ایرانیان جهان
آموخته های زیست شناسی دانش آموزان ایران در محک رقابت جهانی
سه شنبه 26 تیر 1397 - 6:59:11 AM
ایرنا
ایرانیان جهان- بیست و نهمین المپیاد جهانی زیست شناسی 2018  در هتل اسپیناس پالاس تهران آغاز شد و تا 31 تیرماه ادامه خواهد داشت.
دانش آموزان شرکت کننده که بخشی از پیشرفت و یافته های تازه علمی در این حوزه به تلاش شان بستگی دارد؛ برای رقابتی دیگر خود را آماده کرده اند.
نمایندگان بیش از 70 کشور که 23 کشور از آن اروپایی است در این المپیاد حضور یافته اند. «پارمیدا سادات پزشکی»، «سارا محمدی»، «نیکان امیرخانی» و «مهدی مسرور» نیز چهار امید ایران برای کسب مدال های رنگارنگ در این دوره از المپیاد هستند.

** گپ و گفتِ سکانداران دانش آموزی زیست شناسی در یک قاب
در آیین گشایش المپیاد، پس از اتمام مراسم رژه و معرفی تیم های حاضر در المپیاد، رقیبان در سالن استراحت حاضر شدند. اینجا دیگر سخن ملیت، نژاد و مذهب نبود. شرکت کنندگان با اشتیاق در باره المپیاد و اینکه از کدام کشور شرکت کرده اند با هم گفت وگو می کردند. سلفی گرفتن ها و عکس های دسته جمعی هم تمامی نداشت.
دانش آموزان المپیادی و نخبه های زیست شناسی ایران با اشتیاق با اعضای تیم های خارجی گفت وگو می کردند. مدال آوران دوره های قبلی المپیاد نیز حضور داشتند و به شرکت کنندگان قوت قلب و اعتماد به نفس می دادند. در گوشه ای دیگر، استادان زیست شناسی در گفت وگو با شاگردان خود به حضور آنان در لباس نخبگان و افتخارآفرینان کشور می بالیدند.
کری خوانی نخبگان زیست شناسی ایران برای شرکت کنندگان خارجی نیز قابل توجه بود. چه آنجا که رقیبان برای معرفی روی صحنه می آمدند و درِ گوشی های دانش آموزان ایرانی با دیدن چهره های شاخص زیست شناسی بالا می گرفت و چه در زمان استراحت در سالن و در خلال گفت وگو با اعضای تیم های خارجی. هر کدام یقین داشتند که پیروز میدان خواهند بود.
آنچه بیش از همه با دیدن چنین صحنه هایی از تعامل و تبادل فرهنگ و اطلاعات علمی به ذهن می رسید، لزوم توجه بیشتر به برگزاری این قبیل مراسم در کشور و حضور نخبگان کم سن و سال ایران است. به طور حتم تعامل بیشتر با همسالان و چهره های برجسته علمی، فضای رقابتی را تقویت کرده و به درخشش بیشتر ظرفیت های علمی ایران در جهان کمک خواهد کرد.

** المپیادی ها چشم انتظار تجهیز آزمایشگاه ها
سادات پزشکی عضور تیم ملی المپیاد زیست شناسی ایران اظهار داشت: امسال نسبت به دوره های پیشین، تعداد بیشتری از شرکت ها حضور یافته اند و این به معنی بالا بودن سطح مسابقات است.
وی که از تلاش بسیار با کسب مدال طلا در این مسابقات سخن می گفت، از مسئولان و برنامه ریزان آموزشی کشور خواست تا ضمن توجه بیشتر به المپیادهای جهانی، به بخش آزمایشگاه ها که در المپیاد زیست 50 درصد از نمره را به خود اختصاص می دهد، توجه کنند.
وی در ادامه از عرم راسخ خود برای کسب مدال طلا و سرفرازی ایران در این المپیاد گفت.
مسرور نیز دیگر عضو تیم ملی ایران در این المپیاد چالش اصلی دانش آموزان المپیادی را کمبود تجهیزات و آزمایشگاه ها عنوان کرد و گفت: به کسب مدال بسیار امیدوار هستم اما مهمترین مشکل ما تجهیزات آزمایشگاهی است که البته معضل زمان حال نیست. این مشکل سال هاست که وجود دارد. امیدوارم میزبانی ایران در این دوره از المپیاد مسئولان را به توجه و رسیدگی وادار کند.
«امیرحسین زارع» دارنده مدال طلای کشوری در سال 1396 هم معتقد است در حال حاضر دانش آموزان ایرانی و به ویژه شرکت کنندگان در دوره های مختلف المپیاد، از نظر تئوری نسبت به رقیبان اصلی مانند چین و آمریکا چیزی کم ندارند بلکه وجود برخی کاستی ها در بخش آزمایشگاه ممکن است گاهی مانعی بر درخشش هر چه بیشتر تیم های ایران در المپیاد زیست شود.
زارع افزود: در حال حاضر نیازمند زیرساخت هایی در بخش تجهیزات آزمایشگاهی هستیم تا با تمرین هرچه بیشتر بتوانیم رتبه بهتری کسب کنیم.
به گفته وی، تنها مساله ای که باعث می شود ایران از تیم های پرقدرت و رقیب در این المپیاد باز بماند، کمبود امکانات به ویژه در شهرستان ها است. شرایط دانش آموزان تهران بهتر از شهرستان است اما با وجود این، این بخش نیازمند آموزش و تجهیز هرچه بیشتر است. بسیاری از آموزش ها به دوره پس از دریافت مدال محدود می شود در حالی که عمومی تر کردن این امکان، دانش کلی را در این زمینه افزایش داده و به طور منطقی نتایج بهترین را آنِ ایران می کند.
زارع تاکید کرد: دانش آموزان ایرانی در تئوری به اندازه کشورهای صدر جدول مدال ها، قوی هستند.

** ایران و چین؛ رقیبان اصلی
«آنا لاندرن» یکی از شرکت کنندگان تیم کشور سوئد  در باره اصلی ترین رقیبان المپیاد گفت: تقریبا همه شرکت کنندگان قوی هستند و می توانند رقیب ما باشند. رقابت بسیاری سختی برقرار است. بهترین ها از هر کشور حاضر شده اند اما آنچه به نظر می رسد این است که کشورهای چین و ایران با توجه به سابقه های مدال آوری شان جزو تیم های رقیب به شمار می آیند.
وی همچنین زیست شناسی را علمی مهم برای زندگی بشر توصیف کرد و دانش پزشکی و میکروبیولوژی را از مهمترین شاخه های آن برشمرد و گفت: برگزاری چنین المپیادهایی فرصتی برای آزمایش و شناسایی استعدادهای این رشته است.
دوره قبلی المپیاد جهانی زیست شناسی در انگلستان برگزار شد که طی آن، دانش ‌آموزان کشورمان به 2 مدال طلا و 2 نقره دست یافتند. دانش آموزان ایرانی تاکنون موفق به کسب 72 مدال در المپیاد جهانی زیست ‌شناسی شدند. المپیاد جهانی زیست شناسی در سال 2019 در کشور مجارستان برگزار خواهد شد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/11339/آموخته-های-زیست-شناسی-دانش-آموزان-ایران-در-محک-رقابت-جهانی
بستن   چاپ