ایرانیان جهان
دستگاه سي‌.تي اسکن تشخيصي بومي‌سازي شد
يکشنبه 17 ارديبهشت 1396 - 2:26:26 PM
ايسنا
 فريد نجاتبخش آزاداني، مديرعامل شرکت مجري طرح با بيان اينکه اين محصول مي‌تواند هم در زمينه تشخيصي مورد استفاده قرار گيرد و هم اينکه به‌عنوان شبيه‌ساز درمان در راديوتراپي به کار گرفته شود، گفت: هدف اصلي اين طرح طراحي دستگاه سي‌.تي اسکن تشخيصي طراحي دستگاه سي.تي اسکن سيمولاتور جهت استفاده در راديوتراپي، طراحي الگوريتم‌هاي بازسازي مقاطع تصويري با به‌روزترين فناوري‌ها، طراحي الگوريتم‌هاي پيشرفته براي بازسازي مقاطع خارج از ميدان ديد و طراحي دستگاه سي.تي اسکن براي کاربردهاي صنعتي است.

به گفته وي، قسمت‌هايي از دستگاه سي.تي اسکن مانند طراحي قسمت مکانيکي و درايورها با استفاده از مهندسي معکوس و اعمال پيشنهادات متناسب با پروژه انجام شد.

وي ادامه داد: ضمن اينکه اين روش توليد با روند اجرايي توليد محصولات دانش‌بنيان در شرکت‌هاي بزرگ مرسوم بوده و همه شرکت‌هاي بزرگ ابتدا مبادرت به توليد محصولات مشابه کرده و سپس بر ايجاد ايده‌هاي جديد اقدام مي‌کنند تا بتوانند با تسريع در بخش توليد و پويايي در طول زمان، با ارائه پيشنهادات و روش‌هاي جديد قابليت رقابت با شرکت‌هاي رقيب را حفظ کنند.

آزاداني در رابطه با مزيت رقابتي و نکات تمايز طرح گفت: طراحي بومي و رفع نيازهاي کشور و رسيدن به خودکفايي در ساخت سي.تي اسکن، امکان دسترسي فني به تمام مراحل توليد، ساخت، تعميرات و نگهداري و تقويت خودکفايي کشور در تعمير و نگهداري اين گونه تجهيزات بيوالکتريک، قابليت دريافت تمام استانداردهاي به‌روز بين‌المللي، فراهم‌سازي فرصت صادرات اين گونه تجهيزات بيوالکتريک به تمامي کشورهاي منطقه و جهان از ويژگي‌هاي متمايز اين طرح است.

وي تصريح کرد: ضمن اينکه پاسخ به نيازي مبرم در زنجيره تأمين تجهيزات بيوالکتريک در کشور، طراحي متناسب با نوع کاربرد درماني يا تشخيصي، تصويربرداري از تمام قسمت‌هاي بدن يک بيمار، بازطراحي به‌منظور کاربردهاي صنعتي در صورت نياز در زمينه نوآوري از ديگر مزيت‌هاي آن است.

وي در تشريح مشخصات فني اين طرح گفت: نحوه عملکرد اين دستگاه به اين شکل است که امواج اشعه ايکس به اندام بيمار تابانده مي‌شود و از تمام بافت‌هايي که در آن قسمت وجود دارد، عبور مي‌کند. مقداري از اين اشعه، جذب بافت شده و مابقي از طرف مقابل خارج مي‌شود که از طريق دتکتورهاي حساس دريافت مي‌شود. با تکرار اين عمل، چندين فريم از جسم ايجاد مي‌شود که نهايتا تصوير جسم از طريق روش‌هاي نرم افزاري براي بازسازي تصوير به دست مي‌آيد.

آزاداني با اشاره به اين موضوع که اولين دستگاه سي‌.تي اسکن در سال 1972 ارائه شده و پس از آن روند اخذ تصاوير به سرعت پيشرفت کرده و نسل‌هاي بعدي آن تا نسل هفتم ادامه پيدا کرده است، تصريح کرد: تفاوت دستگاه‌هاي ارائه شده تا نسل سوم، در نحوه حرکت منبع پرتو و آشکارساز بود، ولي در واقع مي‌توان گفت از نسل سوم به بعد منشا پرتو و آشکارسازها هر دو حرکت دوراني دارند و تفاوت آن‌ها، در نوع آشکارسازهاست.

بر اساس اعلام روابط عمومي صحا، وي با بيان اين که اين طرح با پشتيباني صندوق حمايت از صنايع الکترونيک اجرا شده است، تصريح کرد: در اين طرح قصد بر آن است تا بتوان مبتني بر دانش بومي کشور، دستگاه سي.تي اسکني توليد شود که بتواند تصاوير سي‌.تي اسکن مبتني بر پرتو Cone و آشکارساز مسطح را جهت درمان يا تشخيص بيماري‌ها توليد کند. ضمن اينکه مهمترين مزيتي که در روند پيشرفت سه نسل اول دستگاه سي‌.تي اسکن پديد آمد، زمان تصويربرداري است که از 5 دقيقه در نسل اول به زمان يک ثانيه در نسل سوم رسيد و در نتيجه باعث کاهش ميزان دوز انتقالي به بيمار شد. پس از آن، با استفاده از آشکارسازهاي جديد، رزولوشن مکاني، سرعت تصويربرداري و الگوريتم‌هاي مورد استفاده براي حذف آرتيفکتهاي تصوير بهبود پيداکرد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/3493/دستگاه-سي‌تي-اسکن-تشخيصي-بومي‌سازي-شد
بستن   چاپ