ایرانیان جهان
موفقيت متخصصان ايراني در توليد دستکش جراحي قابل استفاده با دست مرطوب
شنبه 6 مهر 1392 - 8:33:48 AM
ايسنا
اصغر فرج زاده اهري، مجري طرح توليد در حاشيه سي و هشتمين کنگره ميان دوره اي جامعه جراحان شاخه آذربايجان غربي که با حضور جراحان سراسر کشور در اروميه برگزارشد با اعلام اين خبر گفت: از آنجايي که يکي از نيازهاي جراحان حين کار استفاده از دستکشي بود که در شرايط تعريق دست يا پس از شستشو، بدون نياز به خشک کردن قابل پوشيدن باشد با بررسي‌هاي پژوهشي و اجرايي خود به تازگي موفق به توليد دستکش « WET DON » شديم.

 وي با بيان اينکه تعويض سريع دستکش در برخي جراحي‌ها بسيار حياتي است و بسياري اوقات، پزشک دست شسته و مجبور به صرف مدت زماني براي خشک کردن دستهايش است، افزود: اين عوامل موجب شد تا به فکر توليد محصولي نوين باشيم از اين رو با همکاري يکي از بزرگترين کارخانه‌هاي توليد دستکش جراحي مالزي موفق به توليد دستکشي شديم که با دست مرطوب نيز قابل پوشيدن است.

 فرج زاده اهري گفت: اين دستکش علاوه بر اين که عاري از پودر است و تمام مزاياي يک دستکش خوب را دارد، براي پوشيدن آن احتياج به هيچ تمهيداتي ندارد و در هر زمان با هر ميزان رطوبت دست، قابل استفاده است.

 وي افزود: دستکش حرير ايران با توليد سالانه 60 ميليون جفت دستکش جراحي و 200 ميليون عدد دستکش معاينه از نوع لاتکس و نيتريل به عنوان تنها توليد کننده دستکش نيتريل در کشور محسوب مي‌شود و در صورت حمايت‌هاي داخلي و کاهش واردات قادر خواهد بود تا صد درصد نياز داخلي را نيز ظرف مدت کوتاه تامين و براي دو هزار نفر اشتغال ايجاد کند.

 فرج زاده اهري با تاکيد بر اينکه محصولات مختلف با دارا بودن نشان و تائيديه استاندارد ملي ايران انواع گواهينامه‌هاي بين‌المللي از جمله ISO 9001 / ISO 10002 / ISO 13485 / و به ويژه CE اروپا هم‌اکنون به کشورهاي روسيه، اکراين، ترکيه، آذربايجان، امارات متحده عربي، عراق، افغانستان و... صادر مي شود، افزود:لاتکس طبيعي، وينيل و نيتريل هرکدام مي تواند، تشکيل دهنده دستکش‌هاي معاينه باشد. تنها مزيت استفاده از ماده PVC در دستکش‌هاي نوع وينيل، ارزان بودن قيمت آن است و هيچ برتري به لاتکس و نيتريل ندارد.

 وي گفت: از آنجايي که ماده نيتريل کاملاً سنتتيک است و هيچ حساسيت، بو و عوارضي را براي پوست دست به همراه ندارد، براي مصرف بيشتر توصيه مي‌شود.

 وي با بيان اينکه لاتکس طبيعي به خاطر دوام و کشش خوب، مناسب است اما متاسفانه تعداد زيادي از مصرف‌کنندگان به طور طبيعي به اين ماده آلرژي دارند که الزاماً بايد از دستکش نيتريل استفاده کنند، افزود: دستکش جراحي براي کارهاي ظريف جراحي بايد از خاصيت کش‌ساني و الاستيسيته خوبي برخوردار و قالب دست پزشک شده تا اجازه سهولت کار بدهد، از اينرو نمي‌تواند از جنس نيتريل باشد.

 فرج زاده اهري گفت: 99 درصد مصرف دستکش جراحي در جهان از لاتکس است ولي آن دسته از جراحاني که به دستکش لاتکس حساسيت داشته باشند بهتر است از دستکش با ماده اوليه «نئوپرين» استفاده کنند که يک لاتکس طبيعي خيلي خالص و بدون عوارض است.

 مديرعامل شرکت توليدکننده اين دستکش‌ها گفت: در کشورمان و اکثر کشورهاي جهان از ماده اوليه ايزوپرين براي توليد 99 درصد دستکش‌ها استفاده مي‌شود و در موارد خاص براي توليد دستکش ضد حساسيت جراحي از ماده نئوپرين استفاده مي‌شود که سه برابر گران‌تر است.

