ایرانیان جهان
بيمارستان روانپزشکي مجهز به آزمايشگاه‌هاي شناختي تاسيس مي‌شود
سه شنبه 12 ارديبهشت 1396 - 2:39:34 PM
ايسنا
جواد ميراسماعيلي امروز در هفتمين همايش بين‌المللي علوم شناختي، علوم اعصاب و شناختي را يکي از علوم استراتژيک و راهبردي دانست و گفت: بر اين اساس اميد مي‌رود که علوم مغزي و شناختي در کنار ساير حيطه‌هاي نوين مانند بيوتکنولوژي، نانوفناوري و فناوري اطلاعات در دهه آينده تحولاتي را در حوزه‌هاي علوم انساني، اجتماعي و پزشکي ايجاد کند.

وي ادامه داد: متاسفانه در حوزه پزشکي درمان بيماري‌هاي سيستم عصبي مانند نورولوژيک و روانپزشکي با توجه به ماهيت پيچيده اين سيستم شگفت‌انگيز با مشکلات زيادي روبه‌رو است که خوشبختانه در سال‌هاي اخير با پيشرفت اين علوم نوين در کنار محاسبات زيستي و بيوانفورماتيک افق‌هاي جديدي در زمينه تشخيص و درمان اين بيماري‌ها گشوده شده است.

وي با تاکيد بر توجه کشور به فناوري‌هاي نوين و علوم اعصاب، خاطرنشان کرد: بر اين اساس دانشگاه علوم پزشکي ايران اقداماتي را در اين حوزه انجام داده است که از جمله آن مي‌توان به عقد تفاهم‌نامه با پژوهشکده علوم شناختي و تاسيس کلينيک مغز و شناخت اشاره کرد.

رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران عقد تفاهم‌نامه با دانشگاه آخن و تاسيس اولين بانک مغزي در منطقه و ايران را از ديگر اقدامات اين دانشگاه نام برد و يادآور شد: احداث بيمارستان روانپزشکي مجهز به آزمايشگاه‌هاي شناختي را در محدوده بيمارستان روانپزشکي ايران آغاز کرده‌ايم.

ميراسماعيلي، پذيرش دانشجوي دکتري تخصصي علوم اعصاب را از ديگر اقدامات اين دانشگاه در زمينه توسعه علوم شناختي ذکر کرد و افزود: علاوه بر آن اقدام به تاسيس طب بازساختي و اتاق تميز کرديم.

وي دانشگاه علوم پزشکي ايران را يکي از دانشگاه‌هاي مادر علوم پزشکي کشور توصيف کرد و ادامه داد: بر اين اساس وجود مراکز آموزشي درماني تخصصي مانند بيمارستان‌هاي هفتم تير به عنوان مرکز نوروتروما، بيمارستان فيروزگر به عنوان مرکز استروک، بيمارستان رسول اکرم (ص) به عنوان مرکز فوق تخصصي بيماري‌هاي حرکتي و دمانس و انجام جراحي‌هاي تحريک عمقي مغزي و انستيتو روانپزشکي ايران به عنوان فرصت‌هاي اين دانشگاه به شمار مي‌رود.

رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران «ايجاد مرکز تحقيقات سلولي و مولکولي» را با تاکيد بر جنبه‌هاي سلولي و مولکولي بيماري‌هاي سيستم عصبي و «مرکز تحقيقات فيزيولوژي» و «مرکز تحقيقات گوش و حلق و بيني» را با تمرکز بر بيماري‌هاي هوش داخلي و عصبي سيستم شنوايي از ديگر فرصت‌هاي اين دانشگاه برشمرد.

ميراسماعيلي به بيان برنامه‌هاي آتي دانشگاه علوم پزشکي ايران پرداخت و گفت: يکي از حوزه‌هايي که قصد داريم با کمک ستاد علوم شناختي و پژوهشگاه علوم شناختي وارد شويم، حوزه بازتواني شناختي است.

وي در اين باره توضيح داد: اختلالات شناختي به عنوان يکي از شايع‌ترين و در عين حال مهمترين مشکلات بيماران مبتلا به بيماري‌هاي سيستم عصبي محسوب مي‌شوند، از اين رو اهميت تشخيص، درمان و بازتواني اين اختلالات به دليل تاثير آنها در روند درمان براي بيماران و بازگشت موثر به جامعه غيرقابل انکار است.

ميراسماعيلي اضافه کرد: خوشبختانه با تربيت دانش‌آموختگان متخصص در زمينه‌هاي علوم اعصاب و علوم شناختي در کشور اکنون زمان آن فرا رسيده است که از دانش و مهارت‌هاي حرفه‌اي دانش‌آموختگان اين حوزه در جهت کاهش پيامدهاي بهداشتي، اجتماعي و اقتصادي ناشي از اختلالات استفاده شود.

به گفته وي، بازتواني شناختي يک دانش مستقل در زمينه بازتواني است که در کشور مغفول مانده است و نبود سيستم ثبت اطلاعات مربوط به اختلالات شناختي در مراکز درماني و بازتواني، نبود نيروي انساني متخصص و نبود ابزارهاي مناسب از دلايل غفلت کشور نسبت به اين علم است.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/3476/بيمارستان-روانپزشکي-مجهز-به-آزمايشگاه‌هاي-شناختي-تاسيس-مي‌شود
بستن   چاپ