ایرانیان جهان
درمان افسردگي با تحريک فراجمجمه‌اي مغز
چهارشنبه 11 اسفند 1395 - 2:32:32 PM
ايسنا

صادق مرزبان از محققان طرح عنوان دستگاه ساخته‌شده را «دستگاه تحريک الکتريکي فراجمجمه‌اي» ذکر کرد و گفت: اين دستگاه داراي دو الکترود است که بر روي جمجمه نصب مي‌شود و جريان الکتريکي را به نواحي مورد نياز در جمجمه اعمال مي‌کند.

وي با بيان اينکه نمونه آزمايشي اين دستگاه تا 4 ميلي‌آمپر جريان الکتريکي اعمال مي‌کند، خاطرنشان کرد: ولي در نمونه کلينيکي اين دستگاه که براي پزشکان قابل استفاده است، تا 2 ميلي‌آمپر جريان را به فرد اعمال خواهد کرد.

اين محقق با بيان اينکه الکترودهاي اين دستگاه بر روي پوست سر قرار مي‌گيرد، افزود: از طريق اين الکترودها جريان‌هاي الکتريکي به مغز اعمال مي‌شود و بسته به نوع بيماري، بخش خاصي از مغز را تحريک خواهد کرد.

مرزبان با تاکيد بر اينکه با استفاده از جريان اعمال شده از سوي اين دستگاه علاوه بر تحريک کاتدي (مهاري)، مي‌توان آندي (تحريکي) به مغز وارد کرد، يادآور شد: اين دستگاه قابل حمل بوده و هزينه آن نسبت به نمونه‌هاي خارجي کاهش يافته است.

اين محقق به بيان کاربردهاي اين دستگاه پرداخت و يادآور شد: اين دستگاه براي درمان افسردگي و نارسايي‌هاي مربوط به «توجه» کاربرد دارد.

وي از کاربرد اين دستگاه براي درمان بيماري پارکينسون خبر داد و اظهار کرد: نتايج اميدبخشي در مرحله کاردرماني با استفاده از اين دستگاه به دست آمده است.

مرزبان، ترک اعتياد را از ديگر کاربردهاي اين دستگاه نام برد و يادآور شد: علاوه بر آن اين دستگاه با اعمال جريان الکتريکي براي درمان دردهاي عصبي و سکته مغزي نيز کاربرد دارد و در دنيا از اين دستگاه براي درمان اين بيماري‌ها استفاده مي‌شود.

محقق طرح با تاکيد بر اينکه اين دستگاه، ساخته شده و در مرحله تجاري‌سازي قرار دارد، افزود: در حال حاضر مطالعاتي براي ارتقاي عملکرد دستگاه در دستور کار داريم.

وي، افزايش تعداد کانال‌ها را از اقدامات توسعه‌اي اين دستگاه نام برد و گفت: دستگاه‌هاي تحريک فراجمجمه‌اي را که تاکنون عرضه کرده‌ايم، داراي 2 کانال «آندي» و «کاتدي» است؛ ولي در نسل جديد، اين دستگاه در عمق بيشتري از مغز اعمال تحريک الکتريکي مي‌کند؛ چراکه تعداد کانال‌هاي آن به 4 و 8 کانال افزايش يافته است.

مرزبان تاکيد کرد: در نمونه‌هاي جديد اين دستگاه از آنجايي که کانال‌هاي بيشتري بر روي مغز قرار مي‌گيرد، عمق نفوذ جريان الکتريکي بيشتر شده است، ضمن آن‌که بدنه آن مقاومت بالايي در برابر اغتشاشات خارجي دارد و از دقت بالاتري برخوردار است.

محقق دانشگاه صنعتي اميرکبير با بيان اينکه اين دستگاه به فاز باليني رسيده است، گفت: در اين فاز براي درمان افسردگي بهره برديم که با تحريک ناحيه فرونتال مغز، اقدام به درمان اين بيماري کرديم. اين کاربرد موفق به دريافت تاييديه FDA‌ آمريکا شده است.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/3317/درمان-افسردگي-با-تحريک-فراجمجمه‌اي-مغز
بستن   چاپ