ایرانیان جهان
انتقاد از تجميع پژوهش‌هاي حوزه مهندسي بافت در تهران/کسب رتبه 14 دنيا در حوزه علوم سلولي
چهارشنبه 28 مهر 1395 - 2:53:57 PM
ايسنا

دکتر اميرعلي حميديه روز چهارشنبه، 28 مهرماه در سومين کنگره سراسري پيشرفت‌هاي مهندسي بافت و پزشکي بازساختي که در مرکز همايشهاي رازي تهران برگزار شد، با تاکيد بر اينکه براي توسعه علوم و فناوري‌هاي مهندسي بافت نياز به  شناخت وضعيت سلامت کشور داريم، افزود: در يک زماني دغدغه کشورها جلوگيري و پيشگيري از مرگ مادران باردار، نوزادان و کودکان زير 5 سال بوده است که در حال حاضر مرگ کودکان و مادران کاهش يافته است.

وي با تاکيد بر اينکه در حال حاضر هرم سني دنيا در حال پير شدن است، خاطرنشان کرد: با افزايش سن اندام‌هاي بدن در حال از بين رفتن هستند و در دنيا سرمايه‌گذاري‌هاي فراواني براي ترميم بافت‌هاي از دست رفته بدن انجام داده‌اند.

حميديه با بيان اينکه در 10 سال آينده توليد قطعات يدکي بدن تبديل به يکي از صنايع خواهد شد، ادامه داد: بررسي‌هاي پايگاه‌هاي علوم مختلف نشان مي‌دهد که در هيچ شاخه‌اي از علوم پزشکي به اندازه علم سلول‌هاي بنيادي و سلول‌هاي بافت پيشرفت نداشته است.

دبير ستاد توسعه علوم سلول‌هاي بنيادي، پيوند ارگان را يک روش تسکيني توصيف و خاطرنشان کرد: پيوند ارگان نيازمند مصرف داروي زياد و صرف هزينه‌هاي بالايي است و اين در حالي است که هدف در درمان در حوزه پزشکي علاج قطعي بيماران است و در دنيا نيز بر همين اساس با سرعت باورنکردني به سمت توسعه سلول درماني در حال حرکت هستند.

وي با تاکيد براينکه در ايران نيز بايد اين علم به سرعت توسعه يابد، خاطرنشان کرد: بر اين اساس ستاد توسعه علوم سلول‌هاي بنيادي با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سه حوزه آموزش، پژوهش و توسعه منابع انساني فعاليت‌هاي جدي را در دستور کار دارد.

حميديه يکي از نگراني‌هاي جدي کشور را فارغ‌التحصيلان دوره دکتري رشته‌هاي مهندسي بافت و علوم سلولي دانست و افزود: در حال حاضر تعداد زيادي فارغ‌التحصيل دوره‌هاي دکتري مهندسي بافت در کشور داريم و اين در حالي است که کشور نياز زيادي به دانشجويان کارشناسي ارشد و تکنسين‌ها دارد.

وي با اشاره به وضعيت توسعه علمي علوم سلولي در کشور، گفت: در سال 2015 تعداد 143 پروژه در حوزه مهندسي بافت و طب بازساختي در کشور اجرايي شده است که اين تعداد در سال 2014 معادل 110 مورد بوده است.

حميديه با تاکيد براينکه بر اساس گزارش پايگاه اسکوپوس تا اکتبر 2016 تعداد مقالات ايران 1143 مورد بوده است، ادامه داد: اين تعداد در سال 2015 حدود 1060 مقاله گزارش شده است.

وي با اشاره به آخرين آمارهاي پاپ‌مد، تصريح کرد: بر اساس اين گزارش، در سال 2016 از سوي محققان ايراني 607 مقاله در حوزه‌هاي مرتبط با مهندسي بافت منتشر شده و اين تعداد در سال 2015 حدود 547 مقاله بوده است.

به گفته وي، رتبه ايران در اين حوزه در دنيا 20 بوده که در سال 2016 با انتشار 997 مقاله موفق به کسب رتبه 14 در دنيا شده است.

دبير ستاد توسعه علوم سلول‌هاي بنيادي رتبه ايران در منطقه را دوم ذکر کرد و افزود: ايران با توليد 5867 مقاله، با پشت سر گذاشتن ترکيه توانست رتبه دوم منطقه را از آن خود کند. تعداد مقالات منتشر شده از سوي ترکيه، 5238 مقاله بوده است.

حميديه با انتقاد از انتشار برخي از گفته‌ها در خصوص امنيت روش‌هاي سلول درماني با تاکيد بر اينکه ما بايد از اين ترس و نگراني عبور کنيم، اظهار کرد: ما بايد با گذراندن اصول اخلاقي به سمت توسعه علوم سلولي در کشور حرکت کنيم.

وي همچنين با تاکيد بر اينکه تحقيقات در حوزه مهندسي بافت و طب بازساختي در تهران تجميع شده است، يادآور شد: تعداد مقالات ISI درتهران 3556 مقاله است که اين تعداد براي شيراز 323 مقاله، در اصفهان 233 مقاله، در تبريز 201 مقاله، در مشهد 147 مقاله، در کرمان 80 مقاله و در يزد 73 مقاله گزارش شده است.

حميديه با بيان اينکه ايران تنها منحصر به تهران نمي‌شود، ابراز اميدواري کرد که با همکاري تمام دستگاه‌ها و وزارت‌خانه‌ها اقدام به توسعه طب بازساختي در کشور صورت گيرد.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/2933/انتقاد-از-تجميع-پژوهش‌هاي-حوزه-مهندسي-بافت-در-تهران-کسب-رتبه-14-دنيا-در-حوزه-علوم-سلولي
بستن   چاپ