ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نشنال اینترست: صنایع نظامی ایران به زودی به سیستم رباتیک دست می‌یابند اخبار ایران

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان -
نشنال اینترست: صنایع نظامی ایران به زودی به سیستم رباتیک دست می‌یابند
k ٢٧
٢٢
مهر / متن پیش رو در مهر منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
صنایع نظامی ایران ممکن است تاکنون به سیستم های رباتیک و مستقل که اکنون در زرادخانه های آمریکایی، چینی و روسی وجود دارند دست نیافته باشد، اما در آینده ای نزدیک به آنها دست خواهد یافت.
سایت تحلیلی نشنال اینترست اخیرا مقاله ای با قلم «مایکل روبین» در مورد توان نظامی ایران منتشر نموده است. وی در این مقاله می نویسد: ایران از توان نظامی بالایی برخوردار بوده اما واشنگتن همچنان ایران را دست کم می گیرد.
ترجمه متن کامل مقاله در ادامه آمده است
چندین دهه تحریم، تصمیمات استراتژیک پس از انقلاب و خودکفایی در زمینه نظامی باعث شده جمهوری اسلامی ایران بیشتر بر روی صنایع بومی خود متمرکز شود، این در حالی است که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بر صنایع نظامی و سیستم های ساخت امریکا متمرکز شده اند.
باید گفت که مقایسه هزینه های نظامی بین کشورهای عربی و ایران دشوار است. آمارهای عمومی نشان می دهد هزینه های نظامی عربستان سعودی و امارات به مراتب از تولید ناخالص داخلی ایران فراتر است. اما ایران پس از انقلاب مدت هاست که استراتژی های نامتقارن را جهت مقابله با دشمنان خود دنبال می کند.
در طی تاریخ، بسیاری از کشورهای خاورمیانه با شک و تردید به فناوری های روز نزدیک شده اند، اما ایران استثنا بوده است. به عنوان مثال در اوایل قرن بیستم، روحانیون سعودی ابتدا در مقابل تلگراف و سپس رادیو مقاومت کردند. در دهه 1970، برخی از روحانیون سعودی شکایت کردند که تلویزیون توطئه ای است که در غرب برای جدا کردن فرزندان ما مسلمانان از خدا ساخته شده است.
اما ناصر الدین شاه ایران (1848-1896) از تلگراف استقبال نمود و در کل باید گفت هم دولت ایران و هم عموم مردم آن، فناوریهای نسل جدید را به راحتی می پذیرند. این امر در مورد پذیرش اینترنت نیز صادق بوده است. بسیاری از کشورهای عربی در ابتدا به دنبال سرکوب اینترنت بودند و به عنوان ابزاری مخالف فرهنگ با آن مخالفت می کردند، اما فقط ایران خواهان آن بوده و در سال 1993 دومین کشور خاورمیانه بعد از اسرائیل بود که به این فناوری دست یافت.
از آنجا که رهبری ایران فناوری های جدید را می پذیرد، رویکرد کلی دولت ایران استقبال از فناوری های روز بوده و این فناوری ها در پایگاههای نظامی، دانشگاهها و شرکت های غیر نظامی به کار گرفته می شوند.
واقعیت این است که مهندسان و دانشمندان ایرانی در توسعه فن آوری های نظامی پیشرفته مهارت دارند، اما واشنگتن همچنان ایران را دست کم می گیرد. برای مثال ایران ده سال پیش و در زمان احمدی نژاد اولین ماهواره خود را وارد مدار کرد. در طی دهه گذشته، جمهوری اسلامی ایران چندین ماهواره دیگر را به فضا پرتاب نموده و تعدادی را نیز در سال جاری به فضا پرتاب خواهد کرد.
البته ، فناوری پرتاب ماهواره می تواند زمینه را برای فعالیت موشک بالستیک پیشرفته فراهم کند. سال گذشته نیز دانشمندان ایرانی دقیق ترین ژیروسکوپ را جهت تقویت سیستم ناوبری اینرسی در موشک های بالستیک ساختند.
دولت ایران نیز سرمایه گذاری در بخش فناوری نانو را تشویق می کند. برای مثال در 31 ژانویه 2015، آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران از یک نمایشگاه فناوری نانو بازدید کرد و خواستار پیشرفت بیشتر در این عرصه شد. در ایران المپیادهای نانو برگزار می شود و دانشجویان در این المپیادها به رقابت با یکدیگر می پردازند.
