ایرانیان جهان
ساخت اسکنري خاص که آمريکايي ها را خوشحال کرد
چهارشنبه 10 خرداد 1396 - 12:33:24 PM
آريا
روزانه شکايات زيادي از مسافران در خصوص ممنوعيت حمل لپ تاپ و مايعات به داخل هواپيماها منتشر مي شود. از اين رو در حدود بيش از 4 شرکت فعال معتبر و بزرگ در زمينه ساخت تجهيزات امنيتي فرودگاه ها اعلام کرده اند که در حال طراحي و توسعه اسکنرهايي هستند که قدرت عملکرد آن ها در تشخيص اشيا بسيار بيشتر از قدرت عملکرد اسکنرهاي مجهز به اشعه ايکس استفاده شده در فرودگاه ها است. در واقع استفاده از اين نوع اسکنرهاي جدي باعث مي شود تا مسافران به راحتي بتوانند لپ تاپ و مايعات را در داخل هواپيما نيز حمل نمايند.
به گفته ژوزف پارِسي، مدير اجرايي شرکت Integrated Defense & Security Solution، که يکي از آن دسته شرکت هايي است که در حال توسعه نسل جديد از اسکنرهاي امنيتي است، با نصب و استفاده از اين اسکنرهاي جدي ديگر قانون منع حمل لپ تاپ و مايعات به داخل هواپيما معتبر نخواهد بود و مسافران ديگر نگراني در اين زمينه نخواهند داشت. دستگاه اسکنر توليدي اين شرکت در حال حاضر کليه آزمايشات اوليه دولت ايالات متحده را با موفقيت پشت سر گذاشته است.
اما نکته مهم اين است که تا چه زماني استفاده از اين نسل جديد اسکنرها در اروپا و آمريکا فراگير خواهد شد. هنوز جواب دقيق و کاملي براي اين پرسش از طرف شرکت هاي سازنده ارائه نشده است. در واقع بعد از ارائه انواع و اقسام تجهيزات شناسايي مواد منفجره که متأسفانه اکثر آن ها در تشخيص خود دچار مشکل شده بودند و از طرفي در شرايط واقعي عملکرد خوبي از خود نشان نداده بودند، مؤسسات و سازمان هاي امنيتي براي استفاده از اين تجهيزات امنيتي قوانين و آزمايشات بسيار زيادي را مقرر کردند تا از طريق اين آزمون ها و قوانين آن دسته از محصولاتي که عملکرد آن ها در دنياي واقعي معتبر و قابل اعتماد است شناسايي شده و از آن ها به عنوان تجهيزات امنيتي در فرودگاه ها استفاده شود.
مشکل ديگري که در اينجا وجود دارد عدم ارائه بودجه لازم از طرف کنگره آمريکا براي خريد اين محصولات در ابعاد گسترده است. استفاده از اين دستگاه ها براي بيش از هزار واحد فرودگاه در ايالات متحده ميلياردها دلار هزينه در پي خواهد داشت.
قانون منع حمل ابزار هاي الکترونيکي در اندازه هاي بزرگ تر از تلفن همراه در هواپيما ابتدا براي پروازهايي که از 10 کشور خاورميانه و آفريقاي شمالي به سمت آمريکا انجام مي شد، بر قرار شد. اما پس از پروازهايي که از مبدأ اروپا به سمت مقصد آمريکا انجام مي شد نيز شامل قانون منع حمل دستگاه الکترونيک بزرگ تر از تلفن همراه شدند.
در همين زمان شرکت TSA در حال انجام آزمايشات خود بر روي دستگاه هاي اسکنر جديدي بود که قرار بود در 10 فرودگاه امريکا نصب شده و از آن ها براي اسکن چمدان ها و مسافران استفاده شود.
در حال حاضر گروهي از سازندگان دستگاه ها و تجهيزات امنيتي فرودگاه ها اميدوارند که بتوانند استفاده از نسل جديد اسکنرها در فرودگاه ها را به زودي در همه فرودگاه ها گسترش دهند تا قانون منع حمل دستگاه هاي الکترونيکي به داخل هواپيماها حذف شود.
هر چند قانون منع حمل دستگاه هاي الکترونيک بزرگ در داخل کابين هواپيما يکي از اقداماتي است که دولت ها براي حفظ امنيت بيشتر پروازها از آن استفاده مي کنند اما اين مسئله براي مسافران نگراني هاي زيادي را در بر داشته است.
