ایرانیان جهان
عرضه نانوکاتاليست‌هاي ارزان قيمت براي ساخت مواد دارويي
شنبه 7 مرداد 1396 - 9:39:12 AM
ايسنا
سرزمين ايرانيان- يکي از کاتاليست‌هاي محبوب در ميان محققان، نانوساختارهاي گرافن اکسيد است که افزون بر کاربردهاي کاتاليستي در سنتز داروها، در تصفيه‌ آب و پساب‌ها نيز به عنوان جاذب بکار گرفته شده است.

تاکنون ترکيبات هموژن و هتروژن متعددي غير از گرافن اکسيد و گرافن اکسيد اصلاح شده براي کاربردهاي کاتاليزوري همچون سنتز ترکيبات دارويي استفاده شده است اما نتايج حاصل از آنها در بسياري موارد داراي خصوصيت چشمگيري نيستند. لذا با توجه به فعاليت کاتاليزوري و پايداري حرارتي و شيميايي خوب اين نانوساختار همچنان زمينه تحقيقاتي بسياري از پژوهشگران است.

بر اين اساس پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ايران با به کارگيري ماده گرافن اکسيد، نانو کاتاليست‌هايي را عرضه کردند که در صنايع دارو سازي مي‌توان از آن بهره برد.

دکتر حسين غفوري عضو هيأت علمي دانشگاه علم و صنعت ايران با اشاره به اجراي اين پژوهش گفت: در اين تحقيقات، روش مؤثري براي سنتز بستر نانوساختار گرافني اصلاح شده ارائه کرديم و از اين بستر به عنوان يک کاتاليزور فعال براي سنتز ترکيبات دارويي استفاده مي‌شود.

وي اضافه کرد: با توجه به اينکه اين بستر از خواص منحصر به فرد اسيدي و پايداري کلوئيدي در محيط‌هاي آبي نيز برخوردار است به طور مؤثري مي‌تواند آلاينده‌هاي کاتيوني را از محيط آبي جذب کند.

غفوري به ويژگي‌هاي ممتاز نانوکاتاليست ساخته شده اشاره کرد و افزود: از مزاياي نسبي اين بستر اصلاح شده نسبت به گرافن اکسيد مي‌توان به پايداري گرمايي و شيميايي آن، قابليت انحلال در آب، توانايي بالاي جذب کاتيون‌ها و خاصيت اسيدي آن اشاره کرد که امکان بازيابي مجدد در فرآيند بدون افت کيفيت را در اختيار قرار مي‌دهد. اين امر باعث افزايش راندمان و کاهش هزينه تمام شده در فرآيند سنتز ترکيبات پيش ماده دارويي مي‌شود.

عضو هيات علمي دانشگاه علم و صنعت با بيان اينکه دراين پژوهش گرافن اکسيد به روش اصلاح شده‌ «هامر» سنتز شده و ساختار و خواص آن شناسايي و تعيين شده است، خاطر نشان کرد: با بدست آوردن شرايط بهينه فرآيند فسفاته کردن گرافن اکسيد اعمال شد. ميزان فسفر تثبيت شده بر سطح، خواص اسيدي و آمفوتري، خواص نوري، خواص الکتروشيميايي، تغيير ريخت شناسي، توانايي پراکنده شدن در حلال، ميزان پايداري کلوئيدي، توانايي جذب و تبادل کاتيون و ساير خواص از جمله موارد بررسي شده بر روي بستر فسفات دارشده بوده است.

وي اضافه کرد: براي بررسي کاربرد فعاليت کاتاليزوري، از اين بستر در سنتز دسته‌اي از ترکيب‌هاي آلي بنزوايميدازول‌ها و آلفاآمينونيتريل‌ها مورد استفاده قرارگرفت. همچنين توانايي جذب رنگينه‌ کاتيوني رودامينB اين ترکيب نيز ارزيابي شده است.

به گفته اين محقق شناسايي و تعيين خواص نانوساختارها و چندسازه‌ حاصل؛ با استفاده از روش‌هاي FTIR، Raman، XRD، SEM، EDAX، آزمون وزن سنجي حرارتي TGA و DTG، تعيين سطح فعال با جذب فيزيکي نيتروژن به روش BET، طيف سنجي نفوذي بازتابي DRS ،پراکندگي نور- پويا DLS، و ساير روش‌ها انجام شد.

اين تحقيقات از سوي از سوي دکتر حسين غفوري عضو هيأت علمي دانشگاه علم و صنعت ايران و مجيد طالبي دانش آموخته کارشناسي ارشد اين دانشگاه اجرايي و نتايج آن در مجله‌Industrial and Engineering Chemistry Research با ضريب تأثير 2.84 منتشر شده است.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/4908/عرضه-نانوکاتاليست‌هاي-ارزان-قيمت-براي-ساخت-مواد-دارويي
بستن   چاپ