ایرانیان جهان
ضرورت تخصيص يارانه‌ براي گسترش تحقيقات در زمينه توليد پادزهر
چهارشنبه 3 خرداد 1396 - 1:41:31 PM
ايسنا

ناصر محمدپور با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه‌اي با سازمان محيط‌زيست در راستاي حفاظت از نسل جانوران سمي، اظهار کرد: حفظ محيط زيست وظيفه همه آحاد جامعه است و بر اساس اين تفاهم‌نامه، برنامه سم‌گيري مار در محل و رهاسازي در طبيعت از 10 سال گذشته توسط موسسه رازي اجرا شده است.

وي افزود: طبق اين تفاهم‌نامه، موسسه رازي ميزان نياز کشور براي توليد پادزهر را از وزارت بهداشت دريافت مي‌کند و پس از برآورد مقدار سم و تعداد جانوران مورد نياز، سم‌گيران اين موسسه به مناطق مختلف کشور مراجعه کرده و نسبت به سم‌گيري از مارها در محل اقدام مي‌کنند.

رئيس بخش جانوران سمي موسسه رازي خاطرنشان‌کرد: فرآيند توليد پادزهر بسيار پيچيده و طولاني بوده و حدود يک سال به طول مي‌انجامد.

وي توضيح داد: صنعت توليد پادزهر در کشور سابقه‌اي طولاني دارد و موسسه رازي طي برنامه‌اي بشردوستانه دانش اين صنعت را به کشورهايي نظير هندوستان و تونس نيز منتقل کرده است.

محمدپور با اشاره به برخي محدوديت‌هاي اين صنعت‌، گفت: هزينه‌بر بودن تحقيقات و فرآيند توليد در اين زمينه از محدوديت‌هاي موجود در اين صنعت است.

وي تصريح کرد: علي‌رغم بالا بودن هزينه تمام‌شده پادزهر، محصول نهايي زير قيمت در اختيار مصدومين گزيده‌شده قرار مي‌گيرد، به همين دليل لازم است براي گسترده‌تر شدن فعاليت‌هاي تحقيقاتي، يارانه‌هاي خاصي براي موسسه در اين زمينه در نظر گرفته شود.

محمدپور در ادامه به لزوم هماهنگي و مشارکت موسسه رازي با دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کشور اشاره‌ و تصريح کرد: استحصال فرآورده‌هاي جديد از سموم، زماني که به مرحله مطالعات باليني مي‌رسند به تاييديه‌هاي مطالعات باليني و مجوزهاي اخلاق پزشکي احتياج دارند، در اين راستا نياز است کارگروه‌هايي تشکيل شود تا با در نظر گرفتن مساعدت‌هاي لازم، راحت‌تر مسير مطالعات باليني طي شود.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/3590/ضرورت-تخصيص-يارانه‌-براي-گسترش-تحقيقات-در-زمينه-توليد-پادزهر
بستن   چاپ