ایرانیان جهان
ساخت 6 دستگاه ليزر در داخل کشور
يکشنبه 14 آذر 1395 - 2:35:03 PM
ايرنا
دکتر محمدرضا رزاقي روز يکشنبه در نشست خبري دومين سمينار کاربرد ليزر در اورولوژي اظهار کرد: دستگاه ليزر پروستات، ليزر سنگ و بافت نرم دستگاه ادراري، ليزر براي درمان دردهاي مفصلي در حوزه طب فيزيکي، ليزر دندانپزشکي و دو دستگاه ليزر در حوزه بيماري هاي پوستي تاکنون در داخل کشور توليد شده و در بيمارستان شهداي تهران مورد استفاده قرار گرفته است.
وي با بيان اينکه کيفيت اين دستگاه ها مشابه نمونه خارجي است، افزود: معاونت علمي رياست جمهوري به منظور حمايت از توليد ملي، براي تامين بخشي از هزينه هاي ساخت اين دستگاه ها اعلام آمادگي کرده و مابقي هزينه ها را بيمارستان ها و مراکزي که خواهان استفاده از اين دستگاه ها هستند تامين خواهند کرد.
رزاقي به طراحي تحقيقاتي مرکز تحقيقات کاربرد ليزر در علوم پزشکي اشاره کرد و گفت: در زمينه کاربرد ليزر در حوزه تشخيص بيماري ها و نشان دار کردن داروها براي درمان بيماري ها تحقيقاتي در اين مرکز در دست انجام است.

** تدوين نقشه راه ليزر
رئيس قطب علمي آموزشي کاربرد ليزر در علوم پزشکي با اشاره به تدوين `نقشه راه ليزر` طي سال هاي 89 و 90 با همکاري دست اندرکاران و کارشناسان حوزه علوم پزشکي و غيرپزشکي گفت: مرکز تحقيقات کاربرد ليزر در علوم پزشکي دانشگاه شهيد بهشتي از سال 1384 فعاليت خود را آغاز کرد و پس از تدوين اساس نامه اين مرکز، فعاليت ها در راستاي بومي سازي دانش ليزر در کشور آغاز شد.
رزاقي با بيان اينکه درمان پروستات با ليزر از سال 1372 در ايران آغاز شده است، افزود: در آن سال ها دستگاه ليزر پروستات و فيبر آن وارداتي بود که سبب مي شد هزينه هاي درماني بيماران افزايش يابد اما با ساخت نوع داخلي اين دستگاه توانستيم هزينه هاي بيماران را کاهش دهيم.

** جاذبه خاص ليزر در بين مردم
رئيس قطب علمي آموزشي کاربرد ليزر در علوم پزشکي با بيان اينکه ليزر در بين مردم جاذبه خاصي يافته است، افزود: برخي بيماران توقع دارند که هرگونه درمان پزشکي براي آنها با ليزر انجام شود؛ اين درحالي است که بايد بدانند همه اعمال پزشکي را نمي توان با ليزر انجام داد و تشخيص استفاده از ليزر به جاي جراحي برعهده پزشک معالج است.
رزاقي اظهار کرد: بيشتر بيماران مبتلا به پروستات تمايل دارند که به جاي جراحي باز پروستات، با ليزر بيماري آنها درمان شود زيرا هزينه هاي بستري، دارو و خدمات آنها کاهش مي يابد اما همه انواع پروستات را نمي توان با ليزر درمان کرد.
وي ميزان موفقيت استفاده از ليزر در درمان بيماري ها را هم اندازه جراحي عنوان کرد و افزود: علاوه بر اين ميزان عوارض درمان بيماري با استفاده از ليزر نسبت به جراحي بسيار کمتر است.
رزاقي گفت: حتي براي درمان واريس پا که معمولا از ليزر استفاده مي شود، گاهي نمي توان براي برخي بيماران از ليزر استفاده کرد بنابراين بهتر است بيماران براي استفاده از کاربردهاي ليزر در درمان بيماري خود اصرار نکنند و تشخيص آن را برعهده پزشک بگذارند.
دومين سمينار کاربرد ليزر در اورولوژي در روزهاي 18 و 19 آذرماه در دانشکده پرستاري دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي برگزار مي شود.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/3019/ساخت-6-دستگاه-ليزر-در-داخل-کشور
بستن   چاپ