ایرانیان جهان
اجراي پروژه اکتشاف کروميت در دستور کار محققان کشور
چهارشنبه 28 تير 1396 - 1:19:14 PM
ايسنا
سرزمين ايرانيان- با توجه به نقش معادن و فعاليت‌هاي معدني در توسعه و استقلال اقتصادي کشورها و اهميت بازار پررونق فلزاتي چون کروم، سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات‌معدني کشور به عنوان متولي اکتشاف، شناسايي محدوده‌هاي پتانسيل‌دار جديد براي اکتشاف فلز کروم را در قالب «طرح اکتشاف کروميت» در دستور کار اداره اکتشاف مرکز پژوهش‌هاي کاربري قرار داد.

شيدا اسکندري، مجري طرح با اشاره به اهميت کروميت در بين مواد معدني،‌ گفت: اين‌ فلز در ميان ساير فلزات از شرايط بهتري براي صادرات و خريد و فروش برخوردار است؛ از اين رو تمرکز بر اکتشافات و استخراج دقيق کروميت کمک شاياني به توسعه معادن کشور خواهد داشت.

وي با اشاره به آغاز فاز مطالعاتي اين طرح، خاطر نشان کرد: در اين مطالعات استان‌هاي هرمزگان، بندرعباس، خراسان‌رضوي، خراسان‌جنوبي، کرمان، فارس، يزد، اصفهان، کرمانشاه، آذربايجان شرقي و غربي، اردبيل و کردستان اصلي‌ترين نقاط پر پتانسيل براي کشف ذخايرکروميت کشور مشخص شده است.

مجري اين طرح با اشاره به اينکه مساحت کل محدوده‌هاي مستعد براي کروميت حدود 29 صدم درصد از مساحت کل ايران است، يادآور شد: در بررسي‌هاي انجام شده مناطق مستعد با مساحت 6 هزار و 84 کيلومتر مربع معرفي شده و از اين بين مساحت 3هزار و 462 کيلومترمربع به عنوان اولويت درجه يک کانه‌زايي کروميت است.

وي بيشترين معادن کروميت ايران را مستقر در «سبزوار»، «مشهد»، «اسفندقه»، «فارياب»، «حاجي‌آباد» و «کوشا احمدي» ذکر کرد و افزود: بيش از 80 درصد صادرات کروميت از اين مناطق نيز صورت مي‌گيرد.

دکتر مسيب سبزه‌اي، مشاور طرح پتانسيل‌يابي کروميت نيز با اشاره به اينکه کانسارهاي کروميت ايران تيپ آلپي بوده و به شکل انباني و عدسي شکل يافت مي‌شود، گفت: با توجه به شکل پراکندگي کانسارهاي کروميت و اينکه مهمترين کمربندهاي متالوژني در ايران شامل محور اسفندقه-فارياب-حاجي‌آباد، محور شرق ايران (بيرجند- نهبندان) و کمربند جنوب شرق ايران (سيستان-مکران) است، ذخاير قطعي اعلام شده در استان‌هاي کرمان، هرمزگان، خراسان جنوبي و فارس بيش از ساير استان‌ها است و به عنوان اولويت مهم براي پي‌جويي کانه‌سازي کروميت پيشنهاد مي‌شود.

وي مهمترين معيار اکتشافي در فاز شناسايي و پي‌جويي کاني‌سازي کروميت را  «لايه زمين‌شناسي» عنوان کرد و ادامه داد: در اين پروژه با توجه به مشخص بودن گسترش مکاني، مناطق مستعد کانه‌زايي کروميت، در نقشه‌هاي زمين‌شناسي به عنوان لايه اصلي استفاده شده است.

سبزه‌اي خاطرنشان کرد: افزون بر لايه اطلاعاتي زمين‌شناسي، از لايه‌هاي دورسنجي تصاوير ماهواره‌اي TM-ETMو ASTER، انديس‌ها، معادن و محيط‌هاي مناسب کانه‌زايي کروميت نيز به عنوان يک راهنماي اکتشافي ديگر براي معرفي محدوده‌ها استفاده شده است.

بر اساس اين گزارش فاز اول پروژه، شامل مطالعات دفتري و تشخيص ذخاير به پايان رسيده و به‌زودي کنترل صحرايي مناطق معرفي‌شده آغاز خواهد شد.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/4867/اجراي-پروژه-اکتشاف-کروميت-در-دستور-کار-محققان-کشور
بستن   چاپ