ایرانیان جهان
نابارورترين استان ايران/تأثير نوع شغل بر ناباروري مردان
چهارشنبه 9 بهمن 1392 - 2:17:49 PM
ايسنا
محمدرضا صفري‌نژاد، درباره نتايج اين پژوهش کشوري گفت: پژوهش فوق، حاصل سه سال مطالعه من و همکارانم بر روي 12 هزار و 285 زوج در 30 استان کشور بوده است که نمونه‌هاي آن به روش خوشه‌اي انتخاب شده‌اند. اين زوج‌ها در گروه سني 15 تا 50 سال قرار داشته و در چهار گروه سني 15 - 24، 25 - 29، 30 - 39 و 40 - 50 سال دسته‌بندي شده و مورد ارزيابي قرار گرفتند. در اين مطالعه زوجيني مورد بررسي بودند که 24 ماه از رابطه زناشويي بدون پيشگيري آنها گذشته باشد.

   وي با بيان اين که پس از پرسش از زوجين، اطلاعاتي جداگانه از زنان و مردان جمع‌آوري شد، گفت: در اين تحقيق 74 درصد زنان نابارور متاهل و 26 درصد طلاق گرفته، 81 درصد شهرنشين و 19 درصد روستانشين، 39 درصد خانه‌دار و 31 درصد شاغل بودند.

  دکتر صفري‌نژاد افزود: همچنين 25 درصد زنان نابارور و 38.6 درصد زنان بارور تحصيلات دانشگاهي داشتند.

  به گفته اين متخصص، ناباروري، شامل دو نوع اوليه ( ناباروري از بدو ازدواج) و ثانويه (ناباروري پس از يک دوره باروري) است.

 دکتر صفري‌نژاد، در تشريح نتايج به دست آمده از پژوهش خود توضيح داد: بر اساس يافته‌هاي حاصله، ميزان کل ناباروري در ايران حدود هشت درصد است که 4.6 درصد آن ناباروري اوليه و 3.4 آن ناباروي ثانويه است.

 وي همچنين ميزان ناباروري در گروه سني 15 - 24 سال را 2.5 درصد اوليه و 1.5 درصد ثانويه، گروه سني 25 - 29 سال 2.9 درصد ناباروري اوليه و 2 درصد ثانويه، گروه سني 30 تا 39 سال را 3.3 درصد ناباروري اوليه و 3.3 درصد ثانويه و گروه سني 40 تا 50 سال را 10 درصد اوليه و هفت درصد ثانويه ذکر کرد.

 اين محقق حوزه اورولوژي، در ادامه به ميزان کل ناباروري در استانهاي کشور اشاره کرد و با بيان اين که استان کرمان با 13 درصد و اردبيل با 3.5 درصد با بيشترين و کمترين ميزان ناباروري در کشور مواجه هستند؛ همچنين ميزان ناباروري زوجين در هر يک از استانهاي کشور را به اين ترتيب : آذربايجان شرقي(5.2 درصد)، آذربايجان غربي(6.4 درصد)، اردبيل (3.5 درصد)، بوشهر (11.7 درصد)، چهار محال و بختياري(8 درصد)، فارس (8درصد)، قزوين (7.2 درصد)، قم(8.8 درصد)، گيلان(5.2 درصد)، گلستان(6.3 درصد)، همدان(7.2 درصد)، هرمزگان(12.9 درصد)، ايلام(11.8 درصد)، اصفهان(7.9 درصد)، کرمان(13 درصد)، کرمانشاه(9.8 درصد)خوزستان(9.2 درصد)، خراسان شمالي(8.8 درصد)، خراسان رضوي(9.1درصد)، خراسان جنوبي(9 درصد)، کهکيلويه و بويراحمد(7.1 درصد)، کردستان(7.3 درصد)، لرستان(8 درصد)، مرکزي(7.9 درصد)، مازندران(4.9 درصد)، سمنان (7.1 درصد)، سيستان و بلوچستان (12 درصد)، تهران(7.5 درصد) يزد (10.9 درصد)، زنجان( 6.6 درصد) برشمرد.

 وي با ذکر عوامل مورد بررسي در اين تحقيق که احتمال تاثير آنها در ناباروري زوج‌هاي ايراني مي‌رفته است، به نتايج جالب توجهي در اين بخش

اشاره کرد و گفت: بر اساس نتايج به دست آمده، بي‌سوادي خطر ناباروري را دو برابر افزايش مي‌دهد و احتمال ناباروري در افرادي که تحصيلات دبيرستاني دارند حدود سه برابر افرادي است که داراي تحصيلات دانشگاهي هستند.

 دکتر صفري‌نژاد همچنين ميزان ناباروري در ميان زوجين داراي تحصيلات ابتدايي را 1.4 برابر افراد داراي تحصيلات دانشگاهي دانست.

