ایرانیان جهان
کليه‌هاي آلوده هم قابل پيوند هستند
سه شنبه 12 ارديبهشت 1396 - 12:55:51 PM
ايسنا
سالانه در آمريکا 22 نفر در صف دريافت پيوند اعضا جان خود را از دست مي‌دهند.

در حالت کلي زماني که فرد اهداکننده، داراي يک بيماري باشد که با پيوند عضو به بدن دريافت‌کننده منتقل مي‌شود، عمل پيوند انجام نمي‌شود.

حال محققان دانشگاه پنسيلوانياي آمريکا موفق به کشف راهي شدند که استفاده از اعضاي پيوندي آلوده را ميسر کرده و مي‌تواند جان بيماران بيشتري را نجات دهد.

در آزمايش‌هاي انجام شده محققان بر روي پيوند کليه‌هاي آلوده به هپاتيت سي تمرکز کردند.

در اين تحقيق به بيماراني که بيش از 18 ماه منتظر دريافت پيوند کليه بودند، گفته شد که مي‌توانند کليه بيماراني که به هپاتيت سي مبتلا بوده‌اند را دريافت کنند و سپس مورد درمان قرار بگيرند.

پس از اعلام کامل توضيحات و خطرات و ريسک‌هاي موجود در نهايت 10 بيمار براي دريافت پيوند اعلام آمادگي کردند.

پس از گذشت 58 روز از آغاز طرح تمام 10 بيمار کليه‌هاي آلوده به هپاتيت سي را دريافت کردند و در آزمايش‌ها مشخص شد که به بيماري مبتلا شده‌اند.

در اين مرحله فاز درمان بيماري ناشي از پيوند آغاز شد.

يک شرکت داروسازي در آمريکا با نام مرک (Merk) در سال 2016 مجوز توليد داروي ضد هپاتيت سي موسوم به زپاتير (Zepatier) را دريافت کرده بود.

تمام بيماران در يک دوره درمان سه ماهه تحت درمان با استفاده از داروي زپاتير قرار گرفتند و نتايج فوق‌العاده بود. تمام 10 بيماري که کليه پيوندي آلوده را دريافت کرده بودند، درمان شدند.

دکتر پيتر ريس (Peter Reese) يکي از محققان ارشد پروژه، استاديار دانشکده علوم پزشکي پنسلوانيا و رييس کميته شبکه اهداي عضو آمريکا درباره اين روش پيوند گفت: هپاتيت سي مدتها به عنوان يک بيماري فوق‌العاده خطرناک در نظر گرفته مي‌شد و سبب مي‌شد تعداد زيادي از اعضاي پيوندي کنار گذاشته شوند.

وي افزود: در زمان انجام پيوند ما مي‌دانستيم ممکن است تعدادي از دريافت‌کنندگان و يا حتي تمام آنها به هپاتيت سي مبتلا شوند و در صورتي که کار به خوبي پيش نمي‌رفت، ممکن بود اين بيماري تا پايان عمر با آنها باشد، اما براي اين بيماران هيچ گزينه‌اي غير از انجام پيوند وجود نداشت.

در حال حاضر قرار است اين روند بر روي 10 بيمار ديگر نيز اجرا شود تا از صحت روش اطمينان بيشتري حاصل شود.

محققان اميدوارند بتوانند اين روش پيوند را به ديگر اعضاي بدن نيز تعميم دهند و پيوندهاي قلب و ريه مبتلا به هپاتيت سي را نيز در آينده بررسي کنند.

دکتر ديويد گلدبرگ، ديگر محقق ارشد اين پروژه گفت: ما درمان را با اين اميد آغاز کرديم که بتوانيم يک منبع بزرگ اهداي عضو را در ابعاد چندصد عضو، حفظ کنيم و تعداد بيماران منتظر در صف دريافت پيوند را کاهش دهيم.

وي افزود: در نظر پزشکان کليه‌هاي آلوده به هپاتيت سي عملا براي پيوند گزينه مناسبي نيستند، اما نتايج تحقيق ما نشان مي‌دهد که اين اعضاي آلوده نيز مي‌توانند در شرايط بحراني و نبود عضو سالم مورد استفاده قرار بگيرند.

نتايج اين تحقيق در کنگره پيوند اعضاي شيکاگو ارائه شده و در نشريه علمي New England Journal of Medicine نيز منتشر شده است.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/3471/کليه‌هاي-آلوده-هم-قابل-پيوند-هستند
بستن   چاپ