ایرانیان جهان
توليد شيرين‌کننده‌هاي طبيعي از ذرت/تامين نياز صنايع روغن‌کشي
چهارشنبه 8 دي 1395 - 1:23:27 PM
ايسنا

روناک غلامي با بيان اينکه طي اجراي پروژه‌اي اولين پالايشگاه غلات و بندر خشک ايران را راه‌اندازي کرديم، گفت: اين پالايشگاه به عنوان بزرگترين پالايشگاه غلات خاورميانه از يک سال قبل فعاليت خود را آغاز کرده است.

وي، محصول اصلي اين پالايشگاه را توليد قندهاي مايع بر اساس گلوکز و فروکتوز دانست که از نشاسته ذرت استحصال مي‌شوند و ادامه داد: نشاسته ذرت بعد از جداسازي طي فرآيندي در آسياب مرطوب به روش‌هاي آنزيمي به شربت «گلوکز» و «فروکتوز» تبديل مي‌شود و به عنوان شيرين‌کننده ساکاروز در اختيار صنايع مختلف دارويي و غذايي قرار مي‌گيرد.

غلامي شربت گلوکز توليدشده در اين پالايشگاه را محلول قندي غليظ شده‌اي دانست که به عنوان يکي از بهترين جايگزين‌هاي شکر مطرح است؛ چراکه ميزان شيريني آن معادل 7 درصد شکر است.

وي با اشاره به توليد شربت فروکتوز در اين پالايشگاه، ادامه داد: از تبديل بخشي از گلوکز به فروکتوز طي عبور از ستون‌هاي آنزيمي گلوکز ايزومر از شربت گلوکز به دست مي‌آيد و اين شربت مايعي بي‌رنگ، شفاف و فاقد طعم مزاحم و ارزن‌تر از شکر است و در صنايع غذايي کاربرد دارد.  

غلامي در عين حال اضافه کرد: در فرآيند آسياب مرطوب که هدف آن استحصال نشاسته است؛ از نشاسته استحصال شده براي توليد گل حفاري، صنايع لاستيک سازي،‌ نساجي، کارتن سازي، شوينده‌ها و صنعت چسب استفاده مي‌شود.

اين محقق اضافه کرد: علاوه بر نشاسته، ساير اجزاي ذرت نيز جداسازي مي‌شود؛ به گونه‌اي که پوسته ذرت براي مصارف خوراک دام و انسان جداسازي مي‌شود.

وي، پروتئين گلوتن دامي (زئين) را از ديگر مواد تهيه‌شده از ذرت در اين پالايشگاه دانست و يادآور شد: پس از جدا کردن نشاسته و ساير اجزا از ذرت، پروتئين آبگيري شده‌اي به نام گلوتن در قالب پودر به دست مي‌آيد که اين پودر حاوي 60 درصد پروتئين است و به عنوان خوراک اصلي گاوهاي شيري استفاده مي‌شود.

اين محقق، جوانه ذرت (Corn Grem) را از ديگر مواد توليدي اين پالايشگاه نام برد و در اين باره توضيح داد: ذرت حاوي 4 تا 5 درصد روغن است که تقريبا 90 درصد آن در قسمت جوانه ذرت است. جوانه ذرت حدود 12 درصد دانه ذرت را تشکيل مي‌دهد و از جوانه ذرت براي استحصال روغن ذرت (به ميزان 49 درصد جوانه خشک) استفاده مي‌شود.

وي با تاکيد بر اينکه 70 درصد جوانه ذرت حاوي روغن است، ادامه داد: از اين رو جوانه ذرت منبع غني براي استخراج روغن است که پس از استحصال آن را در اختيار صنايع روغن‌کشي قرار مي‌دهيم.

به گفته اين محقق، کنجاله جوانه ذرت نيز ماده مناسبي براي تهيه آرد ذرت است و از آرد ذرت مي‌توان به عنوان مکمل غذايي استفاده کرد؛ چراکه اين آرد حاوي مقادير زيادي پروتئين و عناصر معدني مفيدي چون فسفر، پتاسيم، منيزيم،‌ سديم، کلسيم، آهن، روي و مس است.

غلامي، سبوس ذرت را از ديگر محصولات توليدي اين پالايشگاه نام برد و افزود: سبوس ذرت لايه خارجي دانه ذرت و حاوي 20 تا 22 درصد نشاسته، 4 تا 5 درصد روغن و 10 تا 12 درصد پروتئين است و علاوه بر خوراک دام، مي‌توان با آسياب کردن، آن را براي افزايش فيبر در برخي از محصولات غذايي از جمله غلات صبحانه، اسنک‌ها و غذاهاي رژيمي استفاده کرد.

وي به ظرفيت توليد اين پالايشگاه اشاره و اظهار کرد: ظرفيت روزانه پالايشگاه غلات در توليد قندهاي مايع، 400 تن است و تاکنون توانسته‌ايم نيازهاي داخلي را برطرف کنيم.

غلامي، هدف‌گذاري اين طرح را کسب بازارهاي بين‌المللي دانست.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/3099/توليد-شيرين‌کننده‌هاي-طبيعي-از-ذرت-تامين-نياز-صنايع-روغن‌کشي
بستن   چاپ