ایرانیان جهان
ايران توانست مساله گرد و غبار را در سطح جهاني مطرح کند
شنبه 7 اسفند 1395 - 10:24:51 AM
ايرنا
اريک سولهام در مراسم افتتاحييه شانزدهمين نمايشگاه بين المللي محيط زيست افزود: سال گذشته توافقنامه اي براي کاهش توفان هاي گرد و غبار در سطح جهاني به تصويب رسيد که ايران نقش زيادي در آن داشت.
وي اظهار کرد: تاکنون قطعنامه هاي زيادي در مورد مسائل محيط زيستي تصويب شده که اجراي آنها بايد با بر اساس فعاليت هاي علمي و دانشگاهي انجام شود تا اجازه ندهيم اين مشکلات به ويژه پديده گرد و غبار مناطق بيشتري را درگير کند.
رييس برنامه محيط زيست سازمان ملل متحد تاکيد کرد: يکي از اقدامات در اين زمينه اصلاح روش هاي کشاورزي و نحوه آبياري است.
سولهام همچنين گفت: در ايران گونه هاي جانوري زيادي در معرض خطر انقراض قرار دارد که برنامه محيط زيست سازمان ملل آماده هرگونه همکاري با اين کشور است، در واقع آمادگي داريم تا از ايران و سازمانح حفاظت محيط زيست براي حرکت در اين عرصه حمايت کنيم.
وي با طرح اين سوال که چگونه مي توانيم اين مشکلات را در سطح جهاني يا در داخل کشور ها حل کنيم، تصريح کرد: فقط مي توان گفت بايد از «با هم بودن » بهره ببريم ، يعني بخش دولتي، خصوصي و مردم در کنار هم مي توانند اين مشکلات را برطرف کنند.
وي با بيان اين که مشکلات محيط زيستي جهاني است، گفت: در سال 1970 دانشمندان جهان به اين نتيجه رسيدند که لايه ازون در خطر است و در سال 1987 موافقتنامه اي براي برطرف کردن اين مشکل امضا شد تا بر اساس آن حداقل يک درصد انتشار گازهاي گلخانه اي کاهش يابد و در اين راستا بسياري از اقدامات آن انجام شد.
معاون دبير کل سازمان ملل متحد به موفقيت ايران در زمينه برجام و اقدامات مفيد اين کشور در خصوص محيط زيست اشاره و اظهار کرد: از ايران تشکر مي کنيم که توانست به اين موفقيت برسد.
سولهام افزود: شايد اکنون در زمينه محيط زيست بدترين نقطه در تاريخ بشريت باشد که انتظار مي رود تمام کشورها براي حل اين مشکل در کنار هم بايستند.
وي همچنين گفت: امروزه سن اميد به زندگي در دنيا افزايش يافته و به 90 سال رسيده است، ايران بخش مهمي از اين افزايش است و پيشرفت هاي خوبي در زمينه آموزش زنان و کودکان داشته است، بنابراين بايد زندگي با کيفيت تر بايد در کنار هم به حفظ محيط زيست بپردازيم.
معاون دبيرکل سازمان ملل متحد در ادامه به اهميت داشتن اقتصاد سبز اشاره کرد و افزود: اکنون در مقطع تاريخي خاصي قرار داريم، بايد انتخاب کنيم پيشرفت را داشته باشيم يا محيط زيست را البته مي توان با حفظ محيط زيست هم پيسرفت کنيم و هم به اقتصاد سبز برسيم.
سولهام گفت: در دنيا براي استفاده از انرژي هاي تجديد پذير پيشرفت هاي خوبي به دست آمده است ، يکي از بزرگترين نيروگاه برق خورشيدي دنيا در هند واقع شده و به زودي نيروگاه برق خورشيدي ديگر در چين افتتاح مي شود که اميدواريم در آينده بزرگترين نيروگاه برق خورشيدي جهان در ايران راه اندازي شود.
وي تاکيد کرد: ايران کشوري است که چالش هاي محيط زيستي زيادي دارد، بهره وري پايين از انرژي مشکلات زيادي براي اين کشور به وجود آورده است، ايران کشوري گرم و خشک است و انتظار مي رود که گرم تر و گرم تر و خشک و خشک تر شود بنابراين براي مقابله با اين مشکلات نيازمند داشتن سيستم مديريتي علمي و منظمي است.
سولهام اظهار کرد: با اقداماتي که ايران در زمينه محيط زيست و در سطح جهاني انجام مي دهد نشان مي دهد که در صدد تغيير است و دکتر روحاني در اين زمينه پيام درستي را به جهان فرستاده است.
شانزدهمين نمايشگاه بين المللي محيط زيست از امروز به مدت چهار روز در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برپا است.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/3304/ايران-توانست-مساله-گرد-و-غبار-را-در-سطح-جهاني-مطرح-کند
بستن   چاپ