ایرانیان جهان
اولين پردازنده يکپارچه شنوايي در ايران با حضور وزير علوم رونمايي شد
دوشنبه 19 مهر 1395 - 1:59:33 PM
ايرنا
رئيس دانشگاه صنعتي اميرکبير، مدير عامل بانک پاسارگارد، رئيس سازمان بهزيستي، رئيس صندوق نواوري و شکوفايي و جمعي از متخصصان گوش و حلق و بيني نيز در مراسم رونمايي از اولين پردازنده يکپارچه شنوايي حضور داشتند.
فرهادي در اين مراسم با ابراز خرسندي از ساخت اين دستگاه در کشور گفت: توانايي مراکز پژوهشي و محققان ايراني بسيار بالاست و در بازديد از اين مراکز شاهد اختراعات و نوآوري هاي بسيار پيچده تر هستيم و اميدوارم بزودي ديگر بخش هاي اين دستگاه نيز در کشور ساخته شده و محبور به واردات آن نباشيم.
رئيس انجمن کاشت حلزون افزود: ناشنوايي و کم شنوايي از معلوليت هايي است که خاموش است و به روشني معلوليت هاي ديگر بعد ظاهري ندارد ولي با درمان توسط دستگاه، بيمار از اين معلوليت رها مي شود و رشد طبيعي خودرا در اجتماع ادامه مي دهد.
وي افزود: در جهان 380 ميليون ناشنوا و کم شنوا وجود دارد، از اين ناشنوايي مشکل شايعي است و در کشور ما نيز متاسفانه سالانه بيش از 2 هزار نوزاد ناشنوا و کم شنوا به دنيا مي آيند که نيمي از آنها در صورت تشخيص،مي توانند از کاشت حلزون شنوايي بهره مند شده و آينده خوبي داشته باشند.
وزير علوم از مديريت، کارکنان و محققان دانشگاه صنعتي اميرکبير، صندوق نوآوري و شکوفايي و بانک پاسارگارد که در برهه هاي مختلف تاريخ 15 ساله اين پروژه به آن کمک کردند قدرداني کرد.
رئيس دانشگاه صنعتي اميرکبير نيز در اين مراسم با بيان تاريخچه اي از فرآيند دستگاه پردازنده يکپارچه شنوايي در ايران گفت: يکي از مهمترين حلقه هاي واسط پژوهش در کشور، وجود حامي مالي براي آن است که در اين پروژه با کمک بانک پاسارگارد و صندوق نوآوري و شکوفايي اين اتفاق رخ داد و اين پروژه به نتيجه رسيد.
احمد معتمدي افزود: ساخت دستگاه پردازنده يکپارچه شنوايي پايان نامه تحصيلي يکي از دانشجويان دانشگاه اميرکبير بود و اين نکته مثبتي است که دانشجويان دوره تحصيلات تکميلي، از آغاز دوره، موضوع پايان نامه خودرا در جهت رفع نيازهاي کشور انتخاب کنند.

** دانشگاه ها علت هاي ژنتيکي ناشنوايي را مورد پژوهش قرار دهند
معاون وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي و رئيس سازمان بهزيستي نيز گفت: از دانشگاه ها مي خواهيم علت هاي ژنتيکي ناشنوايي را مورد پژوهش قرار دهند.
انوشيروان محسني بندپي در مراسم رونمايي «تاپس +» - + tapps - براي بيماران کاشت حلزون شنوايي ساخت ايران اظهار کرد: ناشنوايي يک معلوليت پنهان است و بررسي نشان مي دهد 2 تا 4 نفر از هر هزار تولد به مشکل ناشنوايي مبتلا هستند.
وي با تأکيد بر اينکه بايد پوشش غربالگري را در کشور افزايش دهيم، تصريح کرد: از يک ميليون و 500 هزار تولد، يک ميليون و 76 هزار نفر غربالگري شدند و امسال تعهد کرديم اين پوشش به بالاي 90 درصد برسد.
رئيس سازمان بهزيستي ايران با اشاره به اينکه 50 درصد مشکلات ناشنوايي ناشي از اختلالات ژنتيکي است خاطرنشان کرد: در برخي از استان ها اين شيوع بيشتر است و نيازمنديم در اين استان ها ژن هاي ايجاد اين اختلالات را شناسايي کنيم و در اين زمينه از دانشگاه ها مي خواهيم علت هاي ژنتيکي ناشنوايي را مورد بررسي قرار دهند.

** مشارکت بانک پاسارگاد در انجام پروژه هاي دانشگاهي
مدير عامل بانک پاسارگاد نيز در اين مراسم از مشارکت ين بانک در انجام پروژه هاي دانشگاهي خبر داد.
مجيد قاسمي در مراسم رونمايي «تاپس +» براي بيماران کاشت حلزون شنوايي ساخت ايران با تشکر از متخصصاني که 18 سال از عمر خود را در راستاي دستيابي به اين روش براي بيماران کاشت حلزون شنوايي صرف کرده اند، اظهار داشت: استعدادهاي ايرانيان بسيار زياد است و اميدواريم در آينده شاهد توفيقات بيشتري در تحقيقات و نتايج فعاليت هاي علمي استادان باشيم.
وي با بيان اينکه بانک پاسارگاد بودجه مناسبي را هر ساله براي مسئوليت هاي اجتماعي اختصاص مي دهد خاطرنشان کرد: وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اگر هدايت پروژه هاي تحقيقاتي را برعهده گيرد، ضمن آنکه دولت در اين زمينه توجه جدي دارد بانک پاسارگاد نيز در حد توان از هيچ تلاشي دريغ نخواهد کرد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/2917/اولين-پردازنده-يکپارچه-شنوايي-در-ايران-با-حضور-وزير-علوم-رونمايي-شد
بستن   چاپ