ایرانیان جهان
لمس فضاي واقعي در محيط وب با سامانه ابداعي محققان کشور
دوشنبه 18 بهمن 1395 - 2:54:05 PM
ايسنا

کام دين حاجي ميرزايي مجري طرح با بيان اينکه فناوري واقعيت مجازي آنلاين (OVR) اولين نسخه از موتور پردازش تصاوير با فناوري Micro Image است، گفت: اين فناوري براي توليد انواع شبيه ساز آنلاين بر اساس استانداردهاي وب بدون نياز به نصب نرم افزار جانبي عرضه شده است که قابليت ايجاد Call to Action بر روي عناصر تصاوير، حرکت و چرخش و تسريع سه بعدي اجزا تصوير از طريق کليک بر روي آنها و پياده سازي سناريوهاي حرکتي در محيط‌هاي واقعي و مجازي را دارد.

وي اضافه کرد: از طريق اين فناوري ما به کاربرها اين امکان را مي‌دهيم که از طريق نرم افزارهاي رايانه‌اي در محيط ديگري حضور داشته باشند و بتوانند کالا و محيط را در فضاي وب شبيه سازي کنند.

حاجي ميرزايي ادامه داد: به عنوان مثال، شرکت‌هاي خودروساز که مي‌خواهند خودروي خود را نمايش دهند ممکن است يک عکس از خودرو بر روي سايتشان قرار دهند و ما با استفاده از اين فناوري مي‌توانيم از طريق اين عکس خودرو مورد نظر را شبيه سازي کنيم و کاربران در محيط وب سايت مي توانند با کليک کردن بر روي خودرو شبيه سازي شده، در خودرو را باز کند، سوار آن شوند، چراغ‌هاي خودرو را روشن و خاموش کنند.

مجري طرح با تاکيد بر اينکه با استفاده از اين نرم افزار يا محصول ديگري ارائه داديم، خاطر نشان کرد: اين محصول جديد با عنوان «فروشگاه آنلاين سه بعدي» است. با استفاده از اين محصول خريداران مي‌توانند به صورت مجازي در فروشگاه قدم بزنيد روي کالاها کليک کنند و از سوي ديگر امکان جلو آمدن و چرخش کالاها براي خريداران مهيا شده است.

وي «سامانه ساعت صفر» را از ديگر محصولات توليد شده با استفاده از فناوري OVR عنوان کرد و افزود: سامانه ساعت صفر، ارائه شهرهاي اينترنتي است. هرکسي که عضو اين شهرها شد خانه خودش را دارد و مي‌تواند از شبکه‌هاي تلويزيوني و برنامه‌هاي آن استفاده کند، وارد خيابان‌هاي شهر شود و به فروشگاه‌ها برود.

اين محقق با تاکيد بر اينکه شهرهاي ساخته شده، ترکيبي از واقعيت و تخيل است، اظهار کرد: ولي خود شهر انيميشني است و مي‌تواند با واقعيت ترکيب شود به گونه‌اي که مي‌توان مرکز خريدي را طراحي کرد که خود ساختمان طراحي شود ولي داخل آن واقعي باشد.

وي با بيان اينکه اين سامانه به صورت «وب سايت» طراحي شده است، اضافه کرد: نيمه اول سال 96، سامانه ساعت صفر به بهره برداري خواهد رسيد ولي شبيه ساز خودرو و شبيه سازهاي مراکز خريد آماده ارائه خدمت به کاربران است.

حاجي ميزايي با اشاره به کاربردهاي اين سامانه‌ها گفت: اين سامانه‌ها براي هر صنعتي که بخواهد کالاي خود را شبيه سازي کند و در محيط وب به کاربران ارائه دهد قابل استفاده است.

وي با اشاره به نوآوري‌هاي اين سامانه خاطر نشان کرد: در سامانه‌هايي که در اين زمينه ارائه شده است، تصاوير 360 درجه و کروي است و کاربر تنها تصاوير را از اطراف آن مي بيند ولي اين سامانه کاربر امکان تعامل با محيط را دارد به گونه‌اي که با کليک بر روي تصاوير مي‌تواند در خودرو را باز کند.

به گفته وي قابليت حرکت پيوسته در محيط، عدم نياز به نرم افزارهاي جانبي، بهينه سازي شده براي انواع سرعت اينترنت، قابليت استفاده در صفحه نمايش‌هاي بزرگ، قابليت صدا گذاري زمينه و صدا گذاري بر روي انواع اکشن‌هاي سناريو و قابليت ادغام با واقعيت افزوده از جمله مزاياي سامانه‌هاي طراحي شده است.

واقعيت مجازي، تلاش بشر براي برداشتن مرزهاي بين فضاي واقعي و مجازي است و يک فناوري نوين است که به کاربر امکان مي‌دهد تا با يک محيط شبيه سازي رايانه‌اي اندرکنش يا تعاملي باشد. با فناوري واقعيت مجازي مي‌توان اين امکان را فراهم کرد تا افراد بتوانند از امکانات و مکان شما به خوبي ديدن کنند.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/3237/لمس-فضاي-واقعي-در-محيط-وب-با-سامانه-ابداعي-محققان-کشور
بستن   چاپ