ایرانیان جهان
پودر زرشک توليد شد/ کاربرد به عنوان طعم دهنده غذاها
شنبه 17 تير 1396 - 8:06:00 AM
مهر
پودر زرشک يکي از محصولات منحصر به فرد توليد شده توسط يک شرکت دانش بنيان است که به عنوان تنها شرکت توليد کننده توانسته اين محصول را تهيه کند. از آنجايي که 94 درصد زرشک دنيا در استان خراسان جنوبي توليد مي شود و زرشک نيز از محصولات اصلي اين استان به شمار مي رود لازم است که به طرق مختلف از آن در سفره مردم وجود داشته باشد.

زرشک در ايران به شکل اضافه شدن به پلو و يا مربا و ترشي مصرف مي شود. اين روش هاي مصرف نتوانسته است تاکنون وارد فرمولاسيون صنعتي مواد غذايي و دارويي شود و صادرات آن نيز به اين شکل تقاضاي زيادي ندارد.

توليد پودر زرشک باعث مي شود که اين محصول به عنوان طعم دهنده غذايي همانند زرد چوبه، ليمو اماني و ... وارد سبد غذايي شود. پودر زرشک يک طعم دهنده غذايي است که مي توان همانند ساير طعم دهنده ها آن را به غذا اضافه کرد و علاوه بر ايجاد طعم ترش از خواص درماني آن استفاده کرد.

همچنين توليد اين پودر بعد از توليد در کشور مي تواند مورد مناسبي براي صادرات باشد تا بدين واسطه يک محصول ايراني در کشورهاي ديگر به نوع ديگري وجود داشته باشد.

پودر زرشک حاوي آنتوسيانين، آلکالوئيد هاي ضد سرطان و ويتامين سي است و براي کساني که چربي خون دارند مصرف مخلوطي شامل 50 درصد پودر زرشک و 50 درصد پودر سماق به ميزان 3 گرم در روز پيشنهاد مي شود.

از موارد مصرفي اين طعم دهنده غذايي مي توان در تهيه انواع غذاها، خورش قيمه، آبگوشت، فسنجان، آش زرشک، کوفته محلي، انواع سوپ ها، ته چين،  آش سماق، سس ها و ... استفاده کرد. حداقل يک قاشق غذا خوري پودر زرشک را همانند ادويه به غذا اضافه کرد. همچنين از اين پودر زرشک مي توان در پاپ کورن ها و سس ها استفاده کرد.

اين محصول توسط رضا ژرمنيان، عاطفه قلاسي در يک شرکت دانش بنيان به ثبت اختراع رسيده است.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/4806/پودر-زرشک-توليد-شد--کاربرد-به-عنوان-طعم-دهنده-غذاها
بستن   چاپ