حوادث اخیر در خلیج فارس و سقوط پهپاد پیشرفته گلوبال هاوک ایالات متحده امریکا توسط ایران نشان می دهد این کشور از مجهزترین سیستم های نظامی و دفاعی برخوردار است. ایران اولین هواپیمای بدون سرنشین خود را در سال 1985- دو دهه قبل از اینکه کشورهای دیگر منطقه به آن دست یابند - به بهره برداری رساند.
در حالی که دیپلمات ها همچنان به برنامه هسته ای ایران توجه می کنند، نسل بعدی فناوری نظامی که شامل سلاح های هایپراسونیک، روباتیک و سیستم های مستقل می شود، مورد توجه صنایع نظامی و دفاعی ایران قرار می گیرد. ممکن است اکنون ایران به سلاح های هایپراسونیک دست یافته باشد یا متحدین آن - روسیه و چین - چنین فناوری را به این قدرت منطقه ای داده باشند.
واقعیت این است که تعداد دانشجویان مهندسی ایرانی در دانشگاههای روسیه، امریکا و چین زیاد بوده و این دانشجویان بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی به کشور خود بازگشته و آموخته های خود را در اختیار صنایع نظامی و دفاعی و سایر صنایع مربوطه بومی قرار می دهند. دولت ایران از کمک های روسیه و چین نیز در این زمینه دریغ نخواهد کرد به عنوان مثال، تهران و پکن، مراکز مشترک فناوری نانو را در چین ایجاد کرده اند و پیوندهای بین شرکتهای نانو فناوری ایرانی و چینی تقویت می شود.
رهبران روسیه نه تنها مایل به صادرات فناوری به ایران هستند بلکه به دانشمندان ایرانی اجازه می دهند خودشان نیز آن را تولید کنند. در سال جاری یک رسانه ایرانی اعلام کرد که مهندسان ایرانی به دنبال ساخت نسخه ای از سیستم موشکی ضد هوایی پانتسیر روسیه در داخل ایران هستند. به نظر می رسد سلاح های رباتیک هدف بعدی همکاری روسیه و ایران باشد، برای مثال در 24 ژوئن 2019 ، معاون وزیر دفاع ایران از مسکو بازدید کرد و در همایش نظامی – فنی با حضور صدها شرکت روسی و خارجی که بسیاری از آنها در زمینه سلاح های رباتیک کار می کنند، حضور یافت.
روسیه ممکن است مایل به انتقال فناوری خود به ایران باشد، اما فناوری غربی استاندارد طلا است. ایران فناوری روز را به دست می آورد و به نظر می رسد تاکتیک های نظامی ایران به طور فزاینده ای از هوش مصنوعی برخوردار شوند.
سپاه پاسداران ایران اخیراً حملات فوجی را راه اندازی کرده که در آن هوش مصنوعی در یک حمله گسترده به هماهنگی قایق ها، هواپیماها ، تانک ها و هواپیماهای بدون سرنشین کمک می کند. سپاه در هنگام نبرد با داعش در منطقه شرقی فرات از تاکتیکهای مشابه استفاده کرد.
در تاریخ 12 ژوئن 2019 ، علیرضا صباحی فرد، فرمانده نیروی پدافند هوایی ایران از سیستم دفاع هوایی جدید که می تواند پهپادهای مخفی را تشخیص دهد و در عملکرد خود از هوش مصنوعی استفاده کند، خبر داد. اینکه یک ماه بعد، ایران توانست پهپاد امریکایی را سرنگون کند، نشان دهنده پیشرفت های ایران در عرصه نظامی است که نباید به راحتی نادیده گرفته شوند.
ایران با پهپادهای خاص خود و سایر سلاح های رباتیک به جلو حرکت می کند. در اکتبر سال 2018 ، تهران میزبان کنفرانس بین المللی رباتیک و مکاترونیک بود که در آن دانشگاهیان تحقیقات خود را ارائه دادند و بسیاری از آنها بر بهینه سازی مسیرهای پرواز متمرکز شده بودند.
اکنون سؤال سیاست گذاران واشنگتن و متحدان خلیج فارس آن، این است که چگونه دستیابی ایران به سلاح های رباتیک و فناوری های هوش مصنوعی می تواند مفروضات اساسی را درباره رفتار ایران و تغییر توازن نظامی منطقه، تحت تأثیر قرار دهد؟ صنایع نظامی ایران ممکن است هنوز توسعه نیافته باشند یا به سلاح های رباتیک و مستقل که اکنون در زرادخانه های آمریکا، چین و روسیه وجود دارند، دست نیافته باشند اما در آینده ای نزدیک به آنها دست خواهند یافت.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/82373/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند