پایگاه خبری تحلیلی ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تولید نانوالیافی برای صنایع غذایی از دانه گیاه کتان ایرانیان آسیا

تولید نانوالیافی برای صنایع غذایی از دانه گیاه کتان

  بزرگنمايي:

ایران درجهان- سمیرا حداد از محققان این طرح دانه گیاه کتان را یک منبع مهم جهت استخراج ماده مورد نیاز در تولید نانوالیاف دانست و افزود: در این تحقیق، نانو الیافی از موسیلاژ دانه گیاه کتان که می‌تواند محصول جانبی کارگاه‌های تولید کننده روغن کتان (بزرک) باشد، تولید شده است.

وی با بیان اینکه برای بهبود خواص این نانوالیاف از یک پلیمر سنتزی استفاده شد، اظهار کرد: از آنجایی‌ که از ضایعات کارگاه روغن‌کشی می‌توان به‌ عنوان ماده اولیه جهت تولید این نانوالیاف استفاده کرد، بنابراین انتظار می‌رود هزینه نهایی تولید این نانوالیاف نسبت به نمونه‌های مشابه به‌ طور چشمگیری پایین‌تر باشد.

حداد در این باره توضیح داد: ماده استخراج ‌شده از دانه گیاه کتان، موسوم به موسیلاژ دانه بزرک، که به ‌عنوان ماده اولیه دستگاه الکتروریسی مورد استفاده قرار می‌گیرد از گرانروی پایینی برخوردار بوده و جهت تولید نانوالیاف قابل‌استفاده نیست. ازاین ‌رو در این طرح از یک پلیمر سنتزی جهت ترکیب با ماده اولیه و بهبود خواص آن استفاده شده است.

به گفته این محقق حضور این پلیمر سنتزی موجب می‌شود نانوالیافی با ساختار یکنواخت الکتروریسی شوند.

وی با تاکید بر اینکه نانو الیاف دارای ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی خاصی هستند، خاطر نشان کرد: از خواص قابل ‌توجه این الیاف می‌توان به قطر بسیار کم، نسبت سطح به حجم بسیار بالا، نفوذ پذیری و تخلخل زیاد اشاره کرد که منجر به کاربردهای گسترده‌ای برای آنها می‌شود.

حداد یادآور شد: نانو الیاف موسیلاژ دانه بزرک به دلیل قطر کم و نسبت سطح به حجم بسیار بالا به افزایش توان این نانوالیاف در کنترل رهایش ترکیبات درون‌پوشانی شده درون این نانوالیاف کمک می‌کند.

به گفته وی، در این طرح پس از الکتروریسی نانوالیاف با درصدهای مختلف موسیلاژ دانه بزرک و پلی‌ونیل الکل، از آزمون‌های DSC، FTIR و TGA جهت آنالیز کارایی نانوالیاف سنتز شده استفاده شده و میکروسکوپ الکترونی نیز جهت بررسی ساختار و ابعاد آن‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

خداد با اشاره به نتایج به دست آمده از این تحقیقات گفت: نتایج به دست آمده حاکی از ترکیب 3 درصدی موسیلاژ دانه بزرک و 12 درصدی پلی‌ونیل الکل با نسبت 40:60 و بهینه‌ترین خواص ممکن فیزیکی و حرارتی است.

به گفته وی، می‌توان از این نانو الیاف در صنایع تولید مواد غذایی فراسودمند استفاده کرد.

این تحقیقات از سوی سمیرا حداد دانش‌ آموخته مقطع کارشناسی ارشد و سید امیرحسین گلی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و نتایج این تحقیقات در مجله‌International journal of biological macromolecules با ضریب تأثیر 3.671 منتشر شده است.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

