ایرانیان جهان
توليد دستگاه آزماينده و شبيه ساز بومي سامانه پدافندي در ايران
دوشنبه 2 اسفند 1395 - 4:08:15 PM
ايرنا
دکتر سعيد قاضي مغربي که با ارائه اين طرح در سي امين جشنواره بين المللي خوارزمي موفق به کسب رتبه سوم پژوهش هاي کاربردي از گروه تخصصي برق و کامپيوتر شد، درباره ويژگي هاي دستگاه آزماينده و شبيه ساز سامانه پدافندي به خبرنگار علمي ايرنا توضيح داد: طرح ما آزماينده ( Tester ) مخابراتي است و ويژگي مهم و منحصر به فرد آن اين است که مهندسي معکوس نشده و يک سيستم کاملا جديد است که نمونه خارجي ندارد.
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد خواجه نصيرالدين طوسي افزود: اين دستگاه، مطابق با فناوري روز است و تمام ويژگي هاي يک فناوري پيشرفته را داراست و از همه مهمتر اينکه چندفناوري است به اين ترتيب که در آن ترکيبي از دانش هاي مخابرات، الکترونيک، قدرت و فناوري اطلاعات به کار گرفته شده است.
وي خاطرنشان کرد: اين دستگاه، يک سيستم کاملا خودکار است و مي تواند سامانه هاي مخابراتي را هم به صورت دستي و هم به صورت خودکار، تست کند.
عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرري، کارکرد اصلي اين سامانه را در صنايع نظامي ذکر کرد و گفت: معمولا سامانه هاي مورد استفاده در صنايع نظامي، بعد از مدتي نياز به تست و آزمايش براي اطمينان از سلامت عملکرد دارند و دستگاه ساخت ما بعد از اتصال به سامانه هاي دفاعي، به صورت خودکار کار تست را انجام مي دهد و درصورت وجود مشکل در قسمت هاي مختلف، کار عيب يابي را انجام مي دهد و به طور دقيق مشخص مي کند که سامانه، سالم يا معيوب است.
مجري پروژه `طراحي و بومي سازي آزماينده و شبيه ساز سامانه پدافندي` هزينه صرف شده براي اجراي اين طرح را بيش از 3 ميليارد تومان و مدت زمان اجراي آن را دو سال ذکر کرد.
وي درباره ويژگي هاي تخصصي اين دستگاه توضيح داد: دستگاه ساخته شده که شامل دو رک مخابراتي و رک تغذيه است و از جمله ويژگي هاي منحصر به فرد آن مي توان به کسب دانش فني، بومي سازي، طراحي و ساخت سامانه جديد و امکان ارتقاي آن و ساخت آزماينده هاي مشابه و پيشرفته تر اشاره کرد.
مغربي استفاده از مواد جاذب امواج الکترومغناطيسي و رسيدن به سامانه مقاوم در مقابل تشعشعات بيروني تا ميزان 100dB و استفاده از روش هاي نوين طراحي همانند BIT در بومي سازي و بازبيني نظام آزمون و تعميرات تجهيزات مشابه و همچنين کاهش قابل ملاحظه نشتي الکترومغناطيسي را از ديگر ويژگي هاي قابل توجه اين دستگاه کاملا ايراني برشمرد.
وي بيان داشت: در اين دستگاه همچنين طراحي و ساخت اينورتر تمام سينوسي 400 هرتز براي تغذيه بارهاي نامتعادل و غيرخطي خاص با استانداردهاي معتبر قابل قبول که براي جبران جريان نامتعادلي بار غيرخطي يا نامتعادل، از اينورتر چهار ساق با ساق چهارم فعال استفاده شده است.
به گفته اين پژوهشگر حوزه مخابرات، اينورتر ساخته شده براي رسيدن به پاسخ ديناميکي سريع به تغييرات بار در مدت زمان کمتر از 40 چرخه کاري تغييرات ناگهاني بار را جبران مي کند.
سي امين جشنواره بين المللي خوارزمي، 13 طرح برگزيده داخلي و 6 طرح برگزيده خارجي داشت که مراسم معرفي و تجليل از آنها روز دوشنبه 25 بهمن ماه امسال برگزار شد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/3286/توليد-دستگاه-آزماينده-و-شبيه-ساز-بومي-سامانه-پدافندي-در-ايران
بستن   چاپ