پایگاه خبری تحلیلی ایرانیان جهان

آخرين مطالب

کاهش آلرژی به محصولات لبنی با باکتری‌های بومی ایران ایرانیان آسیا

کاهش آلرژی به محصولات لبنی با باکتری‌های بومی ایران

  بزرگنمايي:

ایران درجهان- ایجاد حساسیت با مصرف برخی مواد غذایی ششمین مشکلی است که به گفته سازمان بهداشت جهانی سلامتی انسان را تهدید می کند.

در این میان حساسیت به شیر گاو از رایج‌ترین حساسیت‌های غذایی است که طیف گسترده‌ای از افراد از آن رنج می‌برند. این مشکل در کودکان بارزتر است، زیرا مجاری گوارشی و سیستم ایمنی غیر تکامل یافته‌تری دارند.

حساسیت به شیر گاو در حدود 5 درصد از جمعیت کودکان مشاهده شده‌است، که رقم نسبتاَ بالایی است. از طرف دیگر شیر، یک غذای کامل محسوب می‌شود و حاوی مواد مغذی و مورد نیاز بدن است که مصرف روزانه آن جهت تامین مواد مورد نیاز بدن ضروری است. در شیر گاو، پروتئین‌هایی مانند بتالاکتوگلوبولین، آلفالاکتوگلوبولین و کازئین وجود دارد که بیشترین حساسیت‌های غذایی نسبت به این ماده مغذی به دلیل وجود همین پروتئین‌هاست.

این مسئله باعث شد پژوهشگران کشور در طرحی با عنوان «ارزیابی فعالیت پروتئولیتیکی باکتری‌های اسید لاکتیک جداسازی  شده از محصولات لبنی بومی ایران بر کاهش حساسیت‌زایی پروتئین های شیر گاو» باکتری های لاکتیک اسید را از محصولات لبنی بومی ایران جداسازی و بهترین آنها را از نظر فعالیت پروتئولیتیکی انتخاب کنند. 

باکتری‌های لاکتیک‌اسید با منشاء محصولات لبنی سنتی، می‌توانند با خاصیت پروتئولیتیکی خود، پروتئین‌های حساسیت‌زای شیر را تخریب کنند. این باکتری‌ها، با استفاده از پروتئینازهای خود، با هیدرولیز پروتئین‌های شیر به عنوان منبع غذایی برای فعالیت‌های متابولیسمی، آمینواسیدهای ضروری برای رشد خود را تامین می‌کنند.

با پروتئولیز این پروتئین‌ها، احتمال تخریب یا حذف اپی‌توپ‌های حساسیت‌زای موجود بر روی پروتئین های حساسیت زای شیر وجود خواهد داشت و در نتیجه می توان کاهش حساسیت نسبت به پروتئین‌های حساسیت زا را مشاهده کرد.

از طرفی طی تجزیه پروتئین ها توسط باکتری های لاکتیک اسید، اسیدآمینه و ویتامین‌هایی تولید می‌شود که جذب گوارشی بهتری دارند و برای بدن مفید هستند. طی این پژوهش باکتری های لاکتیک اسید از محصولات لبنی بومی ایران جداسازی و بهترین آنها از نظر فعالیت پروتئولیتیکی انتخاب می شود.

سپس اثر فعالیت تخریب کنندگی آنزیم های پروتئولیتیکی این باکتری ها بر روی ساختار اپی‌توپ‌های حساسیت‌زای مهمترین پروتئین های حساسیت زای شیر بوسیله تکنیک های و RP-HPLC بررسی می شود. در نتیجه این فرآیند، ایزوله‌های باکتری با بیشترین فعالیت پروتئولیتیکی جداسازی می شوند.

در نهایت در صورت کاهش حساسیت‌زایی محصولات لبنی حاصل از فعالیت پروتئولیتیکی این باکتری‌ها، درصد زیادی از جمعیت به خصوص نوزادان و کودکان، می‌توانند از این ماده غذایی ارزشمند بهره‌مند شوند. همچنین می توان به وسیله این باکتری های بومی ایران به سمت تولید استارترهای ماست و پنیر با خاصیت کاهش آلرژی پرداخت و در نهایت علاوه بر اینکه کشور بی نیاز از واردات استارتر خواهد شد، استفاده اینگونه استارترهای دارای خاصیت کاهش آلرژی باعث افزایش مصرف سرانه محصولات لبنی نیز خواهند شد.

از آنجا که پروتئین‌های بتالاکتوگلوبولین و کازئین مهمترین پروتئین های حساسیت‌زای شیر گاو هستند، که منجر به واکنش‌های شدید سیستم ایمنی در افراد دارای حساسیت به شیر گاو می‌شوند.

هدف اصلی در این پژوهش در ابتدا جداسازی و بررسی خصوصیات پروتئولیتیکی باکتری‌های بومی محصولات لبنی ایران است. هدف جداسازی باکتری هایی است که استفاده از آنها باعث کاهش حساسیت‌زایی محصولات لبنی و تولید محصولی مناسب برای افراد با حساسیت به محصولات لبنی شود.