اما روش کار اسکنرهاي نسل جديد به اين صورت است که در اين اسکنرها از استفاده از اسکن سه بعدي يا همان تکنولوژي سي تي اسکن است که در پزشکي از آن استفاده مي شود. در واقع با استفاده امکان مشاهده سه بعدي داخل ساک مسافر و هر وسيله ديگر از جمله لپ تاپ و حتي مايعات نيز با کيفيت بالا وجود دارد.
شرکت TSA تا کنون دو نوع از دستگاه هاي مجهز به اي اسکنرها را آزمايش کرده است و در نظر دارد تا در سال هاي آينده اين اسکنر ها را در فرودگاه ها به منظور بررسي عملکرد اين دستگاه ها نصب نمايد. اي دستگاه هاي با همکاري شرکت هاي IDSS و L3Technologies ساخته شده اند.
استفاده از تکنولوژي سي تي باعث افزايش امنيت در کنار راحتي مسافران خواهد شد. مايکل انگلند سخنگوي شرکت TSA در مصاحبه خود گفته است که هر چند اين تکنولوژي تا کنون در آزمايشات اوليه موفقيت آميز بوده است و نتايج بسيار خوبي را از خود نشان داده است اما به نظر مي رسد نياز به بررسي ها و در نظر گرفتن فاکتورهاي بيشتري قبل از استفاده گستره از اين دستگاه هاي اسکنر جديد در فرودگاه ها باشد.
در واقع در اسکنرهاي فعلي که در فرودگاه ها از آن ها استفاده مي شود، از اشعه ايکس استفاده مي شود که محدوديت ها زيادي با خود همراه دارد. در بسياري از موارد اين اسکنرها قادر به تشخيص اسلحه و يا دستگاه هاي اين چنيني در ساک مسافران نيستند.
در واقع اسکنرهاي مجهز به تکنولوژي سي تي قادر خواهند بود تا جزييات بيشتر از محتويات چمدان و آنچه به همراه مسافران است را به صورت با کيفيت تري نمايش دهند. در واقع اين اسکنر ها قادر به ثبت بيش از 1000 تصوير از هر شي‌ء در زواياي مختلف هستند و به همين دليل کامپيوتر ها مي توانند تصوير سه بعدي دقيق تري از آنچه توسط اين اسکنر ها اسکن شده است را توليد کنند.
پيش از اين نيز بعد از وقايع 11 سپتامبر 2001 نوعي از اسکنرهاي مجهز به تکنولوژي سي تي براي بررسي محتويات چمدان مسافران در فرودگاه هاي آمريکا استفاده شده است.
از طرفي اين اسکنرهاي جديد تأثيرات مخرب بسيار کمتري نسبت به اسکنرهاي مجهز به اشعه ايکس بر روي بدن استفاده کننده از آن ها و مسافران خواهد به دنبال خواهد داشت. همچنين زمان اسکن کردن اشيا در اين نوع اسکنرها بسيار کمتر از زمان اسکن اشيا در نسل قبلي اسکنر ها است و از اين رو صرفه جويي زماني در آن ها بيشتر است.
از طرفي امکان اسکن کردن لپ تاپ و ساير دستگاه ها در داخل چمدان با استفاده از اسکنرهاي مجهز به تکنولوژي سي تي وجود دارد بنابراين تعداد مراحل اسکن کمتر خواهد شد.
علاوه بر شرکت TSA، گروه Analogic که يکي از شرکت هاي فعال در زمينه توليد تجهيزات پزشکي و امنيتي است در حال ساخت نوع ديگري از اسکنرهاي مجهز به تکنولوژي سي تي است.
البته نکته مهم ديگري که در زمينه استفاده از اين اسکنرهاي جديد وجود دارد اندازه و وزن آن ها است که کمي بيشتر از نوع سنتي آن ها يعني اسکنرهاي مجهز به اشعه ايکس است. هر چند توانايي آن ها در تشخيص انواع و اقسام اشيا بسيار بالا است و اين مزيت بر آن عيب ارجحيت و اولويت دارد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/3622/ساخت-اسکنري-خاص-که-آمريکايي-ها-را-خوشحال-کرد
بستن   چاپ