ایرانیان جهان
توليد مرباي رژيمي فراسودمند با شيره خرما /ديابتي ها نگران افزايش قندخون نباشند
شنبه 25 دي 1395 - 3:26:39 PM
ايرنا
با افزايش شيوع بيماري هاي مزمن، توليد محصولات رژيمي براي پيشگيري و کنترل اين بيماري ها ضروري است و مربا نيز از جمله مواد غذايي محبوب اقشار مختلف جامعه است که تلاش هاي زيادي براي توليد نوع رژيمي آن صورت گرفته است.
به گفته ليلا واقف مهرباني، کارشناس ارشد تغذيه ورژيم درماني دانشگاه علوم پزشکي تهران يکي از محققان اين طرح، محصولات نهايي اغلب حسي نامطلوب ايجاد مي کنند، قابل قياس با مرباهاي معمولي نيستند و تنها مزيت آنها، نداشتن شکر است، اما مرباي رژيمي فراسودمند توليد شده با استفاده از شيره خرما و پکتين آميدي با درجه متوکسيلاسيون پايين به عنوان جايگزين مرباي معمولي و حتي در مقادير مشخص، براي افراد ديابتيک و يا در معرض خطر اين بيماري قابل استفاده است.
وي در خصوص اين طرح گفت: در مرباي رژيمي توليد شده، علاوه بر شيره خرما به عنوان شيرين کننده از نوع خاصي از پکتين نيز استفاده شده تا محصول نهايي جذب قند پايين تري در بدن داشته باشد.
واقف مهرياني با اشاره به اين که شيره خرما در سال هاي اخير به عنوان شيرين کننده اي طبيعي مورد توجه قرار گرفته است، بيان کرد: در تهيه اين مربا از شيره خرما که خواص آنتي اکسيداني و ضد التهابي دارد، استفاده شده است، همچنين به دليل دارا بودن محتواي آب بيشتر، بريکس کمتري( درجه بريکس؛ يک معيار تعيين ميزان شکر در محلول است، يک درجه بريکس برابر با يک گرم ساکاروز در 100 گرم محلول است) سبت به شکر دارد و مانع از افزايش بيش ازحد قند خون بعد از مصرف مرباي تهيه شده با آن، در مقايسه يا مرباي معمولي مي شود.
وي ادامه داد: پکتين استفاده شده در اين مربا که از جمله مهمترين و پرکاربردترين پري بيوتيک ها در توليد مربا است، موجب کاهش جذب قند و چربي مواد غذايي و نيز افزايش باکتري هاي مفيد روده (پري بيوتيک) مي شود.
واقف مهرباني گفت: در توليد اين مربا از انواع ميوه مي توان استفاده کرد و در پروسه توليد نه تنها طعم و خواص انواع ميوه از بين نمي رود بلکه خواص تغذيه اي آن فراتر از مرباي معمولي است.
وي با اشاره به اين که مرباي توليد شده مشابه خارجي و داخلي ندارد و براي اولين بار در قالب آزمايشگاهي و نيمه صنعتي به توليد رسيده و آماده توليد انبوه با مشارکت توليدکنندگان مواد غذايي است گفت: در توليد اين مربا از شيره خرما به جاي شکر استفاده شده است بنابراين به هيچ عنوان عوارض مرباهاي رژيمي تهيه شده با سوربيتول و شيرين کننده هاي مصنوعي موجود در بازار را ندارد.
وي يادآورشد: هزينه توليد اين مربا کمتر از هزينه واردات محصولات مشابه خارجي با کيفيت پايين تر است، اين محصول قابل توليد درخط توليد فعلي کارخانجات مرباي سنتي و غير رژيمي است.
` طرح مرباي رژيمي فرا سودمند با استفاده ازشيره خرما ` که با همکاري دکترعزيز همايوني راد عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تبريز و الناز واقف مهرباني دانشجوي دکتري دانشگاه علوم پزشکي تبريز به نتيجه رسيده است، در پنجمين فستيوال نوآوري هاي دارايي فکري با عنوان صنايع غذايي به عنوان يکي از 10 طرح برگزيده اين فستيوال براي تجاري سازي به سرمايه گذاران ارايه شد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/3158/توليد-مرباي-رژيمي-فراسودمند-با-شيره-خرما--ديابتي-ها-نگران-افزايش-قندخون-نباشند
بستن   چاپ