 وي افزود: نژاد، (سفيد پوست، سياه‌پوست، بور و ...) و همچنين شاخص توده بدني، تاثيري در افزايش يا کاهش ميزان ناباروري زوجين نداشته است.

 نکته قابل توجه ديگر اين تحقيق ميزان شيوع ناباروري در ميان زوجيني است که سيگار مصرف مي‌کنند. بنا بر نتايجي که دکتر صفري‌نژاد در تحقيق خود به دست آورده، زنان مصرف‌کننده سيگار، 2.2 برابر زناني که سيگار مصرف نمي‌کنند با ناباروري مواجه مي‌شوند. همچنين زناني که قبل از اين تحقيق، يک سال سيگار مصرف کرده اما آن را ترک کرده‌اند نيز 2.1 برابر زناني که هرگز سيگار مصرف نکرده‌اند، احتمال ناباروري در آنها وجود دارد.

 به گفته وي،‌ همچنين احتمال ناباروري در ميان مرداني که سيگار مصرف مي‌کنند، 2.5 مردان غيرسيگاري و 2.3 برابر مرداني است که يک سال از ترک مصرف سيگار آنها مي‌گذشته است.

 بر اساس اين نتايج، احتمال ناباروري در ميان زناني که جراحي تخمدان و لوله‌هاي رحمي داشته‌اند، سه برابر زنان عادي بوده است.

 به گفته دکتر صفري‌نژاد، احتمال ناباروري در ميان زوجين شهرنشين 2.3 برابر زوجين روستايي است.

 اين متخصص اورولوژي، در ادامه به بررسي ميزان شيوع ناباروري در ميان زوجين متاهل، جدا شده مجدد ازدواج کرده، جدا شده ازدواج نکرده پرداخته است که نتايج اين بخش تحقيق وي نيز نشان داده است خطر ناباروري در زوجين طلاق گرفته مجدد ازدواج کرده 1.6 برابر متاهلين و زوجين جدا شده ازدواج نکرده 2.1 برابر متاهلين است.

 به گفته دکتر صفري‌نژاد، نتايج اين تحقيق بيانگر آن است که شغل مردان نيز در ناباروري آنها موثر است. بر اساس يافته‌هاي به دست آمده، مرداني که در معرض گرماي شديد به کار اشتغال دارند، احتمال ناباروري آنها، 2.6 برابر ساير مردان است که اين حاکي از تاثير محيط بسيار گرم بر سلامت دستگاه تناسلي مردان است و بايد اين موضوع از نظر بهداشتي مورد توجه قرار گيرد.

 وي همچنين ميزان ناباروري در ميان مرداني که اقدام به تزريق هورمون‌هاي بدنسازي يا مصرف داروهاي استرونيد آنابوليک کرده‌اند را 2.8 برابر افرادي دانست که چنين اقدامي نداشته‌اند.

 از ديگر نتايج تحقيق دکتر صفري‌نژاد مي‌توان به تاثير مصرف داروهاي ضدافسردگي بر ناباروري اشاره کرد که بر اساس يافته‌هاي وي کساني که داروهاي ضدافسردگي مصرف مي‌کنند احتمال وجود ناباروري در آنها 1.8 برابر افرادي است که هرگز از اين داروها استفاده نکرده‌اند.

 به گفته وي، همچنين عفونت‌هاي ادراري در سيستم تناسلي مردان و بيماري‌هاي مقاربتي شانس ناباروري را افزايش مي‌دهد به گونه‌اي که مرداني که مبتلا به اين عفونت‌ها بوده‌اند 1.8 برابر افرادي عادي شانس ابتلا به ناباروري داشته‌اند.

 اين متخصص اورولوژي همچنين در اين پژوهش به بررسي سابقه بيماري التهابي لگني در ميان زنان پرداخته است که يافته‌ها نشان داده است زنان مبتلا به التهابات لگني 5.6 برابر زنان عادي با خطر ناباروري مواجه هستند. همچنين زنان مبتلا به عفونت‌هاي رحمي نيز 2.3 برابر زنان عادي در معرض خطر ناباروري قرار دارند.

 دکتر صفري‌نژاد با اشاره به بخش ديگر اين تحقيق به يک بيماري ديگر در مردان که باعث ناباروري آنها شده است اشاره کرد و گفت: بيماري مادرزادي « بيضه نزول نکرده يک طرفه يا دو طرفه در کودکان که حتما بايد تا سن 12 ماهگي تحت درمان جراحي قرار گيرند و معمولا هم والدين خيلي دير متوجه اين نقص در کودکان مي‌شوند، شانس ناباروري را افزايش مي‌دهد به طوري که مردان مبتلا به نقص «بيضه نزول نکرده» 3.8 برابر مردان عادي در معرض خطر ناباروري بوده‌اند.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/433/نابارورترين-استان-ايران-تأثير-نوع-شغل-بر-ناباروري-مردان
بستن   چاپ