وي گفت:از آنجايي که مصرف کننده (کادر پزشکي و درماني) در اکثر مراکز درماني کشور در خريد دخالت ندارد و واحد تدارکات اين اقدام را انجام مي‌دهد، قيمت پايين، اولويت خريد داشته و بر همين اساس بسياري از اوقات از دستکش‌هاي نامرغوب توليد کشورهاي چين و مالزي که در شرايط به مراتب ضعيف‌تر از ايران توليد مي‌شود، خريداري مي‌کنند.

 اين توليد کننده نمونه کشور گفت: هم اکنون قادر به توليد و رفع بالغ بر 60 درصد نياز دستکش‌هاي جراحي کشور هستيم و حتي از نظر کيفي تاکنون يک مورد هم گزارش عيب و نقص يا حساسيت واصل نشده است.

 به گفته فرج زاده اهري، متخصصان کارخانه براي حساسيت‌زدايي تلاش فراواني مي‌کنند به اين صورت که براي از بين بردن پروتئين‌هاي عامل حساسيت در دستکش، ساعتها آن را شستشو مي‌دهند که اين کار بسيار هزينه‌بر بوده و پس از اين اقدام به دليل نازک بودن دستکش، فعاليت خشک کردن آن نيز بسيار دشوار و انرژي بر است.

 وي افزود: فرايند مذکورهمان چيزي است که در ايران انجام مي‌شود و در کشورهايي مثل مالزي و چين به خاطر گران بودن پروسه انجام نمي‌شود از اين رو قيمت تمام شده پائين آمده و بازار داخل را در اختيار مي‌گيرد، کيفيت را فداي قيمت نکرده‌ايم اما دستکش‌هاي وارداتي هيچ متولي ندارد و در صورت بروز هرگونه مشکل، توليد کننده‌اي وجود ندارد که پاسخگو باشد و حداکثر وارد کننده مربوطه در دفعات بعدي از منابع ديگر و جديد خريد مي نمايد.

 فرج زاده اهري گفت: اين که دستکش جراحي توليد داخل را در کنار نمونه چيني قرار داده و به خاطر ارزان بودن از نوع چيني خريداري شود، اقدامي غير منصفانه است و بايد تجديدنظر شود.

 وي تصريح کرد: بعد از مطالعات فراوان مشخص شد وجود پودر در دستکش‌هاي جراحي يکي از دلايل ايجاد حساسيت در مصرف‌کنندگان است. بخشي از اين حساسيت مربوط به پودري است که براي راحت پوشيدن اضافه مي‌شود. اغلب از نشاسته ذرت و در مواردي دستکش‌هاي وارداتي به دليل گراني نشاسته ذرت، از مواد معدني مثل کربنات کلسيم يا تالک به عنوان پودر استفاده مي‌شود. اين پودرها علاوه بر حساسيت در پوست پزشک (جراح) منجر به عفونت‌هاي ثانويه در بيماران مي‌شود که براي نخستين‌بار در کشور، موفق به توليد، انواع دستکش جراحي عاري از پودر (op- perfect. P.F) شديم.

 مجري طرح توليد دستکش نوين جراحي، گفت: با نوعي فناوري در توليد، شرايطي فراهم کرديم تا حالت چسبندگي دستکش حين پوشيدن کاهش يافته همچنين با اقدامي ديگر در داخل دستکش آن را به گونه‌اي عمل آوري مي‌کنيم که وارد کردن دست به داخل دستکش آسان شود.

 وي در پايان گفت: اگر بخش سلامت کشور با مصرف خود بتواند ما را حمايت کند در مدت کوتاهي به نقطه‌اي مي‌رسيم که صد در صد نياز داخل به انواع دستکش‌هاي جراحي و معاينه را برطرف مي‌کنيم؛ ما قادر خواهيم بود تا ظرفيت توليد را به پنج برابر ميزان امروز ارتقاء دهيم. تنها خواسته ما نظارت بيشتر و دقيق بر واردات همچنين جلوگيري از قاچاق است که شرايط را براي افزايش مصرف از توليدات داخلي بالا خواهد برد. وزارت بهداشت به خصوص اداره کل تجهيزات پزشکي وزارت بهداشت، همچنين ستاد مبارزه با قاچاق کالا مي‌توانند کمک فراواني در اين خصوص قائل شوند


http://www.ilandnews.ir/fa/News/235/موفقيت-متخصصان-ايراني-در-توليد-دستکش-جراحي-قابل-استفاده-با-دست-مرطوب
بستن   چاپ