ایرانیان جهان
انتشار يافته‌هاي محققان مرکز تحقيقات بيماري‌هاي ناي در سطح بين‌المللي
شنبه 18 دي 1395 - 8:30:24 AM
ايسنا
دکتر محمد بهگام شادمهر، فوق تخصص جراحي توراکس ضمن برشمردن دستاوردهاي علمي و پژوهشي مرکز تحقيقات بيماري‌هاي ناي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي اظهار کرد: مقاله The role systemic steroids in post- intubation tracheal stenosis – A randomized clinical trial که در آخرين کنگره جراحان توراکس آمريکا (STS) ارائه شده بود، در معتبرترين مجله جراحي توراکس Annals of Thoracic Surgery به چاپ رسيد که در اين مقاله با انجام يک کارآزمايي باليني دريچه جديدي به روي درمان بيماران مبتلا به تنگي ناي گشوده شد و به نقل از داور مقاله باعث ارتقاي اين بخش از علوم پزشکي شد.

وي در ادامه تصريح کرد: مقاله Thyroid Cancers with Laryngotracheal invasion که توسط نويسندگان و محققان مرکز تحقيقات بيماري‌هاي ناي از جمله خودم، دکتر رؤيا فرزانگان، دکتر مهدي زنگي و همکاران در سال 2012 در مجله European Journal of Cardio thoracic Surgery به چاپ رسيده بود، در سال 2016 چندين بار مورد استناد کتابي که توسط انتشارات Elsevier Saunders در زمينه جراحي‌هاي تيروئيد با عنوان Text book of Endocrine Surgeryبه چاپ رسيده است، قرار گرفت.

استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در ادامه عنوان کرد: دکتر رؤيا فرزانگان و دکتر فريبا قرباني دانشجويان دوره دکتري تخصصي، پژوهشي‌محور 15 آبان دستاوردهاي پروژه‌هاي خود را در حضور اساتيد راهنما و مشاور، جهت بررسي کارشناسي توسط مسؤول دکتري تخصصي پژوهشي و پسا دکترا و هيات داوران ارائه دادند که در اين رابطه دکتر رؤيا فرزانگان طرح ملي «ارزيابي بروز تنگي ناي و عوامل خطر مرتبط با آن» و دکتر فريبا قرباني «ساخت جايگزين مناسب ناي به روش مهندسي بافت» را مطرح کردند.

استاد راهنماي اين دو پروژه ضمن اشاره به دستاوردهاي ارزشمند علمي هر دو پروژه که منجر به توليد مقالات معتبر و متعدد شده است، گفت: اميدواريم که پروژه‌هاي فوق منجر به تهيه گايدلاين کشوري جهت پيشگيري از تنگي ناي شود.

دکتر شادمهر خاطرنشان کرد: اين پروژه‌ها آغازي بر فعاليت‌هاي بين رشته‌اي هستند که امکان ادامه هر يک از آنها در قالب پروژه‌هاي ديگر امکان‌پذير است و دانشجويان علاقه‌مند در مقطع کارشناسي ارشد و دکتري مي‌توانند روي اين دو مقوله شامل پيشگيري از تنگي ناي و ساخت جايگزين مناسب براي ناي فعاليت داشته باشند.

شادمهر ضمن اشاره به مطالعه علم‌سنجي که توسط محققان مرکز تحقيقات بيماري‌هاي ناي در سال 2015 انجام شد، اظهار کرد: با استفاده از هم‌رخدادي کليدواژه‌هاي 2500 مقاله در حوزه تنگي ناي در پايگاه web of science و 1500 مقاله در PubMed در 70 سال گذشته مشخص شد که بيشترين حوزه‌هاي تحقيقاتي در رابطه با موضوع تنگي ناي در حوزه درمان بوده است و مطالعات معتبر کمتري در رابطه با تعيين بروز، عوامل خطر و پيشگيري از اين نوع تنگي‌ها انجام شده است.

استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي خاطرنشان کرد: طرح کشوري بررسي تنگي ناي يکي از بزرگترين مطالعاتي است که در اين زمينه انجام شده است و نتايج آن به زودي در سطح بين‌المللي منتشر خواهد شد.

شادمهر هدف اصلي در فاز اول و دوم طرح کشوري «بررسي تنگي ناي به دنبال لوله‌گذاري» را  تعيين بروز و ارزيابي عوامل خطر تنگي ناي دانست و تصريح کرد: بيماراني که معيارهاي ورود به مطالعه را داشتند، بايد 3 ماه بعد از خارج شدن لوله از ناي براي غربالگري به مراکزي که از قبل مشخص شده بودند، مراجعه مي‌کردند.

وي افزود: جهت ايجاد انگيزه  و تغيير رفتار در اين بيماران نسبت به فرايند پيگيري، چندين استراتژي به کار گرفته شد. بيماران هنگام ترخيص از بيمارستان و بخش‌هاي مراقبت‌هاي ويژه تحت آموزش شفاهي هنگام ترخيص، آموزش نوشتاري و همچنين ديداري – شنيداري در منزل به منظور آشنا شدن با بيماري تنگي ناي و انجام درست پيگيري قرار مي‌گرفتند، همچنين يکي ديگر از روش‌ هاي آموزش به بيمار و يا افرادي که با او زندگي مي‌کردند از طريق مصاحبه تلفني نيز بود.

شادمهر يادآور شد: ميزان موفقيت در پيگيري بيماران با به کار بردن استراتژي‌هاي ذکر شده 57 درصد بود که در مقايسه با مطالعات مشابه در دنيا بالاترين ميزان است.

بر اساس اعلام روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، فوق تخصص جراحي توراکس در پايان عنوان کرد: محققان در مرکز تحقيقات بيماري‌هاي ناي در حال تحقيق بر روش‌هاي مدرن مانند ارائه سيستم و مدل‌هاي هوشمند در انجام غربالگري اين گروه از بيماران هستند که اميدواريم بتوانيم در راستاي اهداف اين مرکز تحقيقات گام‌هاي مؤثري برداريم.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/3127/انتشار-يافته‌هاي-محققان-مرکز-تحقيقات-بيماري‌هاي-ناي-در-سطح-بين‌المللي
بستن   چاپ