ایرانیان جهان
ارائه حسگري براي شناسايي فلزات قليايي خاکي توسط محققان کشور
يکشنبه 25 مهر 1395 - 2:44:39 PM
ايسنا

بر اساس اين گزارش عنوان مقاله ارائه شده "مطالعه نظري بر روي توانايي نانو پپتيد حلقوي متشکل از گلايسين به عنوان حسگر براي شناسايي فلزات قليايي خاکي" است که موضوع اصلي آن در زمينه نانوبيوشيمي است که به لحاظ اهميت کاربردي آن، امروزه يکي از موضوعات جديد مورد توجه شيميدانان است.

پپتيدهاي حلقوي کاربردهاي زيادي در علوم زيست شناسي، شيمي و مواد دارند. به عنوان نمونه مي توان به حسگرهاي زيستي، موادحساس به نور،  عوامل ضدميکروبي، سيستم هاي انتقال دهنده انتخابي، قطعات الکترونيک مولکولي و ديگر کاربردهاي بالقوه آن در زيست شناسي، الکترونيک و اپتيک اشاره کرد.

همچنين مطالعات و تحقيقات زيادي بر روي نانوساختارهاي کووالانسي لوله‌اي شکل در طول دهه گذشته انجام شده است، در حالي که امروزه، نانو ساختارهاي لوله‌اي غير کووالانسي مانند نانوپپتيدهاي حلقوي که عمدتا با پيوندهاي هيدروژني قادر به ايجاد ساختارهاي لوله‌اي شکل هستند، به دليل خواص ويژه‌اي که از نظر کاربردي دارند بيشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.

در اين مقاله که بخشي از پروژه کارشناسي ارشد محمد خواني است و با راهنمايي دکتر محمد ايزديار و مشاوره دکترمحمدرضا حسين دخت انجام شده است، با استفاده از روش هاي نظري، نوع جديدي از حسگر بر پايه پپتيد حلقوي طراحي، مدل سازي و معرفي شده است که توانايي قابل توجهي براي شناسايي فلزات قليايي خاکي در فاز محلول به صورت انتخابي دارد. سيکلوپپتيد معرفي شده اين قابليت را دارد که در حضور کاتيون‌هاي فلزات قليايي خاکي مي‌تواند کاتيون بريليوم را به صورت انتخابي شناسايي کند.

مطالعات نظري انجام شده نشان مي دهد که برهمکنش‌هاي الکتروستاتيک مي توانند به عنوان يک عامل موثر در داشتن اين ويژگي به حساب آيند. مطالعات تکميلي روي اين موضوع بيانگر آن است که پارامترهايي مانند تغيير توالي آمينواسيدي، طول و قطر نانولوله به دست آمده از خودآرايي اين پپتيدهاي حلقوي به عنوان عوامل تنظيم کننده خواص حسگري به حساب مي آيند.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/2926/ارائه-حسگري-براي-شناسايي-فلزات-قليايي-خاکي-توسط-محققان-کشور
بستن   چاپ