ایرانیان جهان
توليد نيمه‌صنعتي رله دايرکشنال عددي توسط محققان پژوهشگاه نيرو
دوشنبه 2 مرداد 1396 - 2:14:50 PM
ايسنا
سرزمين ايرانيان- مهندس محمدرضا اسلامي، مدير عامل اين شرکت با بيان اين که اين مهم با حمايت صندوق حمايت از تحقيقات و توسعه صنايع الکترونيک(صحا) صورت گرفته است، گفت: کارکرد رله خارج کردن سريع بخش‌هاي معيوب شبکه برق فشار قوي از مدار، در زماني است که اين بخش‌ها دچار خرابي شده باشند.

مهندس اسلامي با اشاره به وسعت شبکه فشار قوي برق که در سرتاسر کشور گسترده و در مواردي به کشورهاي همسايه نيز متصل است، افزود: با نظر به عدم توقف جريان برق و با توجه به اينکه شبکه فشار قوي در معرض آسيب‌ها و حوادث گوناگوني قرار دارد، به منظور جلوگيري از گسترش اختلالات پيش آمده در يک بخش شبکه به بخش‌هاي ديگر، وجود اين رله‌ها ضروري است.  

وي با اشاره به تفاوت انواع رله با توجه به محل به کارگيري آنها در شبکه، بر نقش کليدي رله دايرکشنال در بخش انتقال شبکه برق تأکيد کرد و گفت: رله جريان جهت‌دار که در اصطلاح انگليسي به دايرکشنال (Directional) معروف است، به منظور داشتن درصد هر چه بيشتر اطمينان در سيستم حفاظت مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

مهندس اسلامي در خصوص ضرورت کاربرد اين نوع رله در شبکه برق، گفت: رله دايرکشنال از تريپ رله در اثر جريان‌هاي ناخواسته برگشتي بر روي خطوط انتقال پيشگيري کرده و از تريپ غيرضروري و خاموشي‌هاي بي‌مورد که موجب کاهش کارايي سيستم و يا حتي موجب خسارت مي‌شود، جلوگيري مي‌کند. 

به گفته مدير عامل اين شرکت هنگامي که امکان جاري شدن خطا در محل رله در هر دو جهت وجود داشته باشد، لازم است عملکرد رله جهتي باشد.

مهندس اسلامي ادامه داد: رله با داشتن الگوريتم نوشته شده در نرم‌افزار، با استفاده از برد پردازش 6 لايه، با دريافت اطلاعات زاويه فاز ولتاژ و جريان توان سيستم را اندازه‌گيري کرده و با توجه به آن تشخيص جهت خطا داده و دستور تريپ مي‌دهد. 

وي با تأکيد بر نقش کليدي رله جريان جهت‌دار در شبکه برق و تکنولوژي بالاي آن، عنوان کرد: دستيابي به دانش فني و سرمايه‌گذاري براي تدوين دانش فني و توليد صنعتي رله بر اساس استانداردهاي جهاني و تائيديه‌هاي موبوطه مي‌تواند گامي ارزشمند در راستاي اعتلاي دانش فني و کاهش وابستگي و نهايتاً ارزش افزوده اقتصادي باشد.

مهندس اسلامي ضمن اشاره به شرکت‌هاي Siemens ، اشنايدر (Areva)، به عنوان شرکت‌ها و برندهاي معتبر جهاني که سبد کامل رله‌هاي حفاظتي را دارا بوده و صاحب تکنولوژي توليد رله‌هاي جرياني جهت‌دار خطي هستند، توليد اين رله توسط اين شرکت را گامي مؤثر در جهت تکميل سبد توليد رله و حفاظت ساخت داخل توصيف کرد.

وي سابقه توليد صنعتي و دريافت تائيديه‌ها از مراجع ذي‌صلاح مانند توانير و پژوهشگاه نيرو توسط اين شرکت را از مزيت‌هاي رقابتي اين شرکت دانست و افزود: حضور شرکت ما در پژوهشگاه نيرو پس از پذيرش طرح توليد رله دايرکشنال توسط مرکز رشد و استفاده بهينه از صاحبان دانش فني طراحي قسمت‌هاي مختلف رله در پروژه مذکور، به علاوه تکميل سبد رله‌ها، از ديگر مزيت‌هاي رقابتي ما در توليد اين رله خواهد بود. 

مهندس اسلامي در خصوص بازار اين محصول گفت: بر اساس آمار تجهيزات بهره‌برداري شده تا پايان سال 1392 در شبکه برق ايران، با احتساب تقريب 400 عدد رله دايرکشنال براي توسعه و نوسازي پست‌ها، ساليانه به حدود هزار رله دايرکشنال نياز خواهد بود. البته اين رقم بدون احتساب نيروگاه‌هاي پراکنده و مصارف صنعتي است.

مدير عامل اين شرکت با بيان اين که هزينه نوع مشابه با رله مورد نظر هم اکنون 2 هزار و 200 پوند انگليس است، گفت: با توجه به پيش‌بيني انجام شده براي نياز ساليانه به حداقل 600 دستگاه رله دايرکشنال و با فرض توليد و فروش اين نياز توسط شرکت ما، پس از اخذ تائيديه‌ها و تست‌هاي نوعي و ديگر مراحل، کاهش هزينه ارزي حدود يک ميليون و 700 هزار دلار در سال ميسر است.

مهندس اسلامي در خصوص ميزان پيشرفت پروژه نيز اظهار کرد: در اين طرح رله مايکام 127 ساخت اشنايدر فرانسه به عنوان مرجع طراحي در نظر گرفته شد و الگوريتم‌هاي فاکشن‌هاي مختلف بر اساس عملکرد مشابه نوشته شده و در حال برنامه‌نويسي با زبان Matlab هستند.

مديرعامل اين شرکت ضمن اشاره به تهيه و آماده شدن تمام نقشه‌هاي مکانيکال و نقشه بردهاي الکترونيک پاور و پنل، گفت: تا کنون قالب‌هاي بخش مکانيک و کيس ساخته شده، نمونه‌هاي کيس و همه قطعات مکانيک آماده شده و دستگاه‌هاي تست و توليد لازم نيز خريداري شده است. وي در خصوص تأثير تسهيلات اعطايي صحا در روند پيشرفت اين پروژه نيز گفت: با  حمايت صحا بخش تدارکات شرکت موفق شد قرارداد ساخت قالب‌ها و خريد تجهيزات مفروض در قرارداد را سريعتر به جريان انداخته و پيشرفت خوبي ايجاد کند.

مهندس اسلامي خاطرنشان کرد: شرکت ما با پشتيباني اين تسهيلات در بخش نرم‌افزار نيز با گروهي از اساتيد دانشگاه صنعتي شريف اقدام به عقد قرارداد برنامه‌نويسي الگوريتم‌هاي فاکشن‌هاي مختلف بر اساس عملکرد مشابه رله اشنايدر کرده است.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/4890/توليد-نيمه‌صنعتي-رله-دايرکشنال-عددي-توسط-محققان-پژوهشگاه-نيرو
بستن   چاپ