بررسی فعالیت پروتئولیتیکی این باکتری ها بر روی پروتئین های حساسیت زای شیر با استفاده از تکنیک های مختلف SDS-PAGE و RP-HPLC دنبال می شود. در ادامه باکتری های با خاصیت پروتئولیتیکی بالا بر روی هیدرولیز پروتئین های حساسیت زای شیر انتخاب و اثر پروتئولیتیکی آنها بر خاصیت حساسیت زایی دو نوع پروتئین حساسیت زای عمده شیر شامل کازئین ها و بتالاکتوگلوبولین با استفاده از آزمایش های الایزای ‌رقابتی در حضور سرم بیماران حساس به شیر گاو بررسی می شود.

هدف نهایی معرفی باکتری هایی است که علاوه بر داشتن منشأ بومی با خاصیت پروتئولیتیکی بالا، می توانند جهت تولید استارترهای ماست و پنیر برای تولید محصولات لبنی با خاصیت کاهش آلرژی به کار روند.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

سنگاپور میزبان اولین دیتاسنتر فیس‌بوک در آسیا

سیطره‌ی احتمالی چین بر اینترنت، چه پیامدهایی را به بار می‌آورد

اسنپ دراگون 850 روی جدیدترین محصول لنوو با سریع‌ترین ویندوز 10

جک ما، بنیان‌گذار علی‌ بابا به‌زودی این شرکت را ترک می‌کند

انقلاب رباتیکی آسیا، چه پیامدی برای کارگران دارد

ثبت نمایندگی و واردات لاستیک چینی آزاد شد

پرفروش ترین کالاهای دنیای تکنولوژی در قلب شیائومی سیتی

آونتورا چاپرز، اولین برند موتورسیکلت چاپر در هندوستان

کپسول گیاهی درمان زخم معده ساخت محققان ایرانی وارد بازار شد

امکان اندازه‌گیری طیف نوری در ناحیه فرابنفش و مرئی فراهم شد

عرضه دارویی برای درمان قطعی صرع با استفاده از 3 گیاه/تولید انبوه در سال آینده

مازندران ، طرح غربالگری سرطان دهان را اجرایی کرد

دستگاه تست ایمپلنت زانو ساخته شد/ ارزیابی عمر مفید ایمپلنت

تولید نانوذرات با کیفیت بالا از گیاه مرزه

استفاده از گیاهان بومی آذربایجان برای درمان ناباروری

کنترل باکتری و بوی بد هوای مترو با فناوری نانو

امگا 3؛ درمانی طبیعی برای آسیب‌های شیمیایی

ربات امدادرسان تونل‌های بین شهری اختراع شد

تولید موفقیت آمیز نانوذرات دارویی مقابله با سرطان در دانشگاه کاشان

ایجاد پیست کارتینگ خورشیدی بوسیله خودروهای برقی بومی در زاهدان

مبارزه با سرطان به دستاورد تازه رسید

طرح کلان ملی «شبکه هوشمند برق ایران و پیاده سازی نمونه» انجام شد

ساخت دستگاهی برای کاهش اثرات وزوز گوش/راه دشوار رسیدن به بازار برای شرکت‌های فناور

تجاری‌سازی پلت‌فرم ربات‌های صنعتی توسط دانشگاه آزاد قزوین

تشخیص به هنگام بیماری‌های دریچه قلبی

ساخت نوعی آنتی‌بادی‌ برای درمان سرطان‌ پستان/تلاش برای ردیابی سلول‌های سرطانی با نانوذرات

افزایش سطح مطالبات عمومی برای استفاده از خدمات فناوری فضایی

ساخت دستگاه کمکی پمپاژ خون برای بیماران قلبی

تولید پودری برای درمان دیابت از کلاهک میوه بادمجان

نانو داروی جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ تولید شد

توانمندی ایران در ارائه خدمات تعمیر و نگهداری هواپیما

اجرای جدیدترین روش پیوند عصب برای بهبود عوارض ضایعه نخاعی در کشور

ماهواره های ناهید1 و پارس 1 تا پایان سال آماده پرتاب می شوند

فیلتر هوای آنتی باکتریال کولر آبی با فناوری نانو ساخته شد

توسعه واسط های مغز رایانه برای درمان اختلالات عصبی

تولید ماسکهای معطر دارویی با خاصیت درمان سرماخوردگی

ساخت دستگاه آشکارساز لیزری اسانس‌های طبیعی در دانشگاه یزد

معجزه پرده جنینی در ترمیم زخم‌ها و سوختگی ها/ دستاوردی جدید در جراحی‌های چشم

کاهش آلرژی به محصولات لبنی با باکتری‌های بومی ایران

تولید نانوالیافی برای صنایع غذایی از دانه گیاه کتان

کشف خاصیت ترمیم کنندگی سلول‌های برداشت شده از جراحی قلب

تنوع سبد انرژی با فناوری/ سوخت زیستی منجی منابع ملی می شود

دستگاه فیزیوتراپی قابل نصب روی مبلمان طراحی شد

درمان بیماری‌ها با کمک بازی‌های شناختی

سنتز نانوکاتالیستی که یک گاز خطرناک را به سوخت پاک تبدیل می‌کند

افزایش اثرات درمانی داروهای ضد فشار خون با فناوری نانو

واکسن HPV ایرانی به مرحله پایانی تولید رسید

جلوگیری از رشد جلبک در تاسیسات دریایی با امواج الکترو مغناطیسی

ربات نرم پوشیدنی برای توانبخشی دست طراحی شد

تولید نانوکامپوزیت‌ و جاذب‌های هوشمند سبز با عصاره دارچین