلينگ و فضاهاي درماني است تا کشور بتواند در توريسم حوزه سلامت که موثر در زمينه اشتغالزايي پايدار است، درآمد بالايي کسب کند.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/4957/راه‌اندازي-نخستين-مرکز-سلول‌هاي-بنيادي-جهاد-دانشگاهي-قم-در-هفته-دولت
بستن   چاپ