سنگاپور میزبان اولین دیتاسنتر فیس‌بوک در آسیا

سیطره‌ی احتمالی چین بر اینترنت، چه پیامدهایی را به بار می‌آورد

اسنپ دراگون 850 روی جدیدترین محصول لنوو با سریع‌ترین ویندوز 10

جک ما، بنیان‌گذار علی‌ بابا به‌زودی این شرکت را ترک می‌کند

انقلاب رباتیکی آسیا، چه پیامدی برای کارگران دارد

ثبت نمایندگی و واردات لاستیک چینی آزاد شد

پرفروش ترین کالاهای دنیای تکنولوژی در قلب شیائومی سیتی

آونتورا چاپرز، اولین برند موتورسیکلت چاپر در هندوستان

کپسول گیاهی درمان زخم معده ساخت محققان ایرانی وارد بازار شد

امکان اندازه‌گیری طیف نوری در ناحیه فرابنفش و مرئی فراهم شد

عرضه دارویی برای درمان قطعی صرع با استفاده از 3 گیاه/تولید انبوه در سال آینده

مازندران ، طرح غربالگری سرطان دهان را اجرایی کرد

دستگاه تست ایمپلنت زانو ساخته شد/ ارزیابی عمر مفید ایمپلنت

تولید نانوذرات با کیفیت بالا از گیاه مرزه

استفاده از گیاهان بومی آذربایجان برای درمان ناباروری

کنترل باکتری و بوی بد هوای مترو با فناوری نانو

امگا 3؛ درمانی طبیعی برای آسیب‌های شیمیایی

ربات امدادرسان تونل‌های بین شهری اختراع شد

تولید موفقیت آمیز نانوذرات دارویی مقابله با سرطان در دانشگاه کاشان

ایجاد پیست کارتینگ خورشیدی بوسیله خودروهای برقی بومی در زاهدان

مبارزه با سرطان به دستاورد تازه رسید

طرح کلان ملی «شبکه هوشمند برق ایران و پیاده سازی نمونه» انجام شد

ساخت دستگاهی برای کاهش اثرات وزوز گوش/راه دشوار رسیدن به بازار برای شرکت‌های فناور

تجاری‌سازی پلت‌فرم ربات‌های صنعتی توسط دانشگاه آزاد قزوین

تشخیص به هنگام بیماری‌های دریچه قلبی

ساخت نوعی آنتی‌بادی‌ برای درمان سرطان‌ پستان/تلاش برای ردیابی سلول‌های سرطانی با نانوذرات

افزایش سطح مطالبات عمومی برای استفاده از خدمات فناوری فضایی

ساخت دستگاه کمکی پمپاژ خون برای بیماران قلبی

تولید پودری برای درمان دیابت از کلاهک میوه بادمجان

نانو داروی جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ تولید شد

توانمندی ایران در ارائه خدمات تعمیر و نگهداری هواپیما

اجرای جدیدترین روش پیوند عصب برای بهبود عوارض ضایعه نخاعی در کشور

ماهواره های ناهید1 و پارس 1 تا پایان سال آماده پرتاب می شوند

فیلتر هوای آنتی باکتریال کولر آبی با فناوری نانو ساخته شد

توسعه واسط های مغز رایانه برای درمان اختلالات عصبی

تولید ماسکهای معطر دارویی با خاصیت درمان سرماخوردگی

ساخت دستگاه آشکارساز لیزری اسانس‌های طبیعی در دانشگاه یزد

معجزه پرده جنینی در ترمیم زخم‌ها و سوختگی ها/ دستاوردی جدید در جراحی‌های چشم

کاهش آلرژی به محصولات لبنی با باکتری‌های بومی ایران

تولید نانوالیافی برای صنایع غذایی از دانه گیاه کتان

کشف خاصیت ترمیم کنندگی سلول‌های برداشت شده از جراحی قلب

تنوع سبد انرژی با فناوری/ سوخت زیستی منجی منابع ملی می شود

دستگاه فیزیوتراپی قابل نصب روی مبلمان طراحی شد

درمان بیماری‌ها با کمک بازی‌های شناختی

سنتز نانوکاتالیستی که یک گاز خطرناک را به سوخت پاک تبدیل می‌کند

افزایش اثرات درمانی داروهای ضد فشار خون با فناوری نانو

واکسن HPV ایرانی به مرحله پایانی تولید رسید

جلوگیری از رشد جلبک در تاسیسات دریایی با امواج الکترو مغناطیسی

ربات نرم پوشیدنی برای توانبخشی دست طراحی شد

تولید نانوکامپوزیت‌ و جاذب‌های هوشمند سبز با عصاره دارچین