ایرانیان جهان
گزارش شهر از هزینه هایی که یک بیمار کرونایی باید پرداخت کند
آشفتگی در هزینه‌های درمان کرونا
يکشنبه 6 مهر 1399 - 10:00:26
ایرانیان جهان - شهر: پراکندگی قیمت‌ هزینه‌های درمان در بیمارستان‌ها سبب شده تا نتوان برآورد دقیقی از هزینه درمان کرونا به دست آورد، اما بر اساس گفته‌های مسئولان هزینه درمان در مراکز درمانی دولتی، حدود 9 میلیون تومان است.

به گزارش خبرنگار شهر ، هزینه‌های درمان برای یک بیمار مبتلا به کرونا در واقعیت، مانند خیلی چیزهای دیگر با آنچه که مسئولان می‌گویند متفاوت است. مثلا در یک مورد، مسئولان دولتی همچنان می‌گویند 90 درصد از هزینه‌های درمان کرونا در مراکز دولتی بر عهده بیمارستان است، اما کسانی که به این بیماری مبتلا شدند می‌گویند نه تنها بیشتر هزینه‌های درمان را خودشان پرداخت کرده‌اند، بلکه هزینه لباس، ماسک، دستکش و الکل کادر درمان هم در فاکتورشان بوده‌ است.
گرچه کسانی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند بیشتر در معرض این بیماری هستند اما حتی کسانی که خود را مقید به رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی می‌کنند هم در معرض گرفتار شدن به کرونا هستند. حالا اگر هر کدام از این دو گروه به کرونا مبتلا شود، این ویروس چقدر خرج روی دستشان می‌گذارد؟
سه تست با پنج قیمت
در مرحله نخست، از هر فرد دارای علائم کرونا تست گرفته می‌شود، در این مورد هم مانند بسیاری از کالاهای دیگر در ایران چندین قیمت وجود دارد؛ قیمت تست از طریق آزمایش خون (آنتی بادی) در مراکز درمانی دولتی و با ارایه دفترچه بیمه حدود 30 تا 60 هزار تومان و در بیمارستان‌های خصوصی حدود 200 تا 400 هزار تومان است. این در شرایطی است که در دوم مرداد امسال، سید سجاد رضوی، رییس دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت گفته بود: «هنوز موثر بودن این نوع تست به اثبات نرسیده و به همین دلیل تعرفه مشخصی از سوی هیات وزیران برای آن تعیین و تصویب نشده و در حال حاضر هزینه‌ای که برای تست‌های سرولوژی پرداخته می‌شود، آزاد است.»
تست مخاط بینی و حلق (PCR) هم نوع دوم تست کروناست که البته اگر با دستور پزشک باشد و فرد مبتلا بیمه داشته باشد و از همه مهم تر کیت تشخیص وجود داشته باشد، با تعرفه دولتی چیزی در حدود 100 تا 350 هزار تومان هزینه دارد. اما این قیمت در آزمایشگاه‌های خصوصی از 550 تا یک میلیون تومان هم می‌رسد. این در شرایطی که مسئولان وزارت بهداشت اعلام کرده‌اند؛ اگر شخصی بخواهد به آزمایشگاه‌های خصوصی مراجعه کند، برای تست مولکولی یا PCR باید هزینه آزاد و حدود 250 هزار تومان پرداخت کند. در صورت تشخیص پزشک، فرد مبتلا به کرونا، یک تست دیگر هم باید بدهد، آن هم اسکن ریه است که هزینه این تست در مراکز درمانی خصوصی و دولتی 120 تا 400 هزار تومان است.
یک هفته بستری ؛ 35 میلیون تومان
بعد از انجام تست‌ها، در صورتی که فرد مبتلا، نیاز به بستری داشته باشد، هزینه‌های دیگر را باید به لیست هزینه‌های درمانش اضافه کند. پیشتر قاسم جان بابایی معاونت درمان وزارت بهداشت گفته بود: «متوسط هزینه درمان کرونایی‌ها در هر پرونده برای بیمارستان حدود پنج میلیون تومان در بخش مراقبت‌های ویژه و دو میلیون و 500 هزار تومان در بخش عادی است. البته به این هزینه‌ها باید لوازم حفاظتی پرستاران و پزشکان را هم اضافه کرد که در بخش عادی حدود 200 هزار تومان و در بخش‌های ویژه 400 هزار تومان است.» اما واقعیت چیز دیگریست. بر اساس گفته‌های بیماران و برخی اخبار؛ تعرفه مشخص و ثابتی در زمینه هزینه بستری بیماران مبتلا به کرونا چه در بیمارستان‌های دولتی و چه در خصوصی وجود ندارد. در بیمارستان‌های خصوصی هزینه درمان برای یک هفته بستری به طور میانگین 35 میلیون تومان و اگر شدت بیماری و مدت زمان بستری افزایش پیدا کند، این هزینه به 100 میلیون هم می‌رسد.
بر اساس گفته‌های مسئولان وزارت بهداشت، هزینه بستری در بیمارستان دولتی به ازای هر شب 450 هزار تومان است و در صورتی که فرد بیمار نیاز به یک هفته بستری داشته باشد باید سه میلیون و 150 هزار تومان هزینه کند، البته سیدمحمد حسینی، مدیرکل بیمه سلامت استان تهران درباره هزینه درمان بیماران کرونایی گفته بود: «هزینه درمان بیماران کرونایی با توجه به شرایط تفاوت می‌کند و درمان کرونا برای یک نفر بین 700 هزار تا 80 میلیون تومان می‌تواند هزینه داشته باشد، میانگین هزینه درمان کرونا با توجه به شرایط مختلف بیماران محاسبه نشده است، اما به طور معمول هزینه درمان کرونا در بخش‌های عادی بین 6 تا هشت میلیون تومان و در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیش از 18 میلیون تومان برآورد می‌شود.» پیشتر حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از هزینه های 15 تا 54 میلیون تومانی بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های دولتی خبر داده بود.
آشفتگی در هزینه درمان چه در بخش دولتی و چه بخش خصوصی سبب شده تا بیمارانی که دستشان به هیچ جا بند نیست، به پرداخت صورت‌حساب‌های چند 10 و حتی صد میلیونی تن دهند و در کنار همه این هزینه‌ها، هزینه دارو را هم باید اضافه کرد که آن هم با قیمت 6 تا 20 میلیون تومان به فروش می‌رسد.
خبرنگار : فریبا رحمانی

http://www.ilandnews.ir/fa/News/185101/آشفتگی-در-هزینه‌های-درمان-کرونا
بستن   چاپ