ایرانیان جهان
ساخت ارتوز قدرتي دست در کشور
شنبه 18 دي 1395 - 8:25:11 AM
ايسنا
نمونه اوليه اين ارتوز بر اساس طرح پژوهشي شيما فردي پور در قالب رساله مقطع دکتري گروه ارتوز و پروتز دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي و با راهنمايي و مشاوره دکتر بهرامي‌زاده، دکتر عراض‌پور، دکتر جعفر پيشه و دکتر عظيميان از اساتيد اين دانشگاه ساخته شده است.

اين پروژه فناورانه در راستاي بهبود و بهينه‌سازي طراحي موجود و همچنين بومي‌سازي تکنولوژي طراحي و ساخت ارتوزهاي قدرتي، در قالب رساله مذکور شکل گرفت و هم‌اکنون مراحل مقدماتي خود را به پايان رسانده است.

دکتر اميرسالار جعفرپيشه يکي از اساتيد راهنما و مشاور اين طرح پژوهشي درباره پروژه فناورانه مذکور گفت: تحقيقات بسياري در زمينه طراحي و ساخت ارتوز قدرتي جهت کمک به توانبخشي دست آسيب‌ديده در بيماران با آسيب سيستم عصبي مرکزي صورت گرفته است و در اکثر اين طرح‌ها برغم وجود مزايا در طراحي، ساخت و کاربرد، مشکلاتي نيز ديده مي‌شود که کارايي آنها را در برآورده‌سازي نيازهاي جامعه هدف با محدوديت مواجه مي‌کند، اما از جمله  ويژگي‌هاي بي‌نظير نمونه ساخته شده در گروه ارتوز و پروتز دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي، وزن سبک، راحتي استفاده و قابليت تطبيق با ويژگي‌هاي عضلاني و آنتروپومتريک فرد و قابليت به کارگيري در کلينيک و منزل است.

وي توضيح داد: در فاز اول اين مطالعه که حدود يک سال به طول انجاميد، مراحل طراحي و ساخت ارتوز در چندين بخش صورت پذيرفت. طراحي ارتوز با استفاده از نرم‌افزارهاي مهندسي انجام شد و پس از مدل‌سازي اجزا و بخش‌هاي مختلف ارتوز و اطمينان از صحت و قابليت عملکرد آن، مرحله ساخت ارتوز آغاز شد.

دکتر جعفرپيشه افزود: در فاز دوم اين مطالعه، تست‌هاي پايلوت ارتوز بر روي افراد سالم و بيمار صورت گرفته است. در اين مرحله عملکرد و کارايي ارتوز بر روي چند فرد سالم و بيمار سکته مغزي ارزيابي شده و صحت عملکرد آن بررسي شد و با توجه به بدست آمدن نتايج مطلوب از نمونه اوليه ارتوز، امکان استفاده از آن در يک پروتکل درماني فراهم شد. اين بخش که به زودي آغاز خواهد شد، در واقع فاز سوم مطالعه را شکل مي‌دهد که در آن کارايي ارتوز در يک پروتکل درماني طولاني‌مدت بر روي يک فرد سکته مغزي مورد ارزيابي قرار خواهد گرفت.

بر اساس اعلام روابط عمومي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي، وي به اهميت کارآيي اين محصول اشاره و تصريح کرد: امروزه بخش عمده‌اي از تمرکز تحقيقات توانبخشي براي افراد با سکته مغزي بر درک و اصلاح عملکرد حرکتي دست قرار داده شده است. زيرا دست انسان نقش حياتي را در فعاليت‌هاي روزانه بازي مي‌کند، دست يکي از مهمترين ارگان‌هاي بدن انسان است و حفظ عملکرد آن به طور معمول براي فراهم کردن استقلال افراد و انجام فعاليت‌هاي روزمره زندگي بسيار مهم است و يکي از روش‌ها در توانبخشي دست، استفاده از وسايل کمکي و دستگاه‌هاي رباتيک است که تحقيقات اخير گستره وسيعي از اين وسايل و دستگاه‌ها را جهت کمک به توانبخشي ارائه داده‌اند. در اين راستا ارتوز قدرتي دست (power hand orthosis) جهت درمان افراد با پارزي ناشي از سکته مغزي در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي ساخته شد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/3126/ساخت-ارتوز-قدرتي-دست-در-کشور
بستن   چاپ