ایرانیان جهان
عقب نشيني 7پله اي ايران در رتبه جهاني نوآوري
يکشنبه 19 دي 1395 - 9:55:43 AM
مهر

خسرو سلجوقي با اشاره به اينکه فعاليت استارتاپها مي تواند هم سو با سياستهاي نظام در حوزه اهداف اقتصاد مقاومتي باشد، ادامه داد: پايه و اساس کسب و کارهاي نوپا بر مفهوم نوآوري تکيه دارد و زماني که اقتصاد مقاومتي مطرح مي شود يکي از لازمه هاي آن نوآوري است.

وي با بيان اينکه 3 نوع اقتصاد در دنيا مطرح است که شامل اقتصاد منبع محور، اقتصاد کارآيي محور و اقتصاد نوآوري محور مي شود، ادامه داد: هم اکنون اقتصاد کشورهاي توسعه يافته بر مبناي اقتصاد نوآوري محور است و طبيعتا ما نيز در کشور اگر قرار باشد از اقتصاد منبع محور به سمت اقتصاد نوآور محور که اهداف اقتصاد مقاومتي را محقق مي کند، حرکت کنيم بايد از نوآوران استفاده کنيم.

سلجوقي نوآوري را مجموعه اي از زيست بوم هاي رشد و شکوفايي در عرصه هاي مختلف عنوان کرد که با مفهموم کارآفريني عجين شده است و گفت: شروع کار اين زيست بوم، با شکل گيري استارتاپ (شرکتهاي نوپا) است.

عضو هيات عامل سازمان فناوري اطلاعات خاطرنشان کرد: به طور کل مي توان گفت مهمترين نقطه براي جهش از اقتصاد منبع محور به سمت اقتصاد نوآوري محور، تکميل زيست بوم نوآوري در کشور با فعال سازي استارتاپها است.

عضو ستاد اقتصاد مقاومتي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينکه تکميل و تسريع در فعال شدن زيست بوم نوآوري نيازمند مديريت يکپارچه و همزمان چند موضوع است ، ادامه داد: يکي از اين مسائل به حوزه فرهنگي، آموزشي و يادگيري مربوط مي شود. به نحوي که بايد از کودکي تا جواني قدرت تفکر انتقادي را در جامعه پياده سازي کرد. اين موضوع به ايجاد نوآوري کمک مي کند و باعث مي شود جوانان از ابتدا چالشهاي اطراف خود را به درستي تشخيص دهند و در مقابله با مسائل مثبت نگري داشته باشند.

وي خاطرنشان کرد: بايد در کنار آموزش رسمي و غيررسمي از سوي آموزش و پرورش و صدا وسيما، به اين موضوع توجه ويژه اي شود. در کنار اين فرهنگسازي بايد اجازه دهيم افرادي که چالشها را به درستي تشخيص مي دهند راهکار حل چالش را ارائه دهند که براي ارائه راهکار مناسب، نيازمند نوآوري هستيم.

مجري طرح افزايش توليد محتواي ديجيتال در راستاي اقتصاد مقاومتي گفت: آمارهاي جهاني مربوط به سالهاي 2015 تا 2016 نشان مي دهد که ايران در جايگاه نوآوري حدود 7 پله عقب نشيني کرده است. به همين دليل براي بازگشتن به جايگاه قبلي و توسعه اين بخش، لازم است که فضاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي کشور براي فعاليت استارتاپها فعال شود.

وي با اشاره به اينکه مقوله خلاقيت و نوآوري امکان انجام گفتگوي آزاد را فراهم مي کند تا فرد بتواند ايده خود را بروز دهد، تاکيد کرد: اگر کسي بخواهد در يک بخش نوآوري داشته باشد بايد اجازه گفتمان به وي داده شود، اين موضوع فضاي اجتماعي و سياسي خاص را مي طلبد. نبايد اينطور باشد که با اولين نقد، به وي برچسب اقتصادي، مذهبي و حتي سياسي زده شود. اين موضوع قدرت نوآوري را محدود مي کند و باعث ممانعت از نوآوري خواهد شد.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/3139/عقب-نشيني-7پله-اي-ايران-در-رتبه-جهاني-نوآوري
بستن   چاپ